funeral.jpgΣυγκεκριμένα, η εταιρεία με έδρα το Οχάιο, μεταδίδει μέσω του Διαδικτύου κηδείες για το στρατιωτικό προσωπικό ή άλλους που δε μπορούν να παραβρεθούν σε κάποια κηδεία.

Είναι ένας τρόπος για τους τεθλιμμένους να λαμβάνουν μέρος στο γεγονός, χωρίς να ταξιδέψουν στο μέρος, όπου γίνεται η κηδεία, αν δεν προλαβαίνουν. «Η μέθοδος αυτή απλώς επιτρέπει στους ανθρώπους να μοιράζονται τη θλίψη και τον πόνο με όλους», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Μάικλ Σέντινγκερ.

Η εταιρεία προσφέρει αυτήν την υπηρεσία δωρεάν, αλλά ίσως χρεώσει ένα ποσό για να καλύψει τα έξοδά της, σύμφωνα με τον κ. Σέντινγκερ. Παραδείγματος χάριν, ένας Ιρακινός στρατιώτης επέλεξε αυτόν τρόπο για να ζήσει την κηδεία της γιαγιάς του στη Νότια Καρολίνα.

Οι αναμεταδόσεις κηδειών στο Διαδίκτυο αυξάνονται όλο και περισσότερο. Ωστόσο, συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία δεν υπάρχουν, παρόλο που ορισμένες εταιρείες προσφέρουν αυτήν την υπηρεσία εδώ και χρόνια, όπως ανέφερε η Τζέσικα Κοθ, εκπρόσωπος της Εθνικής Ένωσης Υπεύθυνων Κηδειών.

Εταιρείες που ασχολούνται με τις αναμεταδόσεις προσφέρουν εξοπλισμό για όσους θέλουν να δουν κάποια κηδεία από το σπίτι: τρίποδο, κάμερα με μικρόφωνο, καλώδια είτε προς ενοικίαση είτε για αγορά. Μερικές τελετές μπορούν να αναμεταδοθούν και σε iPod.

Το Κέντρο κηδειών Jenkins- Soffe στο Σαλτ Λέικ Σίτι προσφέρει διαδικτυακή αναμετάδοση κηδειών εδώ και 10 χρόνια. Το πακέτο εξοπλισμού κηδειών του κέντρου, που περιλαμβάνει webcasting, βίντεο και καταγραφή ήχου, κοστίζει επισήμως περίπου 300 δολάρια περισσότερο από ό,τι άλλα πακέτα.

Οι εταιρείες αναμένουν οι αναμεταδόσεις κηδειών μέσω Διαδικτύου να γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς τα επόμενα χρόνια.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AP

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων