Αρχείο για 2 Δεκεμβρίου, 2008

 gspot_screen.jpg

Είστε πολύ περήφανοι που καταφέρατε να κατεβάσετε ένα βίντεο στον υπολογιστή σας. Μόλις πατάτε το Play όμως δε γίνεται τίποτα μαύρη οθόνη, μόνο ήχος ή καθόλου ήχος. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο υπολογιστής δεν μπορεί να βρει τα απαραίτητα αρχεία (codecs) που χρειάζεται για να αποσυμπιέσει το βίντεο ή τον ήχο. Δύο προγράμματα μπορούν να σας ξελασπώσουν: GSpot και AVIcodec. Είναι δωρεάν και θα σας τα μαρτυρήσουν όλα. Τι codec χρειάζεστε, τι συμπίεση έχει γίνει, τα πάντα!

Για download του GSpot κλικ εδώ και για download του AVIcodec κλικ εδώ.

Comments 0 σχόλια »

online_gaming_addiction_by_000moggy000.jpgΜεγάλη έρευνα του ΤΕΙ Αθήνας αποκαλύπτει πως σε ποσοστό 8% οι νέοι είναι εξαρτημένοι από το Ιντερνετ, καθώς περνούν κατά μέσο όρο 22 ώρες, δηλαδή σχεδόν μία ολόκληρη μέρα, την εβδομάδα μπροστά στον υπολογιστή!

Ωστόσο, δεν είναι μόνο ο χρόνος που τους χαρακτηρίζει εξαρτημένους από το Διαδίκτυο αλλά η απομόνωση από το κοινωνικό περιβάλλον, η ψυχαναγκαστική προσήλωση στον υπολογιστή και η εσωστρέφεια, χαρακτηριστικά που εντόπισαν οι ερευνητές στους εθισμένους νέους.

Οι διαδικτυακές συζητήσεις (chat) και τα βίντεοπαιχνίδια είναι οι συχνότερες ιντερνετικές τους δραστηριότητες που μπορεί να διαρκούν ως και πάνω από 5 ώρες την ημέρα. (Πάντα εποικοδομητικές οι αναζητήσεις μας!!!)

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 646 άνδρες και γυναίκες από 18 μέχρι 27 χρόνων και είναι η πρώτη μελέτη τέτοιας κλίμακας στη χώρα μας, βασισμένη σε διεθνή κριτήρια αναγνώρισης του εθισμού. «Ο εξαρτημένος χρήστης του Διαδικτύου είναι με βάση τη δική μας έρευνα μεταξύ 18 και 20 χρόνων, συχνότερα άνδρας. Συνήθως έχει χαμηλή αυτοπεποίθηση, είναι ντροπαλός, χωρίς πολλές κοινωνικές σχέσεις και με έντονο το αίσθημα απογοήτευσης από τη ζωή. Χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο ως ένα μέσο κοινωνικοποίησης.

Λοιπόν κορίτσια αν αναρωτιέστε ακόμη μα που πήγαν όλοι οι άνδρες; κρύβονται στο διαδίκτυο

Άρθρο της Δέσποινας Κουκλάκη στον Ελεύθερο Τύπο

Comments 0 σχόλια »

wifi.jpgΔωρεάν σερφάρισμα στο γρήγορο Ίντερνετ από πλατείες, λιμάνια, σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων, των τρένων και του Μετρό, ακόμα και από τα πιο μικρά αεροδρόμια, θα μπορούν να έχουν από τον ερχόμενο χρόνο οι χρήστες του Διαδικτύου σε όποιο σημείο της χώρας κι αν βρίσκονται.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαθέτουν οι χρήστες κατάλληλους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές (laptop) και κινητά τηλέφωνα που επιτρέπουν την πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω Wi-Fi (σημεία ασύρματης πρόσβασης).

Το επιτυχημένο πείραμα της δωρεάν πρόσβασης στο Ίντερνετ από τα τρία Wi-Fi της Πλατείας Συντάγματος, του Θησείου και της Πλατείας Κοτζιά εξαπλώνεται σε ολόκληρη την Ελλάδα- στόχος είναι πλέον να δημιουργηθούν συνολικά περίπου 5.000  σημεία Wi-Fi!

Η πρόσβαση στο Ίντερνετ θα είναι «public access», δηλαδή ανοιχτή- διαθέσιμη για όλους τους πολίτες, ενώ το όλο πρόγραμμα ανάπτυξης και εγκατάστασης του απαραίτητου εξοπλισμού θα χρηματοδοτηθεί από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) και εθνικούς πόρους. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε περίπου 3,25 εκατ. ευρώ.

«ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΟ» γρήγορο Ίντερνετ αποκτούν σύντομα ακόμα και οι πιο δυσπρόσιτες περιοχές της Ελλάδας. Πρόκειται για ευρυζωνικές συνδέσεις (adsl)

που τον ερχόμενο χρόνο θα φτάσουν στις παραμεθόριες περιοχές, μέσω του ελληνικού δορυφόρου Ηellas Sat. Σε πρώτη φάση οι ευρυζωνικές συνδέσεις δορυφορικού Ίντερνετ θα καλύψουν πάνω από 1.600 σημεία, εξυπηρετώντας αντίστοιχους φορείς της δημόσιας διοίκησης (σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες κ.λπ.) σε απομακρυσμένες γεωγραφικά περιοχές της χώρας, όπου η τεχνολογία adsl δεν μπορεί να φτάσει λόγω υψηλού κόστους.

Ήδη πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω δορυφορικής σύνδεσης έχουν αποκτήσει η Γαύδος και τα νησάκια Δονούσα, Ηρακλειά, Σχοινούσα και Κίναρος. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες έχουν ληφθεί για τον Αϊ-Στράτη και τον πυρόπληκτο Δήμο Ανδανίας στην Πελοπόννησο. Για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού, που ονομάζεται Δόρυ, θα χρησιμοποιηθεί περίπου ένας ολόκληρος αναμεταδότης του δορυφόρου Ηellas Sat (31 ΜΗz), από το φάσμα (72 ΜΗz συνολικά) που διαθέτει το ελληνικό Δημόσιο στον δορυφόρο.

Comments 0 σχόλια »

windowslive_thumb.jpgΣτα «πυκνοκατοικημένα» ψηφιακά χωράφια της κοινωνικής δικτύωσης μπαίνει πλέον «για τα καλά», με όχημα το ανανεωμένο πακέτο online υπηρεσιών Windows Live (  http://home.live.com), η Microsoft.

Σε μια προσπάθεια να ανταποκριθεί στις επιταγές της Web 2.0 εποχής, εκσυγχρονίζεται  ενσωματώνοντας στη… σουίτα εφαρμογών Windows Live κάποια «κομφόρ» κοινωνικής δικτύωσης στα πρότυπα των Facebook, MySpace και FriendFeed.

Πιο συγκεκριμένα, η Microsoft έχει βαλθεί να συγκεντρώσει υπό μία ψηφιακή σκέπη τις κατακερματισμένες, μεταξύ ποικίλων ιστοχώρων, δικτυακές ζωές των κυβερνοναυτών, κοινώς να δημιουργήσει ένα «κέντρο» ιντερνετικής δραστηριότητας, από το οποίο θα μπορεί κανείς να ιστολογεί, να δικτυώνεται, να τσεκάρει e-mails, να επικοινωνεί, να δημοσιεύει οπτικοακουστικό υλικό, καθώς και να παρακολουθεί τις εξελίξεις στις online ζωές των άλλων.

Σε αυτό το πλαίσιο, έχει συνάψει συμφωνίες με περίπου 50 δημοφιλείς ιστοτόπους (μεταξύ αυτών, οι Flickr, Pandora, Last.fm, Twitter, WordPress καθώς και το ελληνικό Zoo.gr), βάσει των οποίων, οι χρήστες του Live θα είναι σε θέση να ενημερώνονται αυτόματα, υπό μορφή news feed και χωρίς να εγκαταλείπουν τον χώρο της Microsoft, για τα όσα πράττουν οι «φίλοι» τους σε άλλα online σοκάκια.

Επεκτατικές διαθέσεις… http://home.live.com

Comments 0 σχόλια »

stressed_by_amil_solanke.jpgΟ ένας στους δέκα εκπαιδευτικούς πάσχει από σοβαρό ψυχολογικό νόσημα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία έρευνας των περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης, ανά τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», τα αποκαλυπτικά αυτά στοιχεία, τα οποία έχουν ήδη περιέλθει σε γνώση του ΥΠΕΠΘ, φέρνουν το 10% των εκπαιδευτικών να μην είναι σε θέση να διδάξουν σε τάξεις! Οσοι από αυτούς «τσεκάρονται» εγκαίρως, τοποθετούνται κατευθείαν σε διοικητικές θέσεις στην Εκπαίδευση, και όχι σε σχολεία.

Από αυτό συνάγονται τα εξής: 1) Για να έχεις διοικητική θέση στην εκπαίδευση δεν απαιτούνται ιδιαίτερα προσόντα. 2) Η αιτία της χρόνιας κακοδιοίκησης ίσως ανιχνεύεται εδώ.

Το άρθρο συνεχίζει με ζοφερά στοιχεία:

67% των εκπαιδευτικών έχει έντονο στρες μέσα στην τάξη κι αυτό αποδίδεται στην κακή οργάνωση και λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος.

57% αισθάνεται εξάντληση στη διάρκεια της εργασίας, ενώ οι μισοί ευχαρίστως θα άλλαζαν δουλειά αν μπορούσαν. Το πάθος τους για δουλειά είναι σχεδόν ανύπαρκτο.

37% των διδασκόντων απογοητεύεται από την αδιαφορία των μαθητών και την απαξίωση που δείχνουν στο μάθημα, γεγονός που τους αναγκάζει σε υπερπροσπάθειες για να προκαλέσουν το ενδιαφέρον τους.

21% πιστεύει ότι η φύση της δουλειάς (διαρκής ομιλία, ορθοστασία) είναι ιδιαίτερα κοπιαστική και ότι η πίεση του σχολικού χρόνου και της διδακτέας ύλης δεν τους επιτρέπει να έχουν μια πιο προσωπική επαφή με τους μαθητές.

59% των ερωτηθέντων αναφέρεται σε συγκρουσιακές καταστάσεις με τους μαθητές, όπως καβγάδες, εκνευρισμούς, ακόμη και αυταρχική συμπεριφορά απέναντί τους. Τη συμπεριφορά τους αυτή οι εκπαιδευτικοί την αποδίδουν στο στρες.

Το άρθρο στο Έθνος

Comments 2 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων