Αρχείο για 21 Νοεμβρίου, 2009

Comments 0 σχόλια »

print_on_demand_l.jpgΔεν χρειάζονται παραπάνω. Οταν βρεθεί ενδιαφερόμενος αγοραστής θα τυπωθεί ένα στο τσάκα-τσάκα. Οι ελληνικές ψηφιακές εκδόσεις «Publibook» σε συνεργασία με τα βιβλιοπωλεία «Ελευθερουδάκης» εισάγουν στη χώρα μας το Print on Demand (κατά παραγγελίαν εκτύπωση). Και προσκαλούν νέους, άγνωστους συγγραφείς να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία.

«Μην αφήνετε πια τα κείμενά σας στα συρτάρια! Στείλτε τα μας για αξιολόγηση. Οι εκδόσεις μας, με ανοιχτό πνεύμα, προσφέρουν την ευκαιρία σε συγγραφείς άγνωστους ακόμα στο ευρύ κοινό, να συναντήσουν τους αναγνώστες τους». 

Είναι μια νέα τεχνολογία εκτύπωσης-έκδοσης στην οποία το βιβλίο δεν έχει… τυπωμένα αντίτυπα. Οταν εμφανιστεί ενδιαφερόμενος αγοραστής τότε τυπώνεται σύντομα ένα αντίτυπο.

Διαβάστε όλο το άρθρο στην Ελευθεροτυπία

Comments 0 σχόλια »

Στην προκυμαία της Σμύρνης τον Σεπτέμβρη του 1922 γράφτηκε ο επίλογος μιας από τις τραγικότερες στιγμές στην Ιστορία της περιοχής μας. Ηδη από τον Ιούλιο του ’22, όταν οι φιλομοναρχικοί ηγέτες της Ελλάδας -που είχαν εκλεγεί με αντιπολεμικά και αντιμικρασιατικά συνθήματα- προσπαθούσαν, ματαίως, να βρουν την ευκαιρία απαγκίστρωσης από τη Μικρά Ασία είχαν αποφασίσει να παραδώσουν τους χριστιανικούς πληθυσμούς στον Μουσταφά Κεμάλ. Με τον νόμο 2670/1922 που έφερε τις υπογραφές των Κωνσταντίνου, Γούναρη και Ρούφου, απαγόρευσαν την έξοδο από τη Μικρά Ασία των Ελλήνων και των Αρμενίων. Η πολιτική αυτή θα υλοποιηθεί με τη μέγιστη δυνατή κυνικότητα μετά την κατάρρευση του Μετώπου τον Αύγουστο του ’22. Τότε, στον αρμοστή Σμύρνης θα φτάσει τηλεγράφημα της ελληνικής κυβέρνησης, με το οποίο τον «διέταζαν» να μην επιτρέψει τους Ελληνες της Ιωνίας να φύγουν για την Ελλάδα και δημιουργηθεί έτσι «προσφυγικό πρόβλημα».

Διαβάστε όλο το άρθρο του  Βλάση Αγτζίδη στην Καθημερινή

Comments 0 σχόλια »

49-9-thumb-small.jpgΟι μαθητές οραματίζονται ένα σχολείο διαφορετικό από το σημερινό, που να τους δίνει κίνητρο, διάθεση, να τους εμπνέει. Θέλουν οι σχολικές μονάδες να λειτουργούν ως μικρές κοινωνίες με τους δικούς τους κανόνες, οι μαθητές και οι δάσκαλοι να έχουν διακριτούς ρόλους, με αλληλοσεβασμό στις υποχρεώσεις και στα δικαιώματά τους. Πώς θα γίνει αυτό; Με τον Σχολικό Κανονισμό, μια μορφή Συνταγματικού Χάρτη, που θα συντάσσεται έπειτα από διάλογο, για να έχει γενική αποδοχή.

Προς αυτή την κατεύθυνση εργάστηκε επί δύο χρόνια ο Συνήγορος του Παιδιού Γιώργος Μόσχος, καταγράφοντας τις απόψεις των μαθητών σε όλη την Ελλάδα, για τη σύνταξη Κανονισμού Λειτουργίας του Σχολείου. Στις 19 Οκτωβρίου κατέθεσε το «Σχολικό Σύνταγμα», 14 κεφαλαίων, που πρότειναν οι μαθητές, για έγκριση από το υπουργείο Παιδείας, ώστε να είναι έτοιμο προς υιοθέτηση στην Ετήσια Συνάντηση των Εφήβων Συμβούλων, που έχει προγραμματιστεί για 21-22 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Διαβάστε για το σχολικό κανονισμό που θέλουν οι μαθητές στην Ελευθεροτυπία

Comments 0 σχόλια »

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων