Αρχείο για 7 Δεκεμβρίου, 2008

hpmod_07greece388.jpgΟι ταραχές που ξέσπασαν στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλες ελληνικές πόλεις αποτυπώθηκαν άμεσα στα κοινωνικά δίκτυα.

Στο Twitter, οι ανταποκρίσεις, αναμεταδόσεις και συζητήσεις ξεκίνησαν αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση και συνεχίστηκαν μέχρι τα χαράματα της επόμενης μέρας. Το πρώτο ελληνικό ΜΜΕ στο Twitter -μιά σχετικά νέα εξέλιξη- που ανέφερε την είδηση ήταν το pathfindernews και στη συνέχεια το skaigr. Λίγο μετά τις 3 το πρωί ξεκίνησαν οι σχετικές ανταποκρίσεις & αναδημοσιεύσεις από χρήστες του Twitter στα αγγλικά, με το hashtag #griots. Το Al Jazeera (ajenglish) ήταν το πρώτο ξένο μέσο που δημοσίευσε την είδηση στο Twitter και στη συνέχεια το BBC (bbcworld) μετά από 2 ώρες. Πρωτογενές ρεπορτάζ μέσω του Twitter παρείχε ο Ματθαίος Τσιμιτάκης,

Δημιουργήθηκε σχετικό group στο Facebook ενώ ανέβηκαν και βίντεο στο youtube.

Tα κοινωνικά μέσα φαίνεται να αντιδρούν άμεσα σε μία προσπάθεια να καλύψουν τα γεγονότα ενώ συμβαίνουν.

Comments 0 σχόλια »

Η Annelies, η Mathilde, η Trudi και οι υπόλοιπες γιαγιάδες αναλαμβάνουν να σου πλέξουν με χαρά ένα ζευγάρι κάλτσες για τις δύσκολες μέρες του χειμώνα. Πρόκειται για τον ελβετικής καταγωγής δικτυακό τόπο www.netgranny.ch  που σημειώνει τεράστια επιτυχία. Το μυστικό τους είναι το προσωπικό στοιχείο. Οταν επιλέγετε κάποια γιαγιά εκτός από τη φωτογραφία της αποκαλύπτεται κι ένα μυστικό. Π.χ. “Μου αρέσει να πλέκω το βράδυ, βλέποντας τηλεόραση” Εσείς επιλέγετε ποια γιαγιά θέλετε να σας πλέξει, το χρώμα του μαλλιού, το μέγεθος και το σχέδιο και το παραγγέλνετε. Σε λίγες μέρες το πακετάκι σας θα φτάσει στα χέρια σας.

Οι ειδικοί μιλάνε για τη συνεχώς αυξανόμενη τάση για αυθεντικότητα σε αυτό που φοράμε…

Comments 0 σχόλια »

computerman.jpgΜία φίλη με πήρε τηλέφωνο θορυβημένη γιατί παρουσίασε βλεφαρόπτωση. Την καθησύχασα δείχνοντας τον συνήθη ύποπτο. “Αν περιορίσεις τις ώρες στον υπολογιστή θα δεις ότι υποχωρεί”.  Είναι γνώριμοι οι μυικοί πόνοι, όταν κάποιος κοιτά για ώρες την οθόνη του υπολογιστή, απλώς κάνοντας «κλικ» με το ποντίκι του. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι χρειάζονται συνεχή μικρά διαλείμματα μέσα στη μέρα, όμως οι περισσότεροι άνθρωποι και ειδικότερα οι εργαζόμενοι δεν τηρούν αυτές τις συμβουλές. Τελικά, η «από μηχανής» βοήθεια φαίνεται πως θα έρθει από την τεχνολογία, με τη δημιουργία «έξυπνων» ρούχων που αναλαμβάνουν να δώσουν ένα χεράκι βοηθείας.

Τα μυικά προβλήματα, κυρίως σε σχέση με την εργασία, πλήττουν πάνω από 40 εκατ. Ευρωπαίους εργαζόμενους και το κόστος για την αποκατάσταση της υγείας τους είναι της τάξης των αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο. Οι μυικές βλάβες λόγω της εργασιακής υπερέντασης, της λανθασμένης στάσης του σώματος κλπ. αφορούν περίπου τα μισά από όλα τα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την εργασία στην Ευρώπη και, όχι σπάνια, καταλήγουν σε μόνιμες σωματικές βλάβες.

Το 30μηνο πρόγραμμα ConText ενσωμάτωσε εξελιγμένα ηλεκτρονικά κυκλώματα αισθητήρων μέσα στο ύφασμα, τα οποία καταγράφουν συνεχώς την ηλεκτρική δραστηριότητα των μυών, με δεδομένο ότι το μακρόχρονο και ύπουλο στρες είναι αυτό που τελικά οδηγεί σε μυική βλάβη. Οι ερευνητές εργάζονται πλέον για τη βελτίωση της αξιοπιστίας του προϊόντος.

Από το άρθρο δεν κατάλαβα τι ακριβώς θα κάνουν τα ρούχα για να αποτρέπουν τις βλάβες. Μήπως μικρά ηλεκτροσόκ;

Ευτυχώς που ανακάλυψα τη σελίδα τους www.context-project.org και διαφωτίστηκα… Απλή διάγνωση. Η θεραπεία είναι μία. Μέτρο.

Comments 0 σχόλια »

kenji.jpgΗ νέα ψηφιακή παράσταση «Το Tραίνο της Φαντασίας» από την Ιαπωνία ζωντανεύει, μέσα από εντυπωσιακές εικόνες, το παραμύθι του Mιγιαζάβα Κέντζι με τον ομώνυμο τίτλο. Είναι η ιστορία ενός ταξιδιού στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και ταυτόχρονα μία περιπλάνηση στο απέραντο σύμπαν. Πρόκειται για ένα παραμύθι γεμάτο ευαισθησίες, υπέροχα χρώματα και εικόνες, κατάλληλο για να φέρει τα μικρά παιδιά (κάθε ηλικίας) σε επαφή με τον πανέμορφο νυκτερινό ουρανό που μας περιβάλλει.H παράσταση μάς δίνει την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τον πολιτισμό της Ιαπωνίας και να γνωρίσουμε από κοντά, τόσο έναν συγγραφέα του περασμένου αιώνα, τον Μιγιαζάβα Κέντζι, όσο και να έρθουμε σε επαφή με την εικαστική αντίληψη ενός σύγχρονου δημιουργού, του Kagaya. Συνέχεια »

Comments 0 σχόλια »

.Στις 7 Δεκεμβρίου 1941, 7 και 53 τοπική ώρα, μια ιαπωνική δύναμη 183 πολεμικών αεροσκαφών επιτέθηκε στο Περλ Χάρμπορ της Χαβάης όπου βρισκόταν μια δύναμη του αμερικάνικου στόλου του Ειρηνικού. Περίπου 4500 αμερικανοί τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν. Την επόμενη μέρα οι ΗΠΑ κήρυξαν τον πόλεμο εναντίον της Ιαπωνίας.

Ακόμη και σήμερα η επίθεση στο Περλ Χάρμπορ παραμένει ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα. Πολλοί αμερικανοί ιστορικοί θεωρούν ότι η Ιαπωνική επίθεση στο Περλ Χάρμπορ ήταν το αποτέλεσμα μιας καλοσχεδιασμένης διπλωματικής πολιτικής και όχι μια αυθόρμητη πολεμική ενέργεια που έπιασε στρατό και κυβέρνηση στον ύπνο.

Comments 0 σχόλια »

Με τον τρόπο του Godfrey Reggio. Μια ματιά στη φοιτητική ζωή.

Comments 0 σχόλια »

Μία ταινία που πρότεινα στους μαθητές μου να αναζητήσουν είναι το
Koyaanisqatsi. Κογιανισκάτσι σημαίνει στη γλώσσα των Χόπι: τρελή ζωή, ζωή χωρίς ισορροπία… Το Koyaaniskatsi λοιπόν, που σκηνοθέτησε ο Godfrey Reggio, αλλά έγινε γνωστό στον κόσμο, αφού ευτυχώς το «υιοθέτησαν» ο Francis Ford Coppola, αναλαμβάνοντας την παραγωγή και βάζοντάς το υπό την αιγίδα του και ο Philip Glass, που το «έντυσε» με την υπέροχη μουσική του,  κάνοντας το ένα από τα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης, ταινία σταθμό στην ιστορία του κινηματογράφου και του ντοκυμανταίρ.

Αν θέλετε να μιλήσετε στους μαθητές σας για τη φρίκη των τρελών ρυθμών και της αλόγιστης ανθρώπινης παρέμβασης στο θαύμα της φύσης, δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο τρόπο…

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων