Αρχείο για 22 Νοεμβρίου, 2009

bemartian-640.jpgΣε συνεργασία με τη Microsoft, η NASA παρουσίασε μια διαδικτυακή υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να συνδράμουν τους ερευνητές στην εξερεύνηση του Αρη.

«Βρισκόμαστε σε ένα σημείο της Ιστορίας όπου οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει εξερευνητής» του Κόκκινου Πλανήτη, δήλωσε ο Νταγκ ΜακΚουίστον, διευθυντής του Προγράμματος Εξερεύνησης του Αρη.

«Η συνεργασία με χιλιάδες εθελοντές θα μπορούσε να βοηθήσει τους επιστήμονες να καταρτίσουν καλύτερους χάρτες» αναφέρει κοινή ανακοίνωση της NASA και της εταιρείας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, για παράδειγμα, να αναλάβουν την καταμέτρηση των αναρίθμητων κρατήρων στις εκατοντάδες χιλιάδες φωτογραφίες που περιλαμβάνει η υπηρεσία «Be a Martian» («Γίνε Αρειανός»).

Περιλαμβάνει ακόμα ένα «εικονικό δημαρχείο» του Αρη όπου το κοινό μπορεί να υποβάλλει ερωτήματα σε ειδικούς, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το Εργαστήριο Αεριώθησης (JPL) της NASΑ, το οποίο διαχειρίζεται τη νέα υπηρεσία, προσφέρει επίσης βραβεία για τους προγραμματιστές που δημιουργούν εργαλεία πρόσβασης σε εικόνες από τον Αρη, για χρήση από μαθητές σχολείων αλλά και από τους επιστήμονες.

Το Βήμα

http://beamartian.jpl.nasa.gov/welcome

Comments 0 σχόλια »

hyper_youtube.jpgΗ διαδικτυακή ιστοσελίδα που φιλοξενεί βίντεο χρηστών YouTube, που ανήκει στον όμιλο Google, εγκαινίασε μία νέα δωρεάν υπηρεσία που επιτρέπει σε διάφορα Μέσα Επικοινωνίας να παρουσιάζουν τις θέσεις τους και να συγκεντρώνουν παράλληλα πρωτογενείς πληροφορίες από πολίτες-δημοσιογράφους.

Τα παραδοσιακά Μέσα Επικοινωνίας και τα πιο σύγχρονα – που έχουν «την ηλικία» του Διαδικτύου – από τη δημόσια αμερικανική ραδιοφωνία (NPR), ως την εφημερίδα Washington Post και τα διαδικτυακά Huffington Post και Politico, αποφάσισαν ήδη να χρησιμοποιήσουν τη νέα υπηρεσία του YouTube.

«Στις ημέρες μας, σχεδόν όλα τα γεγονότα έχουν μια πιθανότητα να καταγραφούν από μία κάμερα», δήλωσε ο Στιβ Γκρούβ, υπεύθυνος για τις πληροφορίες και την πολιτική στο YouTube.

Με την υπηρεσία YouTube Direct, τα Μέσα Επικοινωνίας μπορούν «να συνδεθούν αμέσως με τους ρεπόρτερ-πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή και να διανέμουν τα βίντεο που θα είναι προσβάσιμα στο ευρύ κοινό», πρόσθεσε ο Στιβ Γκρουβ.

Ανέφερε ακόμα ότι η υπηρεσία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από επιχειρήσεις για προωθητική πολιτική, από μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ομάδα και από πολιτικές οργανώσεις για τη διενέργεια ερευνών.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Comments 0 σχόλια »

webradio.jpgΞεπερνούν τα εκατό σήμερα τα ελληνικά ραδιόφωνα που εκπέμπουν μέσω Διαδικτύου. «Στην πλειοψηφία τους είναι μη κερδοσκοπικά web radios, που λειτουργούν από απλό μεράκι. Πέρα από αυτά που έχουν μια οργανωμένη εικόνα και είναι σωστά στημένα, υπάρχουν κι άλλα με εντελώς ερασιτεχνικό χαρακτήρα, περιορισμένες ώρες εκπομπών», εξηγεί στα «ΝΕΑ» ο κ. Κώστας Τζίλας, υπεύθυνος λειτουργίας του πρώτου ελληνικού ραδιοφωνικού portal e-radio.gr, που λειτουργεί εδώ και εννέα χρόνια, με 900.000 μοναδικούς χρήστες μηνιαίως. «Η μαγεία του Ιnternet radio είναι ότι ο καθένας μπορεί να φτιάξει οτιδήποτε, μπορεί να φροντίσει να ακουστούν και είδη μουσικής που σπανίως παίζονται. Το κόστος λειτουργίας του δεν είναι σημαντικό. Για τη μετάδοση, θα χρειαστεί να πληρώσει περίπου 120 ευρώ ετησίως σε πάροχο διανομής δεδομένων (streaming provider). Τα έξοδα, βεβαίως, ανεβαίνουν, όταν ο παραγωγός χρησιμοποιεί μουσική η οποία υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα.

ΕΚΑΝΑΝ πια το χόμπι τους- το Διαδίκτυο- επάγγελμα, ξαφνιάστηκαν και οι ίδιοι με την απρόσμενη επιτυχία του εγχειρήματος. Μια παρέα φίλων, τέσσερις- πέντε νέοι άνθρωποι, συνέλαβαν μεταξύ κρασιού και φαγητού την ιδέα: έκαναν πράξη το Μind Radio, το πρωτοποριακό social networking ραδιόφωνο: το μοναδικό ραδιόφωνο όπου οι ακροατές του έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δωρεάν τη δική τους εκπομπή από το σπίτι τους και ζωντανά να ακουστεί μέσω Διαδικτύου παγκοσμίως!

Στα δύο κανάλια ακρόασης του Μind Radio, το Μain Line για τους μόνιμους παραγωγούς και το UΡLΑΥ Line (Υou Ρlay) των χρηστών, ακούγονται κάθε είδους ήχοι. «Παίζουμε τα πάντα, κυρίως ξένη μουσική, ειδικά εναλλακτικό ροκ. Οι χρήστες, από την πλευρά τους, για σχεδόν είκοσι ώρες, μέρα νύχτα, βάζουν από κλασική μουσική έως και heavy metal. Από το σπίτι τους, με λίγες γνώσεις από Ίντερνετ, μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα, αρκεί να τηρούν τους κανόνες ευπρέπειας. Με δικό τους μικρόφωνο κι ακουστικά, είναι σε θέση και να μιλήσουν, να παρουσιάσουν τα τραγούδια που παίζουν από τα CD και τα mp3 του υπολογιστή τους». Ήδη, σύμφωνα με την κ. Κατσικαδάκου, και οι αριθμητικοί δείκτες μιλούν από μόνοι τους: περίπου 5.000 άτομα έγιναν «εκπομπάρχες» στο κυρίως κανάλι της, 3.950 χρήστες έχουν παίξει μουσική στο UΡLΑΥ κανάλι, την ώρα που το συγκεκριμένο διαδικτυακό ραδιόφωνο ακούν μηνιαίως περισσότεροι από 65.000 καινούργιοι ακροατές, στην πλειονότητά τους (46%) νεαροί ηλικίας 18-24 ετών.

Τα Νέα

Comments 0 σχόλια »

 4076651350_c8621083f4_o.jpg

Το site conflicthistory.com χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Google Maps, σας δίνει την δυνατότητα επιλέγοντας μια χρονική περίοδο, να δείτε και να πάρετε πληροφορίες για όλες τις μάχες και συγκρούσεις που έχουν συμβεί στον κόσμο.

Comments 0 σχόλια »

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων