Αρχείο για 14 Ιουλίου, 2008

headphonesΣτο κλίμα της προηγούμενης δημοσίευσης, γιατί εγώ τους προσέχω τους αναγνώστες μου, να σας προτείνω ένα δικτυακό τόπο που χρησιμοποιεί τη μουσική για να σας ανακουφίσει. Αναζητάτε την έμπνευση; υπάρχει το κατάλληλο μουσικό κομμάτι που θα επαναπρογραμματίσει τον εγκέφαλό σας για να σας επισκεφθεί η μούσα σας. Νιώθετε την ανάγκη για τον 6ο καφέ της ημέρας, δοκιμάστε  το μουσικό κομμάτι coffee break και θα νιώσετε αναζωογονημένος. Πονάτε κάπου; για όλα υπάρχει μία μουσική θεραπεία. Το I dose θα σας περιθάλψει ανέξοδα και αποτελεσματικά.

Comments 0 σχόλια »

workbraveτου Καρκαβίτσα το θυμόσαστε; κάπως έτσι θα καταντήσουμε, όσοι επιμένουμε να στηνόμαστε με τις ώρες μπροστά στον υπολογιστή μας. Διαβάζω στην εφημερίδα: “Οι πόνοι του λαιμού και των ώμων συνήθως προέρχονται από τον άνω τραπεζοειδή μυ, ο οποίος «διατρέχει» το πάνω μέρος της πλάτης και τους ώμους και βοηθά στις κινήσεις του λαιμού. Η εκτέλεση επαναλαμβανόμενων «μονότονων» εργασιών, όπως αυτή σε υπολογιστή, «σφίγγουν» τον μυ κάνοντάς τον ευαίσθητο”.

Αρχίζοντας να το ψάχνω λοιπόν, βρήκα ότι η χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή προκαλεί διάφορα μυοσκελετικά, κυρίως σύνδρομα όπως:

  1. Τενοντίτιδες του καρπού (καμπτήρων & εκτεινόντων)
  2. Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα
  3. Στενωτικές τενοντοελυτρίτιδες
  4. Επικονδυλίτιδες του αγκώνα (έσω και έξω)
  5. Σύνδρομο «παγωμένου ώμου»
  6. Οσφυαλγία
  7. Αυχεναλγίες
  8. Σύνδρομο εκτινασσόμενου δακτύλου
  9. Ωλένια νευρίτιδα

Εννοείται ότι αν βάλουμε κουτάκια δίπλα στη λίστα, θα τσεκάρω όλα τα ανωτέρω συμπτώματα. Αυτό δε το εκτινασσόμενο δάχτυλο πολύ με έχει βάλει σε μπελάδες. Οι γιατροί τώρα αρχίζουν να το ψάχνουν, αλλά όλοι συγκλίνουν στο ότι, τα μυοσκελετικά σύνδρομα, λόγω του ότι οφείλονται σε χρόνια καταπόνηση των μυών, τενόντων και αρθρώσεων, μεταπίπτουν εύκολα στη χρονιότητα. Τις περισσότερες φορές για τη μείωση των αυχενικών προβλημάτων αλλά και όλων των μυοσκελετικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χειριστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, αρκεί μια 20λεπτη εκγύμναση, τρεις φορές την εβδομάδα. Αν δε θέλετε λοιπόν να τριγυρνάτε σα στραβωμένος σουγιάς, σηκωθείτε και λίγο, ασχοληθείτε και με κάτι άλλο. (Μεταξύ μας: Όλα αυτά τα γράφω ύστερα από μία ημίωρη κρίση γκρίνιας του συντρόφου μου κι ενώ με λοξοκοιτά).

Αλιεύοντας πληροφορίες για το θέμα, βρήκα ένα πρόγραμμα ανοικτού λογισμικού, το workrave, που αναλαμβάνει να σας κρατήσει σε καλή φυσική κατάσταση προτείνοντάς σας σε τακτά διαστήματα ασκήσεις. Ενας έλληνας μάλιστα, o Προκόπης Προκοπίδης (πονεμένος άνθρωπος, φαίνεται) έχει φτιάξει και τη μετάφραση των οδηγιών χρήσης.

Κάντε κάτι για τον εαυτό σας

Comments 3 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων