Αρχείο για 2 Ιουλίου, 2008

nobabiesΟι Ευρωπαίοι υπό εξαφάνιση. Οι αριθμοί δε λένε ψέμματα. Ο συγγραφέας αναρωτιέται ποιοι θα κατοικούν κάτω από τον Παρθενώνα τα επόμενα χρόνια: “Will Europe as we know it just peter out? Will ethnic Greeks and Spaniards become extinct, taking their baklava and paella to the grave with them, to be replaced by waves of Muslim immigrants who couldn?t care less about the Acropolis as a majestic representation of Western culture? ”

Εντάξει κόσμος χωρίς Έλληνες, αλλά και χωρίς μπακλαβά;

Και όπως δείχνει η εικόνα, τρέχα ψάχνε οργανική θέση… σε άδεια σχολεία.

No Babies? Άρθρο στους NY Times

Στοιχεία και γραφήματα από τη Wikipedia

Comments 0 σχόλια »

gatesΟ Μπιλ μπορεί να συνταξιοδοτείται πρόωρα αλλά έχει ένα όνειρο: «Μέσα στο σπίτι επανεξετάζουμε και ορίζουμε από την αρχή την προσωπική ψυχαγωγία. Οι συσκευές συνδέονται μεταξύ τους και όλες οι εφαρμογές επικοινωνούν μέσω του Ίντερνετ χρησιμοποιώντας το καλύτερο λογισμικό», είπε ο Μπιλ Γκέιτς δίνοντας παραδείγματα. «Θα βγάζουμε φωτογραφίες με την ψηφιακή μας κάμερα και αυτές θα αποστέλλονται αυτόματα μέσω του Ίντερνετ. Το τηλεοπτικό ένθετο με το πρόγραμμα της τηλεόρασης θα είναι ψηφιακό και θα γνωρίζει αυτόματα ποιες σειρές και εκπομπές μάς αρέσουν. Αυτόματα θα ανοίγει την τηλεόραση στα προγράμματα που θέλουμε. Θα διαμορφώνει για παράδειγμα ένα προσωπικό δελτίο ειδήσεων, δίνοντας έμφαση στα πρόσωπα και τα θέματα που μας ενδιαφέρουν. Στα κινητά τηλέφωνα, θα βλέπουμε τρισδιάστατους χάρτες με όλες τις πληροφορίες που θέλουμε. Όλες αυτές οι πληροφορίες θα μεταδίδονται από συσκευή σε συσκευή χωρίς περιορισμούς. Αυτό το ολοκληρωμένο ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας και ενημέρωσης του μέλλοντος θα μοιάζει πολύ με τα σημερινά online δίκτυα ηλεκτρονικών παιχνιδιών που χρησιμοποιούν εκατομμύρια χρήστες σε όλον τον κόσμο».

Comments 0 σχόλια »

baby pcΣτις ημερίδες πολλοί γονείς με πλησιάζουν με βασανιστικά ερωτήματα: «Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για ν΄ αγοράσω κινητό στο παιδί μου;». Και «πότε θα πρέπει να του πάρω λάπτοπ;». Σε θέματα σαν κι αυτά, το παρελθόν δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις. Οι ειδικοί όμως, μπορούν και εμμένουν σε έναν κανόνα – κάθε νέο απόκτημα του παιδιού, με μπαταρίες ή χωρίς, θα πρέπει οπωσδήποτε να ανταποκρίνεται στο αναπτυξιακό του επίπεδο.

Υπάρχουν 4χρονα που σερφάρουν από τότε που έμαθαν να κάθονται. Τα παιδιά μεγαλώνουν σε ένα δικτυωμένο σπίτι όπου ο υπολογιστής είναι άλλη μία λευκή συσκευή που χρησιμοποιείται καθημερινά, κάτι σαν το ψυγείο. Δε νιώθουν δέος για αυτόν όπως πολλοί πενηντάρηδες. Υπάρχει σωστή απάντηση για το ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να γίνουν πολίτες του παγκόσμιου ιστού;  Οι έρευνες των ειδικών που συνδέονται με την ανάπτυξη των παιδιών προσφέρουν μια χρυσή, μέση οδό. Πολύ πριν από την εφεύρεση του πρώτου μικροεπεξεργαστή στοιχείων, ο Ελβετός ψυχολόγος Ζαν Πιαζέ αναγνώρισε τέσσερα στάδια γνωστικής ανάπτυξης, παρακολουθώντας τα ίδια του τα παιδιά. Έτσι χαρακτηρίστηκε και ως ο πρώτος ενήλικος που πήρε στα σοβαρά τα παιδιά.

Άρθρο του Warren Βuckleitner TΗΕ ΝΕW ΥΟRΚ ΤΙΜΕS

Comments 0 σχόλια »

connexΑν κολλήσατε με το διαδίκτυο και τα σκάσατε για να σερφάρετε και με το κινητό /PDA / ipod μία καλή αρχή είναι η έκδοση του google για φορητές συσκευές στη διεύθυνση www.google.com/m  Μαζί προσφέρονται ειδικά για κινητά και ΡDΑ οι υπηρεσίες Gmail, Calendar και Μaps (www.google.com/gmm).
Για την ειδησεογραφία μπορεί να ανατρέξει κανείς στα ειδικά διαμορφωμένα και ελαφριά www.cnnmobile.com με τις ειδήσεις του CΝΝ και www.bbc.co.uk/mobile για ευρωπαϊκή ειδησεογραφία. Αν πάλι θέλετε να είστε παντού και πάντα κοντά στους φίλους σας, το δημοφιλές Facebook (www.m.facebook.com) προσφέρει και αυτό μια πιο ελαφριά και γρήγορη έκδοση με τις βασικές υπηρεσίες. Μην περιμένετε όμως να έχετε πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές που έχετε κατεβάσει, καθώς η συμβατότητα δεν είναι δεδομένη. Ειδική έκδοση προτείνει το Youtube στη διεύθυνση www.m.youtube.com, το ebay (www.m.ebay.com), ενώ το Υahoo! προτείνει μια ειδική εφαρμογή, τη Yahoo! Go 2.0 μέσω της οποίας μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο e-mail και σε άλλες υπηρεσίες.

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων