Σε ηλικία 78 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας, Χάρολντ Πίντερ, μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο.
Ο Χάρολντ Πίντερ έχει χαρακτηριστεί ως ο συγγραφέας με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Βρετανία. Εχει συγγράψει περισσότερα από 30 θεατρικά έργα, τα οποία κατατάσσονται από τους κριτικούς μεταξύ των καλύτερων έργων που γράφτηκαν στο δεύτερο μισό του περασμένου αιώνα.
Η δράση του Πίντερ δεν περιοριζόταν όμως μόνο στη συγγραφή και τη θεατρική σκηνοθεσία. Ήταν επίσης ένας πολύ σημαντικός πολιτικός ακτιβιστής, ο οποίος παρενέβαινε συστηματικά και ριζοσπαστικά στα πολιτικά δρώμενα.
Τη δεκαετία του ’80 ασκούσε κριτική στον αμερικανό πρόεδρο Ρόναλντ Ρίγκαν και στη σύγχρονή του Βρετανίδα πρωθυπουργό Μάργκαρετ Θάτσερ, ενώ πιο πρόσφατα είχε στρέψει το θυμό του κατά της δέσμευσης του ΟΗΕ στο Κόσοβο (1999), την αμερικανική εισβολή στο Αφγανιστάν (2001) και τον πόλεμο στο Ιράκ (2003), χαρακτηρίζοντας τον Τζορτζ Μπους «εγκληματία πολέμου».
Τo Pirate Bay μας χαρίζει ένα video converter με αρκετά καλές αποδόσεις σε επίπεδο ποιότητας ως προς το παραγόμενο αποτέλεσμα σε σχέση με ότι υπάρχει διαθέσιμο στην αγορά!
O μετατροπέας ονομάζεται Vio και υπόσχεται να φέρει στις Mobile συσκευές ποιοτικό και μικρού μεγέθους video συμβατό με τους περισσότερους τύπους hardware που κυκλοφορούν. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά είτε να κατεβάσετε την περίπου 8mb εφαρμογή.
“Κερδίζει έδαφος” το διαδίκτυο στις Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το αμερικανικό κέντρο ερευνών Pew.
Το Ίντερνετ έγινε μέσα στο 2008 η δεύτερη πηγή πληροφόρησης των Αμερικανών, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τον Τύπο, όμως η τηλεόραση παραμένει μακράν το προνομιούχο μέσο σύμφωνα με την έρευνα.
Περίπου το 40% των Αμερικανών δηλώνουν ότι “σερφάρουν” πρώτα στο διαδίκτυο για να ενημερωθούν για την επικαιρότητα, σε σχέση με ένα 35% που προτιμά να διαβάζει τις εφημερίδες.
Η έρευνα, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη, δείχνει μια θεαματική πρόοδο του Ίντερνετ ανάμεσα στο 2007 και το 2008, με αύξηση περίπου 16 εκατοστιαίων μονάδων, ενώ οι εφημερίδες παρουσιάζουν μια αργή διάβρωση του αναγνωστικού τους κοινού εδώ και πολλά χρόνια.
Η τηλεόραση παραμένει η βασική πηγή πληροφοριών για το 70% των αμερικανών. Στις ηλικίες κάτω των 30 ετών, ο αριθμός των ανθρώπων που προτιμούν την τηλεόραση πέφτει πάντως στο 59%, περίπου 9% λιγότερο από μια προηγούμενη έρευνα που δόθηκε στην δημοσιότητα τον Σεπτέμβριο του 2007.
Οι βασικές κατευθύνσεις του επιχειρησιακού προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» που υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 και χρηματοδοτείται από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση.
Ο ειδικός γραμματέας κ. Ασημακόπουλος παρουσίασε τους έξι στόχους του προγράμματος (τεχνολογική διάσταση), αλλά και τις εννέα βασικές κατευθύνσεις του (πολιτική και στρατηγική διάσταση), οι οποίες είναι:
Ψηφιακή υποστήριξη της γνώσης, πέρα και πλέον της επίσημης εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Ψηφιακός καταναλωτής, δηλαδή δράσεις που με εργαλείο την τεχνολογία θα δώσουν στους καταναλωτές τη δυνατότητα να αγοράζουν με ηλεκτρονικό τρόπο φθηνότερα και καλύτερα αλλά και να ενημερώνονται πληρέστερα για τις επικρατούσες τιμές.
Ψηφιακή προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Ψηφιακή ασφάλεια, ώστε να αντιμετωπιστεί το κυριότερο εμπόδιο στη διάδοση των νέων τεχνολογιών στη χώρα μας, δηλαδή η έλλειψη εμπιστοσύνης στα νέα μέσα.
Ψηφιακή υποστήριξη της εργασίας με σκοπό την ενίσχυση της αναζήτησης και εξεύρεσης εργασίας, της πρόσβασης στην εργασία και τη διευκόλυνση των εργαζομένων.
Ψηφιακή υποστήριξη της ποιότητας ζωής. Πρόκειται για δράσεις νέων τεχνολογιών που συμβάλλουν στην υγεία, την ψυχαγωγία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τον τουρισμό καθώς και κάθε άλλη δραστηριότητα που βελτιώνει την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Δράσεις για την ψηφιακή υποστήριξη της κοινωνικής και οικονομικής ενσωμάτωσης και της συμμετοχής.
Ψηφιακή υποστήριξη της εξωστρέφειας με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικής εξωστρέφειας αλλά και την επανασύνδεση με ομογενείς που κατοικούν σε άλλες χώρες, αξιοποιώντας ψηφιακά μέσα.
Εξειδικευμένες τεχνολογικές δράσεις σε τοπικό επίπεδο, που αξιοποιούν τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών για να αναδείξουν πολύ ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά.
Πάντως, μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες ειδήσεις που προέκυψαν ήταν η άμεση καταβολή των χρημάτων που οφείλει το Δημόσιο και αφορούν έργα που περιλαμβάνονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» και τα οποία έχουν τιμολογηθεί, παραδοθεί και έχουν ήδη γίνει αποδεκτά από τους αρμόδιους φορείς. Ο ειδικός γραμματέας δήλωσε ότι έχει βρεθεί λύση στο πρόβλημα και η καταβολή των χρημάτων θα γίνει εντός του 2008!
Οχι δεν περιλαμβάνεται η επιμόρφωση Β΄ επιπέδου, σε αυτήν την περίπτωση.
Αλήθεια θα τελειώσει το έτος και θα μείνουν χωρίς πιστοποίηση οι “απόφοιτοι” των ΠΑΚΕ και ΚΣΕ; Σε πόσα τέρμινα τα πτυχία; Ελπίζω να μην έχουν την τύχη αυτών του Α΄επιπέδου (4+ χρόνια)
Μπορούμε σήμερα να κάνουμε ένα αφιέρωμα στις πιθανές καταστροφές -μια που είναι η ημέρα μνήμης του τσουνάμι. Ένα καινούργιο Google Maps Mashup, με την επωνυμία Ground Zero, σας επιτρέπει να δείτε την έκταση μιας περιοχής της επιλογής σας, που θα καταστρεφόταν από πυρηνικά όπλα διαφορετικής ισχύος, αφήνοντας σε εσάς την επιλογή του όπλου και του επίκεντρου της έκρηξης. Υπάρχει και η επιλογή της πρόσκρουσης αστεροειδούς. Εκεί -είναι σκούρα τα πράγματα.
Το mashup ανήκει στα Carlos Labs, μια Αυστραλιανή εταιρία software, και χρησιμοποιεί τα ίδια ή παρόμοια δεδομένα με την Αμερικανική Ομοσπονδία Επιστημόνων (FAS). H FAS αναφέρει ότι όλα τα κτίρια στον εσωτερικό κύκλο θα καταστραφούν πλήρως, στον επόμενο θα αναφλεγούν και στον εξωτερικό θα υποστούν σοβαρές ζημιές από το ωστικό κύμα.
Σαν σήμερα το 2004 το φονικό τσουνάμι χτύπησε τις ακτές της Ινδονησίας στερώντας τη ζωή από 300.000 ανθρώπους 14 χωρών και προκαλώντας ασύλληπτες καταστροφές.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΔιαβάστε περισσότεραΜη αποδοχή