Αρχείο για Δεκέμβριος 26th, 2009

Μετά το google zeitgeist τώρα και οι τάσεις του twitter για το 2009

trending-topics-part-1-001.jpg

http://blog.twitter.com/2009/12/top-twitter-trends-of-2009.html

Comments 0 σχόλια »

Οταν τα εξώφυλλα ζωντανεύουν και η ανάγνωση αποκτά μία άλλη διάσταση…

Comments 0 σχόλια »

book2.jpgΔΩΣΤΕ σε παλιά βιβλία, εφημερίδες, περιοδικά, τετράδια και σημειώσεις μια «δεύτερη ευκαιρία στην ανάγνωση»!

Το www.book2chance.gr δημιουργήθηκε από μια ομάδα που αγαπά το βιβλίο και παράλληλα έχει οικολογική συνείδηση. Μέσω του ιστότοπου, η ομάδα έρχεται σε επαφή με όσους θέλουν να δώσουν τα παλιά τους βιβλία ή χαρτικά για ανακύκλωση: αφενός προωθεί έναντι μικρού αντιτίμου τα καλοδιατηρημένα βιβλία σε όσους θέλουν να τα αποκτήσουν, αφετέρου ανακυκλώνει τα χαρτικά σας. Επιπλέον, αφού γίνετε μέλη, η ομάδα παραλαμβάνει από το σπίτι σας χαρτικά και βιβλία, γλιτώνοντάς σας από κόπο και χρόνο να τα πάτε οι ίδιοι σε σημεία ανακύκλωσης ή -στην περίπτωση των βιβλίων- σε πιθανούς προορισμούς που να είναι ευπρόσδεκτα. Η εγγραφή μέλους δεν κοστίζει τίποτα, αντίθετα προσφέρει και σε σας και στους άλλους, αλλά και στο περιβάλλον.

Από τη στήλη της Μ. Μυστακίδου στην Ελευθεροτυπία

Comments 0 σχόλια »

apples_by_dalan.jpg«Ξέρω ανά πάσα στιγμή πότε οι μηλιές μου χρειάζονται ράντισμα ή πότισμα. Εδώ και τρία χρόνια έχουν τοποθετηθεί μετεωρολογικοί σταθμοί στα χωράφια μας, εδώ στην Αγιά, και με sms από τον δήμο περίπου εξακόσιοι παραγωγοί μήλων ενημερωνόμαστε για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, την υγρασία που έχουν τα κτήματα και τι σημαίνει αυτό σε συνδυασμό με το πόσο ζέστη ή κρύο θα κάνει».

O κ. Γιώργος Ζέικος είναι παραγωγός μήλων στην Αγιά της Λάρισας, μια περιοχή που είναι σχεδόν ταυτισμένη με το συγκεκριμένο φρούτο. Εδώ και περίπου τρία χρόνια η διαδικασία της παραγωγής έχει πάρει χαρακτηριστικά καλλιέργειας χάιτεκ. Μέσα στα κτήματα έχουν εγκατασταθεί πέντε μετεωρολογικοί σταθμοί, οι οποίοι συγκεντρώνουν στοιχεία για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στην περιοχή και δεδομένα για την υγρασία στο έδαφος. Παράλληλα γεωπόνοι ελέγχουν τη σύσταση του εδάφους για να γνωρίζουν τις ανάγκες του σε λιπάσματα. Όλα τα δεδομένα που συλλέγουν οι πέντε σταθμοί καταλήγουν σε έναν κεντρικό υπολογιστή, ο οποίος δουλεύει αυτόματα και διαρκώς. Με βάση αυτά τα δεδομένα οι γεωπόνοι τού προγράμματος στέλνουν μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα των παραγωγών με όλες τις αναγκαίες οδηγίες για το πότισμα, τους ψεκασμούς και τη λίπανση των δένδρων. «Με αυτόν τον τρόπο και άσκοπους ψεκασμούς αποφεύγουμε και καθαρότερα μήλα διαθέτουμε στους καταναλωτές, αφού έχουν λιγότερα φυτοφάρμακα. Επιπλέον εξοικονομούμε νερό και λιπάσματα με οφέλη τόσο οικονομικά για μας, αφού το κόστος της παραγωγής μειώνεται, όσο και για το περιβάλλον», λέει ο κ. Ζέικος.

Τα Νέα

Comments 0 σχόλια »

Comments 0 σχόλια »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων