Αρχείο για 18 Δεκεμβρίου, 2008

bugs2.jpg

Σαν να μη μας έφτανε η τρικυμία εν κρανίω των ημερών έχουμε και αναταραχές όσον αφορά στην ασφάλεια των web browsers. Η Microsoft δεν προλαβαίνει να δημιουργεί νέα patches ενώ στο λάκκο έπεσε και η Mozilla, η οποία καυχιόταν για την απόρθητη ασφάλεια του browser της.

Internet Explorer

To patch της Microsoft για τον IE, με κωδική ονομασία KB960714, αποτελεί μέρος του Security Bulletin MS08-078 της εταιρείας, και θεωρείται μια ιδιαίτερα κρίσιμη αναβάθμιση για όλους τους χρήστες που χρησιμοποιούν τον Internet Explorer. Διορθώνει την πολυσυζητημένη τρύπα ασφαλείας που παρατηρήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Το συγκεκριμένο ψεγάδι παρέχει τη δυνατότητα στους επιτιθέμενους να έχουν πρόσβαση σε passwords αλλά και προσωπικές πληροφορίες. Το διορθωτικό συνίσταται για όσους χρησιμοποιούν IE5, IE6, IE7 και IE8 beta 2.

Κατεβάστε το IE patch τώρα

Αναβαθμίσεις ασφαλείας για τον Firefox

Οι αναβαθμίσεις ασφαλείας της Mozilla έρχονται με τη μορφή  της έκδοσης του Firefox 3.0.5

Η 3.0.5 διορθώνει ένα σύνολο θεμάτων ασφαλείας στον browser 3.0.4. Παρέχει επίσης επιπρόσθετη γλωσσική υποστήριξη, βελτιώνει τη διαδικασία εγκατάστασης και διορθώνει τυχόν προβλήματα προσβασιμότητας.

Κατεβάστε την αναβάθμιση Firefox 3.0.5 τώρα

Comments 0 σχόλια »

Θα θυμάστε όλοι τη στιγμή της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών που η Λυδία Κονιόρδου κρατά στα χέρια της μία κεφαλή αγάλματος κι απαγγέλει το Μυθιστόρημα Γ΄

Μέμνησο λουτρών οις ενοσφίσθης

Ξύπνησα με το μαρμάρινο τούτο κεφάλι στα χέρια
που μου εξαντλεί τους αγκώνες και δεν ξέρω πού να
τ’ ακουμπήσω.
Έπεφτε το όνειρο καθώς έβγαινα από το όνειρο
έτσι ενώθηκε η ζωή μας και θα είναι πολύ δύσκολο να
ξαναχωρίσει.

Κοιτάζω τα μάτια. Μήτε ανοιχτά μήτε κλειστά
μιλώ στο στόμα που όλο γυρεύει να μιλήσει
κρατώ τα μάγουλα που ξεπέρασαν το δέρμα.
Δεν έχω άλλη δύναμη

τα χέρια μου χάνουνται και με πλησιάζουν
ακρωτηριασμένα. 

Ο Σεφέρης κατάφερνε να ισορροπεί υποδειγματικά ανάμεσα στην πρωτοπορία και στην παράδοση, στην ιθαγένεια και στον κοσμοπολιτισμό, στη μοναξιά και στη συμμετοχή, στην εγγενή εσωστρέφειά του και τη βαθιά συναίσθηση των αλλαγών που συντελούνταν στον κοινωνικό του περίγυρο. Eνας ποιητής των αντιθέσεων; Oχι ακριβώς. Mάλλον ο κατεξοχήν δημιουργός που μπορούσε να συγκεράσει -σε τέτοια έκταση και με τόση δεξιοτεχνία- την ελληνική και την ευρωπαϊκή παράδοση σε αντιστοιχία πάντα με τα νεωτεριστικά ρεύματα της εποχής του. Στην πραγματικότητα, αυτό που άφησε ο Γιώργος Σεφέρης με το έργο του δεν αποτελεί μόνο ένα αξιοθαύμαστο και διαχρονικό επίτευγμα προσωπικής μυθολογίας, αλλά και μια συναρπαστική και τολμηρή σύλληψη ενός ενιαίου οράματος του ελληνισμού, καταγεγραμμένης με λιτά και άκρως υποβλητικά μέσα.

Άρθρο του Γιώργου Βαϊλάκη στις Εικόνες

Comments 0 σχόλια »

addicted.jpgΜία ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη δημοσκόπηση διενήργησε η Harris Interactive για λογαριασμό της Intel.
Συγκεκριμένα, η Intel θέλησε να διερευνήσει πόσο σημαντικά ρόλο διαδραματίζουν το Internet και η πληροφορική γενικότερα, στις ζωές των Αμερικανών πολιτών.

Στην έρευνα με τίτλο “H εξάρτηση του Internet στη σημερινή Oικονομία”, έλαβαν μέρος 2.119 ενήλικες και σύμφωνα με αυτή, ποσοστό 46% των γυναικών και 30% των ανδρών που ερωτήθηκαν σχετικά, δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν να απέχουν από το sex για δύο εβδομάδες παρά να εγκαταλείψουν την πρόσβαση στο Internet για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ανέφεραν ότι η πρόσβαση στο Internet κατέχει την πλέον σημαίνουσα θέση ανάμεσα στα αντικείμενα, χωρίς τα οποία δεν θα μπορούσαν να ζήσουν. Στη σχετική λίστα, με φθίνουσα σημασία, ακολουθούν η καλωδιακή τηλεόραση, το δείπνο σε εστιατόρια, η αγορά ρουχισμού και η συνδρομή στο γυμναστήριο.

Στο ίδιο μήκος κύματος, το 61% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα, ανέφεραν ότι θα προτιμούσαν να ζήσουν χωρίς τηλεόραση για δύο εβδομάδες, παρά να στερηθούν τη σύνδεσή τους στο Internet για μία εβδομάδα.

Comments 0 σχόλια »

kirk-doulgas.jpgΟ Κερκ Ντάγκλας ποζάρει δίπλα στο φορητό υπολογιστή του με το προσωπικό του blog στην οθόνη. Ο ηλικίας 92 ετών δημοφιλής και πολυβραβευμένος ηθοποιός, με κινηματογραφική σταδιοδρομία σχεδόν 60 ετών, είναι πάντα ακμαίος και μπορεί να υπερηφανεύεται ότι φέρει τον τίτλο του γηραιότερου blogger. Φροντίζει δε να ενημερώνει συστηματικά το blog του στο MySpace.

http://uk.news.yahoo.com

MySpace profile

Comments 0 σχόλια »

spammail.jpgΑν χρησιμοποιείται ηλεκτρονικό υπολογιστή, έστω και λίγο, θα έχετε σίγουρα εκνευριστεί από την “πλημμύρα” ηλεκτρονικών μηνυμάτων (e-mail) “σκουπίδια” (spam) που σας κατακλύζουν.

Πράγματι, η κατάσταση με τα ηλεκτρονικά μηνύματα-σκουπίδια (“σπαμ”), που κατακλύζουν τους κομπιούτερ όλου του κόσμου, έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση ασφαλείας της εταιρίας πληροφορικής Cisco, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, τα ενοχλητικά -και καμιά φορά επικίνδυνα- αυτά μηνύματα υπολογίζονται σε 200 εκατομμύρια ημερησίως και αποτελούν πια τη συντριπτική πλειονότητα (το 90%) των συνολικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων που διακινούνται διεθνώς.

Σύμφωνα με την έκθεση, στρατιές ηλεκτρονικών υπολογιστών, που, με τη βοήθεια κακόβουλων προγραμμάτων λογισμικού (ιών) έχουν τεθεί στην υπηρεσία των εξίσου κακόβουλων αποστολέων, πλημμυρίζουν τον κόσμο με σκουπιδομηνύματα, τα οποία συνήθως αφορούν αληθινές ή παραπλανητικές προσφορές πρϊόντων.

Οι χάκερ εφευρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους να ξεπερνούν τις άμυνες τύπου “αντι-σπαμ” που χρησιμοποιούν πολλοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη πηγή μηνυμάτων “σπαμ” με 17,2% του συνόλου, και ακολουθούν η Τουρκία (9,2%) και η Ρωσία (8%), σύμφωνα με τη Cisco.

Ορισμένες φορές τα μηνύματα “σπαμ” τεχνηέντως κατευθύνουν τον αφελή αναγνώστη τους σε δικτυακούς τόπους στο Ίντερνετ, από όπου, εν αγνοία τους, “κατεβάζουν” στον υπολογιστή τους ιούς, με απώτερο στόχο την κλοπή προσωπικών δεδομένων.

Comments 0 σχόλια »

judith.jpgΔύο εργάτες χτυπούν την πόρτα της διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στο Κing΄s College του Λονδίνου, της διακεκριμένης βυζαντινολόγου Τζούντιθ Χέριν. Παρακινούνται από την επιγραφή στην πόρτα της, «Καθηγήτρια Βυζαντινής Ιστορίας», και τη ρωτούν «Τι είναι η Βυζαντινή Ιστορία;». Ήταν η αρχή για μια καινούργια περιπέτεια της βυζαντινολόγου στα μονοπάτια της Ιστορίας, ώστε να γίνει προσιτή και ενδιαφέρουσα στους μη ειδικούς. Γι΄ αυτό και αποφάσισε να μη δώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μάχες, αυτοκράτορες και πατριάρχες, «στιγμές σημαντικές μεν, κάνουν όμως την Ιστορία βαρετή και νεκρή», όπως λέει στα «ΝΕΑ». Προτίμησε να γράψει μια «εναλλακτική» εκδοχή της Βυζαντινής Ιστορίας, υπό τον τίτλο «Τι είναι το Βυζάντιο» (Εκδ. Ωκεανίδα), που στη Βρετανία πουλιέται «σαν φρέσκο ψωμί» στο περιθώριο της μεγάλης έκθεσης «Βyzantium».

Τι είναι λοιπόν το Βυζάντιο;
Ξεκίνησα με αυτό το ερώτημα: Γιατί πρέπει να το γνωρίζουμε και για ποιο λόγο είναι παρόν; Μελετώντας λοιπόν τις αιτίες για τα φοβερά επιτεύγματα του Βυζαντίου και την εντυπωσιακή μακροβιότητά του ανακαλύπτουμε πολύ περίεργα πράγματα. Αν συγκρίνουμε τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία με την κινέζικη, θα διαπιστώσουμε πως η Βυζαντινή δεν διαθέτει τόσες πολλές δυναστείες. Και παρά το γεγονός ότι και στο Βυζάντιο η δυναστεία παίζει σημαίνοντα ρόλο, η ιδέα πως ένας επιτυχημένος στρατηγός μπορεί να πάρει την εξουσία είναι κάτι πολύ παράξενο. Το Βυζάντιο συνάμα έχει άμεση σχέση με την Ορθοδοξία, αλλά έχει και πολλές άλλες πλευρές: τον αρχαίο ελληνικό, τον ρωμαϊκό και τον λαϊκό πολιτισμό.

Συνέντευξη της Τζούντιθ Χέριν στα ΝΕΑ

Comments 0 σχόλια »

 immigrant.jpg

Σήμερα γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα μεταναστών.

Παιδιά-φαντάσματα είναι οι μετανάστες δεύτερης γενιάς καθώς στη χώρα μας δεν έχουν δικαίωμα να απόκτησουν ιθαγένεια, ενώ δεν μπορούν να πάρουν ούτε καν πιστοποιητικό γέννησης. Αντιθέτως, μαζί με τα 18α γενέθλιά τους αρχίζει ένας διαρκής αγώνας, καθώς είναι υποχρεωμένα να αποδεικνύουν πως έχουν τις προϋποθέσεις για τους χορηγηθεί μια απλή άδεια διαμονής.

«Δεν υπάρχουν τα παιδιά αυτά, το μόνο που έχουν είναι ένα χαρτί μαιευτηρίου» αναφέρει χαρακτηριστικά η Σόνια Μητραλιά, επικεφαλής της καμπάνιας «Όχι στον ρατσισμό από την κούνια». Όπως διευκρινίζει, για να πάρει κάποιος έστω και πιστοποιητικό γέννησης, «απαιτείται εγγραφή στα δημοτολόγια. Αυτό προϋποθέτει ότι έχει πρόσβαση, που είναι συνδεδεμένη με το δίκαιο αίματος. Άρα, μόνο Έλληνες έχουν δικαίωμα».

Άρθρο στα ΝΕΑ

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων