Αρχείο για 15 Δεκεμβρίου, 2008

Οι φίλοι μας οι Άγγλοι. Αφού γεννήθηκε στην Πέλλα, λέμε!

Το βίντεο κυκλοφορεί προς χαράν των γειτόνων μας…

Comments 0 σχόλια »

Η στήλη έχει αρχίσει να ψάχνει λύσεις επιβίωσης για τους αναγνώστες της. Επειδή ο πολιτισμός μας σταματά χωρίς ηλεκτρισμό, σας παρουσιάζουμε μία λύση για τη μετακίνησή σας η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί και για την παραγωγή ενέργειας.

Comments 0 σχόλια »

Μια που μας μένει λίγος καιρός ακόμα, δεν έχουμε παρά να το διασκεδάσουμε λίγο…

Comments 0 σχόλια »

 Οι ερευνητές απο τη Ζυρίχη μελέτησαν το flightstats που περιέχει πληροφορίες για όλες τις πτήσεις του κόσμου και έφτιαξαν ένα animation που μέσα σε 70 δευτερόλεπτα δείχνει όλες τις πτήσεις που πραγματοποιούνται στη γη σε ένα 24ωρο.

Έχει λίγο τράφικ σε Αμερική και Κίνα, καλύτερα στην Ευρώπη. Καθώς ξημερώνει πυκνώνουν οι πτήσεις. Σαν τα αποδημητικά.

Μετά τις προφητείες του web bot το θέμα είναι για πόσο ακόμα θα πεταρίζουμε;

Comments 0 σχόλια »

Πρόκειται για ένα λογισμικό  που χρησιμοποιεί ευφυείς πράκτορες που σαρώνουν το διαδίκτυο για οποιεσδήποτε χρήσιμες πληροφορίες. Αρχικά δημιουργήθηκε για να προβλέψει κατά κάποιον τρόπο κινήσεις του χρηματιστηρίου. Αργότερα οι κατασκευαστές του κατάλαβαν ότι μπορούσε να προβλέψει και άλλου είδους μελλοντικά συμβάντα. Το όλο εγχείρημα στοχεύει στο να αφουγκραστεί κατά κάποιον τρόπο ένα είδος συλλογικού υποσυνείδητου όπως αυτό εκφράζεται με λέξεις μέσα στον παγκόσμιο ιστό. Με λίγα λόγια προσπαθεί να βρει τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις.

Τι προβλέπει το λογισμικό του Web bot project  για το μέλλον της ανθρωπότητας; To ρεπορτάζ του History Channel αποκαλύπτει ένα μέλλον συμπυκνούμενων καταστροφών, που ξεδιπλώνονται από τώρα.

H«πτώχευση του δολαρίου» θα ταράξει τις αγορές ενέργειας και τροφίμων διεθνώς. Οι κοινωνικές αναταραχές ανά τον κόσμο που ξεκινούν τώρα (όπως η δική μας) θα επαναληφθούν με ακόμη μεγαλύτερη σφοδρότητα από τις 25 Ιανουαρίου ως τις 14 Φεβρουαρίου 2009. Η αναστάτωση θα οδηγήσει σε «κρίση των θρησκειών» και καταστροφική πτώση του δολαρίου.

Αν αντέχετε να μάθετε τη συνέχεια: Άρθρο στο Βήμα της Κυριακής

Comments 0 σχόλια »

neomatrix.jpgΟ Τάσος Καφαντάρης ερευνά τη νοόσφαιρα. Ο ιησουίτης ιερέας (αλλά και παλαιοντολόγος, γεωλόγος και βιολόγος) Πιέρ Τεγιάρ ντε Σαρντέ,  υποστήριξε πως η νοόσφαιρα εκφράζεται ως «συλλογική συνείδηση» του ανθρώπινου είδους, που προκύπτει από την αλληλεπίδραση των ανθρωπίνων σκέψεων (Ρierre Τeilhard de Chardin, Le Ρhenomene Ηumain, 1955). Είπε ότι όσο πιο πολύπλοκα κοινωνικά δίκτυα θα χτίζει το ανθρώπινο είδος τόσο περισσότερο θα αναπτύσσεται η νοόσφαιρα. Οπως περίπου επικοινωνούν οι νευρώνες στον ανθρώπινο εγκέφαλο, οι εκφράσεις των ανθρωπίνων σκέψεων ανά τον πλανήτη θα επικοινωνούν, συγκροτώντας την «παγκόσμια συνείδηση».

Το 1993- ο φοιτητής του ΜΙΤ Μάθιου Γκρέι (Μatthew Gray) παρουσίασε ένα ρομπότ του Διαδικτύου (web bot), ονόματι «World Wide Web Wanderer», για να αλιεύει πληροφορίες σχετικά με το τι ψάχνουν οι επισκεπτόμενοι τον Παγκόσμιο Ιστό.

Η αλματώδης αύξηση των καταθέσεων ανθρωπίνων σκέψεων στο Διαδίκτυο και η νεοαποκτηθείσα δυνατότητα ανίχνευσής τους δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους θιασώτες των θεωριών της νοόσφαιρας. Από τις 5 Αυγούστου 1998 μία διεθνής ομάδα περίπου 100 επιστημόνων άρχισε να συλλέγει δεδομένα από ένα παγκόσμιο δίκτυο «γεννητριών τυχαίων γεγονότων» (RΕG). Ενα ειδικά διαμορφωμένο λογισμικό διαβάζει, ανά δευτερόλεπτο, τα εξαγόμενα αυτών των γεννητριών σε 65 πόλεις του πλανήτη και τα στέλνει σε έναν κεντρικό υπολογιστή του Πανεπιστημίου Πρίνστον των ΗΠΑ. http://noosphere.princeton.edu/

Άρθρο στο Βήμα της Κυριακής

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων