Αρχείο για 18 Ιουλίου, 2008

diegoΜόλις τελείωσα το μυθιστόρημα του Ντιέγκο νετ Σίλβα “Θέλω να κοιτάζω”. Αν σας αρέσουν τα ψυχολογικά θρίλερ, τότε αφεθείτε στη διήγηση: Ενα κορίτσι που κάνει πεζοδρόμιο και ένας ποινικολόγος που οδηγείται στον φόνο ενώνουν τις τύχες τους και η περιπέτεια αρχίζει. Οι ήρωες αλληλοδιαπλέκονται μ’ έναν μοναδικό δεσμό, φτιαγμένο από σιωπές, κινήσεις και μυστικά. Σε ένα κρεσέντο έντασης, οι δυο συνηθισμένες και άρρωστες ζωές τους γίνονται αθόρυβα η μία καθρέφτης της άλλης. Μέχρι το τέλος.Ο Ντιέγκο ντε Σίλβα, είναι αναμφισβήτητα ένας μάστορας της γραφής, η γλώσσα του είναι εξαιρετική και η μετάφραση της Ελένης Τουλούπη εμπνευσμένη.

Ενα αστυνομικό θρίλερ σαν μαύρο παραμύθι. Παρουσίαση από την Ελένη Γκίκα στο Έθνος.

Comments 0 σχόλια »

newspappersΟ blogger Vrypan σχολιάζει τη διαφορά έντυπης – δικτυακής έκδοσης των εφημερίδων. “Πραγματικά, για μερικές μέρες αισθάνθηκα ότι μακρυά από το Internet είμαι, σε ότι αφορά την πληροφόρησή μου, έρμαιο του κάθε δημοσιογράφου. Για το ίδιο θέμα, διαφορετικές εφημερίδες είχαν διαφορετικές ερμηνείες και αναλύσεις, αλλά με κανένα τρόπο δεν μπορούσα να σχηματίσω την δική μου.

Αντίθετα, όταν είμαι στο internet, ακόμη και αν δεν υπάρχει στο άρθρο που διαβάζω η σχετική πληροφορία, είναι κατά κανόνα μία αναζήτηση μακρυά.

Θα μου πείτε, εδώ δεν βάζουν links από τις on-line εκδόσεις τους προς την πρωτογενή πληροφορία που είναι έτοιμη (π.χ. δηλώσεις πολιτικών, δελτία τύπου υπουργείων, επιχειρήσεων κ.λ.) και θα έχετε δίκιο. Αλλά υποψιάζομαι ότι αν δεν προσαρμοστούν, θα ψάχνουν σύντομα να βρουν ?τις αιτίες της κρίσης? και θα λένε ότι ?ο κόσμος δεν διαβάζει πια? -ενώ μπορεί τα αίτια να είναι αρκετά διαφορετικά”.

Θα συμφωνήσουμε, οι περισσότερες εφημερίδες δεν έχουν κατανοήσει το νέο μέσο. Αφήστε τις μηχανές αναζήτησης τους που σε οδηγούν στα πιο άσχετα αποτελέσματα. Διάγουμε ακόμη (για πόσο;) τη νεανική ηλικία των ΜΜΕ.

Comments 0 σχόλια »

α, αν μιλάμε για το ελληνικό σχολείο, η απάντηση είναι καταφατική. Αν τυχόν το παιδί σας έχει καλλιτεχνικές τάσεις, τότε ατύχησε, το σύστημα μπορεί και να το πετάξει εκτός. Ας δούμε όμως τι λέει σχετικά ο  Ken Robinson, καθηγητής και συγγραφέας του βιβλίου ?Οι τέχνες στα σχολεία?.

Το video του post είναι η εικοσάλεπτη ομιλία του στο TED (Technology, Entertainment, Design), ένα ετήσιο συνέδριο στο οποίο συναντιούνται -ήδη από το 1984- διακεκριμένοι επιστήμονες, δημιουργοί και καλλιτέχνες και μιλούν για αυτά τα θέματα.

Αν χρειάζεστε τη μετάφραση, ο κ. Χατζητέγας στο ιστολόγιό του σας έχει φροντίσει.

www.ted.com Ιδέες που αξίζει να διαδίδονται

Comments 4 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων