Αρχείο για Δεκέμβριος 3rd, 2009

diamantopoulou.jpgΗ υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου είχε χθες το πρωί συνάντηση με μια ασυνήθιστη «παρέα». Τριάντα μαθητές και μαθήτριες του 4ου Ενιαίου Λυκείου Γαλατσίου μπήκαν στο αμφιθέατρο του υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι, κάθησαν στις θέσεις που τους πρότειναν οι υπάλληλοι του υπουργείου και άρχισαν την «ανάκριση»: μαθητική ζωή, βιβλία, σχέσεις με τους καθηγητές, θέματα βίας και αδιεξόδων που δημιουργούνται μέσα στο σχολικό περιβάλλον. Η πρώτη συζήτηση της… οικοδέσποινας κυρίας Διαμαντοπούλου με μαθητές και μαθήτριες σχολείου της χώρας μεταδόθηκε ζωντανά από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ενώ δυνατότητα παρέμβασης στη συζήτηση είχαν οι νέοι και οι νέες από 60 σχολεία της χώρας.

«Σχεδόν τα περισσότερα παιδιά που ξέρω λένε κάθε ημέρα ότι βαριούνται να πάνε στο σχολείο τους» είπε χαρακτηριστικά στην υπουργό Παιδείας 16χρονη μαθήτρια. «Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνουμε κάπου όπου υπάρχει γνώση και να λέμε ότι βαριόμαστε. Δεν φταίμε όμως εμείς γι΄ αυτό». «Μας μαθαίνουν ότι πρέπει να μας ενδιαφέρει να παίρνουμε καλούς βαθμούς, ενώ εμείς θέλουμε να αποκτήσουμε αγάπη για τη γνώση» συμπλήρωσε μαθητής της. Η συζήτηση σε λίγα λεπτά «άναψε» και άλλη μαθήτρια απευθύνθηκε στην υπουργό λέγοντας: «Το σχολείο μάς μαθαίνει μόνο να παπαγαλίζουμε. Δεν μπορεί κάποιος που αποφασίζει να γίνει βιολόγος να μην έχει μπει ποτέ σε εργαστήριο. Τα βιβλία που έχουμε έχουν πολλές λεπτομέρειες και λίγη ουσία. Θέλουμε να ζήσουμε και την εφηβεία μας». Πολλοί μαθητές έθεσαν και το θέμα των ψυχολόγων στα σχολεία. Η υπουργός Παιδείας είπε ότι δεν μπορεί να καλύψει το υπουργείο το κόστος για την πρόσληψη ψυχολόγου σε όλα τα σχολεία της χώρας, αλλά θα ενισχυθούν όλα τα κέντρα συμβουλευτικής για νέους που λειτουργούν σήμερα. Μαθήτριες του σχολείου ζήτησαν αυτονομία στη διακόσμηση του σχολείου τους. «Δηλαδή,αν σας έλεγαν αύριο να βάψετε μόνοι σας τις αίθουσες διδασκαλίας σας ή να καθαρίσετε και να διακοσμήσετε χώρους,θα το θέλατε;» ρώτησε η κυρία Διαμαντοπούλου. Και πήρε την απάντηση όταν είδε πολλά χέρια μαθητών και μαθητριών να σηκώνονται στον αέρα.

Το Βήμα

Οπως οι συμμαθητές στην Ιαπωνία; Ας αρχίσουμε από το να μαζεύουμε τα σκουπίδια που πετάμε γύρω στα θρανία… Για τα βιβλία και τη βαρεμάρα θα συμφωνήσουμε… Άλλωστε εισπράττουμε τα χασμουρητά καθημερινά… 

Comments 0 σχόλια »

paideia.jpgΜία επιστολή γεμάτη αλήθειες που αποτυπώνει λιτά και γλαφυρά μία άθλια πλευρά του εκπαιδευτικού μας συστήματος μπορείτε να διαβάσετε στο blog sofistis

Comments 0 σχόλια »

don_quixote.jpgΓιατί να έχει κανείς blog ή οι Δον-Κιχώτηδες του διαδικτύου
Γιατί να έχει κανείς blog (2)

Δύο παλιά δημοσιεύματα για όσους σκέφτονται να αρχίσουν ή να σταματήσουν το blogging…

Comments 0 σχόλια »

Δείτε πως λειτουργεί το Google Music Search και τι λένε διάσημοι καλλιτέχνες για τη νέα προσθήκη της μηχανής αναζήτησης της Google.

Comments 0 σχόλια »

l.pngOnline υπηρεσίες στατιστικών, που να σου δείχνουν ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες, έχουμε δει πάρα πολλές. Υπηρεσία όμως που να σου παρουσιάζει ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες, με βάση το πόσο αναφέρονται σε αυτές στα άρθρα τους οι bloggers όλου του κόσμου, είναι σίγουρο πως βλέπουμε για πρώτη φορά. Ο λόγος για το urlfan, μια ιστοσελίδα η οποία παρουσιάζει τους δημοφιλέστερους δικτυακούς τόπους του παγκόσμιου Ιστού, με βάση το πόσο δημοφιλή είναι αυτά στην blogoσφαιρα, αναλόγως με το πόσο τα χρησιμοποιούν οι bloggers (σαν πηγές ή οτιδήποτε άλλο).

Με βάση λοιπόν τα στατιστικά που παρουσιάζει το urlfan, στην πρώτη θέση (και πιο δημοφιλής για τους bloggers) είναι η αγγλική έκδοση της Wikipedia, με σημαντική μάλιστα διαφορά από το δεύτερο, που είναι το Youtube. Η πεντάδα κλείνει με το Google, ενώ Facebook και Myspace κονταροχτυπιούνται από την έκτη και έβδομη θέση, με οριακό νικητή το πρώτο. Εντός της δεκάδας βρίσκεται και το site της Apple, το οποίο κοιτάζει από αρκετά μακρυά αυτό της Microsoft, που βρίσκεται στην θέση νούμερο 16.

Comments 0 σχόλια »

Comments 0 σχόλια »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων