Nouvel Observateur

Στο οικείο πεδίο της τάξης και της ασφάλειας, στο οποίο επένδυσε για την πολιτική του αναρρίχηση ήδη από την εποχή που ήταν υπουργός Εσωτερικών, επέστρεψε ο Νικολά Σαρκοζί. Ενώ απομένουν λίγα εικοσιτετράωρα για να ανοίξουν οι κάλπες των ευρωεκλογών, ο πρόεδρος της Γαλλίας κάλεσε τους δημοσιογράφους στο Ελιζέ για να ανακοινώσει αυστηρότατα μέτρα στο όνομα της σχολικής ασφάλειας.

Στο πακέτο των μέτρων περιλαμβάνονται η δυνατότητα που παρέχεται στους εκπαιδευτικούς να ερευνούν τις τσάντες των μαθητών τους εάν υποπτεύονται ότι μεταφέρουν όπλα και η συγκρότηση ειδικών δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίες θα μπορούν να παρεμβαίνουν στα σχολεία όταν διασαλεύεται η τάξη.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να ανεχθούμε την ύπαρξη όπλων στις σχολικές αυλές», δήλωσε ο Σαρκοζί, στον απόηχο πρόσφατου επεισοδίου κατά το οποίο 13χρονος μαθητής τραυμάτισε ελαφρά με μαχαίρι γυναίκα εκπαιδευτικό σε λύκειο της νοτιοδυτικής Γαλλίας. Το ζήτημα μεγεθύνθηκε δεόντως από τα μέσα ενημέρωσης, αλλά ο Γάλλος πρόεδρος προτίμησε να αναφερθεί στο πολύ περισσότερο αιματηρό περιστατικό που συνέβη πρόσφατα, όχι στη χώρα του, αλλά στη Γερμανία, όταν 17χρονος σκότωσε 15 ανθρώπους στο παλιό του σχολείο.

Καθημερινή

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων