designing-google-logo.jpgΟι ιθύνοντες της Google πιστεύουν ότι πλησιάζουμε σε μια εποχή που το λογισμικό που θα παρέχεται στο web θα είναι εξίσου ισχυρό, ή ισχυρότερο, από τα προγράμματα που τρέχουν σε ένα υπολογιστή.

Την άποψη αυτή εξέφρασε ο Έρικ Σμιντ, διεθύνων σύμβουλος της εταιρείας, σε ομιλία του μπροστά σε 4.000 προγραμματιστές, στο πλαίσιο του συνεδρίου που διοργάνωσε η Google. «Η αληθινή δύναμη του Ίντερνετ αρχίζει μόλις να φαίνεται», τόνισε ο Σμιντ. «Εργαζόμαστε εδώ και είκοσι χρόνια για την κατασκευή ενός νέου μοντέλου προγραμματισμού και επιτέλους το ολοκληρώσαμε», πρόσθεσε. «Είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι η επιστήμη των υπολογιστών βρίσκεται στο επίκεντρο».

Η Google είναι μία από τις εταιρείες που έχει άτυπα δεσμευτεί στην ανάπτυξη του cloud computing, κι έτσι εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία του συνεδρίου για να παρουσιάσει μια σειρά από νέα εργαλεία και πρωτοβουλίες που στοχεύουν να διευκολύνουν τη χρήση των υπαρχόντων προγραμμάτων στον Ιστό, και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη νέων.

Μιλώντας στο συνέδριο, ο αντιπρόεδρος Βικ Γκουντότρα, εξήγησε τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, ειδικά σε ότι αφορά το HTML5, που μπορεί να προσφέρει «νέες εφαρμογές, πέρα από το Web 2.0». Ο Γκουντότρα παρουσίασε μια σειρά από εργαλεία που η εταιρεία ελπίζει ότι θα κάνουν την κατασκευή ιστοσελίδων και διαδικτυακών υπηρεσιών ευκολότερη και γρηγορότερη.

www.kathimerini.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων