Αρχείο για 15 Ιουλίου, 2008

yaptaΤις προάλλες η φίλη μου η Ελεάννα, δέχθηκε να κάτσει δίπλα μου στον υπολογιστή προκειμένου να της βρω φθηνά εισιτήρια για ΗΠΑ. Τώρα με το φτηνό δολάριο, που να τρέχεις στα ελληνικά νησιά. Υπάρχει λοιπόν μία δωρεάν υπηρεσία που λειτουργεί ως ατζέντης σας. Εφόσον μία πτήση σας ενδιαφέρει η Yapta αποθηκεύει τα δεδομένα και σας ενημερώνει κάθε φορά που αλλάζει η τιμή. Ετσι ξέρετε πότε να χτυπήσετε. Ακόμα κι αν αγοράσετε το εισιτήριό σας και μετά πέσει η τιμή, μπορείτε να ζητήσετε πίσω τη διαφορά. Στο τσακ πατ βρήκαμε εισιτήρια, τα κλείσαμε, τα τυπώσαμε. Η Ελεάννα έπαθε βέβαια μία κρίση ανασφάλειας, όταν της έδειξα το e-ticket αλλά η διαφορά τιμής την καθησύχασε. Ω ναι, το διαδίκτυο σώζει και τις πολύτιμες οικονομίες σας.

Comments 0 σχόλια »

mozyΣυμβαίνει πάντα τη στιγμή που δεν πρέπει να συμβεί. Κρασάρει ο σκληρός σας και τα χάνετε όλα, ο ιός κοξάκι αποφασίζει να τραγανίσει τα αρχεία σας, ή ο διαρρήκτης προτιμάει το πολύτιμο λάπτοπ σας. Ξαφνικά η ψηφιακή σας ζωή έχει εξαφανιστεί ανεπιστρεπτί. Και η μουσική σας συλλογή και οι φωτογραφίες του Γιωργάκη… και το έρμο το διδακτορικό που έχει καταντήσει το γεφύρι της Άρτας. Όσο κι αν κλάψετε, τα αρχεία έχουν πάρει την άγουσα. Η διασφάλιση των ψηφιακών μας δεδομένων έχει καταντήσει πονοκέφαλος. Φυσικά όπου υπάρχει πρόβλημα, πολλοί καλοί άνθρωποι προσπαθούν να δώσουν μία λύση. Με το αζημίωτο πάντα… Η εταιρεία Mozy αναλαμβάνει να διαφυλάξει τα πολύτιμα αρχεία σας. Αν είστε εγκρατείς τα δύο gigabyte δίνονται δωρεάν. Συνήθιζα πριν από κάποια παρουσίαση να ταχυδρομώ στο λογαριασμό μου το αρχείο, έτσι ώστε αν όλα πάνε στραβά να μπορώ να το ανακτήσω με κάποιον τρόπο. Όσες δε φορές έκανα backup σε dvd, μετά ποτέ – μα ποτέ – δεν έβρισκα το dvd τη στιγμή που το χρειαζόμουν. Τώρα με το Mozy κοιμάμαι λίγο πιο ήσυχα. Δημιουργείτε λογαριασμό, κατεβάζετε μία εφαρμογή, ορίζετε ποια αρχεία / φάκελοι θέλετε να κρατούνται αντίγραφα και το ξεχνάτε. Το διαδίκτυο σώζει! Εννοείται ότι αν εργάζεστε στην ΚΥΠ δεν ενδείκνυται. 

Comments 0 σχόλια »

timemagΚαθώς είμαι πλέον σε μία ηλικία απολογισμών, συνηθίζω να κάνω σούμα. Από ότι διαπιστώνω δεν είμαι η μόνη καθώς ανήκουν στα ευπώλητα τίτλοι όπως: “Οι τόποι που πρέπει να δείτε πριν πεθάνετε”, “Τα βιβλία που πρέπει να διαβάσετε πριν πεθάνετε” κτλ. Το περιοδικό Time όμως κάνει μία πιο “πιασάρικη” και εφικτή λίστα (δεν είναι κι όλοι της ανάγνωσης, αλλά ένα DVD – όσο να’ναι – το τσακίζουν). Οι εκατό καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Μεταξύ αυτών και μία ελληνική. Ανακαλύψτε την!

Αν σας ενδιαφέρουν οι λίστες ορίστε μερικές (μουσικές) να έχετε να ασχολείστε (εμείς πάντως τσακωθήκαμε):
[The Guardian] The 50 Albums That Changed Music
[The Times] The All-Time 100 Albums
[Blender] 500 CDs You Must Own Before You Die!

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων