Αρχείο για 11 Δεκεμβρίου, 2008

look4studies.jpgΤο look4studies.com είναι μία πύλη  αναζήτησης εκπαίδευσης (από προπτυχιακά προγράμματα ως και διδακτορικά) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αντί να αναλώνετε ατελείωτες ώρες επισκεπτόμενοι σελίδες εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ερευνώντας τα προγράμματά τους προκειμένου να αποφασίσετε τι σας “κάνει”, μπορείτε να αφήσετε το look4studies να κάνει όλη τη σκληρή δουλειά για εσάς και απλά να πραγματοποιήσετε μια απλή αναζήτηση περιλαμβάνοντας τον τομέα εκπαίδευσης, τον τύπο πτυχίου που αναζητάτε (προπτυχιακό, μεταπτυχιακό, διδακτορικο, επαγγελματικός τίτλος), τον τύπο εκπαίδευσης (πλήρης, μερική, εξ’αποστάσεως), και την τοποθεσία. Το look4studies θα σας παρέχει μια λίστα αποτελεσμάτων με όλους τους τίτλους που προσφέρονται για τον τομέα που διαλέξατε και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα, τις προϋποθέσεις εισαγωγής (όπου υπάρχουν) και άλλα στοιχεία σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών κάθε σχολής.

Comments 0 σχόλια »

le_clezio_300x383.jpg Ο 68χρονος συγγραφέας μίλησε, εκτός των άλλων, στην τελετή απονομής του Νόμπελ για τον αποκλεισμό από την πληροφορία ενός μεγάλου μέρους του πλανήτη και ζήτησε από τους εκδότες να αυξήσουν τις προσπάθειές τους, ώστε τα βιβλία να φτάνουν σε περισσότερα χέρια. «Οφείλουμε να στηρίξουμε τη λογοτεχνική μετάφραση», είπε, «ώστε τα βιβλία να μην παραμείνουν απρόσιτη πολυτέλεια για αρκετούς».

Ο Ζαν Μαρί Γκιστάβ Λε Κλεζιό υπερασπίστηκε και τη θετική διάσταση της παγκοσμιοποίησης, εντοπίζοντας τις απαρχές της στην Αναγέννηση, και εξήρε την ικανότητα του Ιντερνετ να «αποτρέπει συγκρούσεις», λέγοντας: «Εάν το Διαδίκτυο υπήρχε στην εποχή του ναζισμού, η εγκληματική σκευωρία του Χίτλερ ενδέχεται να αποτύγχανε. Η γελοιοποίηση ίσως να μην της επέτρεπε να βγει ποτέ στο φως της ημέρας». Χαρακτήρισε, ωστόσο, ουτοπική την άποψη ότι κάθε άνθρωπος στον πλανήτη μπορεί να έχει πρόσβαση στην πληροφορία και επισήμανε ότι βρισκόμαστε στη διαδικασία δημιουργίας μιας νέας ελίτ και μιας καινούργιας διαχωριστικής γραμμής μεταξύ όσων έχουν πρόσβαση στην επικοινωνία και στη γνώση και όσων αποκλείονται από τη ροή των πληροφοριών.

Comments 0 σχόλια »

webcam.jpgΗ νέα κοινωνία της απανταχού παρούσας web κάμερας μέσω Διαδικτύου είναι εδώ και διασυνδέει όλη τη Γη. Κοσμοπολίτες έστω και εξ αποστάσεως. Ανάμεσα στις πολλές δωρεάν εφαρμογές διατίθενται και τα Widgets, μικρές ολοκληρωμένες εφαρμογές που μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και στο απρόσμενο. Οπως για παράδειγμα το ταξίδι στην υφήλιο, μέσα από χιλιάδες κάμερες εγκατεστημένες επίσημα ή από ιδιώτες. Η ίδια εφαρμογή τρέχει από οποιoνδήποτε internet browser στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://webcams.travel/. Σε ελάχιστο χρόνο έγινα ταξιδευτής του κόσμου χωρίς να κουνηθώ από την καρέκλα μου. Από την Αθήνα σχεδόν τυχαία βρέθηκα στο Λονδίνο, ύστερα στη Νέα Υόρκη, στο Αμστερνταμ, στο Τόκιο και κάποια στιγμή? στην Αλάσκα.

Kάθε πληκτρολόγηση είναι και διαφορετικός προορισμός, και μάλιστα, ανάλογα με την περίπτωση, τη διάρθρωση του δικτυακού τόπου και την ευρύτητα της εφαρμογής προβάλλεται χάρτης της χώρας με προσημειωμένες τις επίσημα εγκατεστημένες κάμερες ανά πόλη και περιοχή, καθώς και κείμενο με διάφορα στοιχεία.

Comments 0 σχόλια »

webnews.jpgΓροθιά στο στομάχι είναι ο τίτλος της Monde «Η Ελλάδα χωρίς κράτος». Η έγκυρη γαλλική εφημερίδα αποδίδει τις ταραχές στις «ανισορροπίες μιας κοινωνίας που πέρασε μέσα σε λίγα χρόνια από τα Βαλκάνια στην Ευρώπη».

«Ελλάδα, χώρα εκτός ορίων» (Grecia, desbordada) τιτλοφορεί το κύριο άρθρο η «Ελ Παϊς», επισείοντας τον κίνδυνο σοβαρής διατάραξης της κοινωνικής συμβίωσης. Κάνοντας λόγο για τη «χειρότερη κρίση των τελευταίων 35 χρόνων», η ισπανική εφημερίδα επισημαίνει ότι η Ελλάδα βιώνει χειρότερα τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης ως λιγότερο προστατευμένη από τις πιο ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές οικονομίες.

Η βρετανική «Γκάρντιαν» κάνει λόγο για «τις χειρότερες ταραχές από την πτώση του στρατιωτικού καθεστώτος, το 1974», ενώ οι «Τάιμς» και οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» αναφέρονται στο ενδεχόμενο κήρυξης της χώρας σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Comments 0 σχόλια »

bn_facebook-logo.jpgΠολλοί ήταν αυτοί που κατέφυγαν στο διαδίκτυο σε μία προσπάθεια να κατανοήσουν, να συζητήσουν, να ακουμπήσουν τον πόνο τους. Είναι επόμενο να αναρωτιέται η αρθρογράφος της Κ:

Πού ξεσπαθώναμε, πού ξεδίναμε πριν από τα μπλογκ, το facebook, το ίντερνετ; Η μανία με την οποία χιλιάδες άνθρωποι από το Σάββατο το βράδυ έως και σήμερα γράφουν, σβήνουν και ξαναγράφουν στα ιστολόγια, τα φόρουμ ή στο facebook (αλλάζοντας και ξαναλλάζοντας το «στάτους» τους), σε κάνει πραγματικά να αναρωτιέσαι. Τι κάναμε πριν; Οπως μας έγραφε online κάποιος χθες, «ξαφνικά το facebook έγινε… μονοθεματικό, όλοι γράφουν για το ίδιο πράγμα -λογικό, έχουμε συγκλονιστεί».

Βέβαια στη συνέχεια του άρθρου πέφτει σε ατόπημα. Ο blogger στον οποίο αναφέρεται έχει αντιγράψει κείμενο της Τσαλίκογλου και το εμφανίζει δικό του…

Το διαδίκτυο αποκαλύπτει τους αντιγραφείς…

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων