Αρχείο για 5 Ιουλίου, 2008

visualmediaΜια βάση δεδομένων με συμβουλές για τα ΜΜΕ που απευθύνονται σε παιδιά και νέους ετοίμασε το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων. Εδώ θα βρείτε έρευνες ειδικών, ενώ οι ίδιοι οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν το δικό τους υλικό (www.medialiteracy-iom.gr/).

Εδώ και χρόνια γκρινιάζουμε ότι έχουμε μείνει πίσω στον τομέα της προαγωγής και λήψης μέτρων για την οπτικοακουστική αγωγή σύμφωνα με τις επιταγές της κοινωνίας της πληροφορίας.

Φαίνεται ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για μία αρχή. Ο δικτυακός τόπος του ΙΟΜ περιλαμβάνει άρθρα από την ελληνική και ξενόγλωσση ειδησεογραφία στον τύπο και το διαδίκτυο καθώς και υλικό στα οπτικοακουστικά μέσα, όπως εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από την οπτικοακουστική αγωγή αλλά και τρόπους προστασίας από τη χρήση των νέων μέσων από τα παιδιά και τους νέους.

Φιλοδοξεί να αποτελέσει μια πλούσια πηγή πληροφοριών και ένα χρηστικό εργαλείο για τον φοιτητή, τον ερευνητή, τον επιστήμονα, το δημοσιογράφο, τον εκπαιδευτικό, τον επαγγελματία στον οπτικοακουστικό χώρο αλλά και κάθε χρήστη, ο οποίος έχει άμεσο ή έμμεσο ενδιαφέρον για την οπτικοακουστική αγωγή στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Comments 0 σχόλια »

arianna Στις πρώτες θέσεις επισκεψιμότητας των blogs έχει εγκατασταθεί εδώ και χρόνια μία ελληνίδα, η Αριάννα Στασινοπούλου-Χάφινγκτον. Το Ηuffington Ρost επισκέπτονται κάθε μήνα τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι. Το ιστολόγιο που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια με σχόλια της Χάφινγκτον και διάσημων φίλων της από την πολιτική και τον κινηματογράφο εμπλουτίζεται καθημερινά με άρθρα από τις μεγαλύτερες εφημερίδες των ΗΠΑ και έναν στρατό 2.500 μπλόγκερ ή «πολιτών δημοσιογράφων». Το 2006 και το 2007 το Ηuffington Ρost ανακηρύχθηκε το καλύτερο πολιτικό μπλογκ στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Το πιο σημαντικό πράγμα για μια online εφημερίδα είναι να λέει την αλήθεια, εκείνη την αλήθεια που αυτή η χώρα αποφεύγει εδώ και σχεδόν οκτώ χρόνια», δηλώνει η Χάφινγκτον.

Σε αυτά τα πλαίσια κινούμενη, η Αριάννα έγραφε για τη Χίλαρι Κλίντον: “Υπάρχει ειδική θέση στην κόλαση για όσους μπορούσαν να κάνουν κάτι για να σταματήσει ο πόλεμος στο Ιράκ και δεν το έκαναν, και η Χίλαρι είναι μία από αυτούς”.

www.huffingtonpost.com

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων