Αρχείο για 5 Δεκεμβρίου, 2008

loser.jpgΗ ΕΥΕ μας ενημερώνει (σχετικό δημοσίευμα στη σελίδα της ΠΕΚΑΠ) ότι σύμφωνα με τον Ν. 3408/2005  προβλέπεται πρόσθετη αμοιβή μέσω κοινής υπουργικής απόφασης (Κ.Υ.Α.) μόνο για όσους δημόσιους υπαλλήλους παρέχουν έργο στο πλαίσιο συλλογικού οργάνου, ενώ δε δίνεται η δυνατότητα πρόσθετης αμοιβής σε όσους εκτελούν «κατά μόνας» εργασία πέρα από τα συνήθη καθήκοντα.

Στην περίπτωση όμως του Β΄επιπέδου οι υπεύθυνοι γνώριζαν το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί. Προείχε όμως η εκτέλεση του προγράμματος. Για αυτό ποιούσαν την νύσσαν… Τώρα για όλα φταίει το ΥΠΕΘΟ, μας το είχαν πει από την πρώτη συνάντηση άλλωστε. “Κάνουμε ότι μπορούμε”. Φαντάζομαι με αυτή τη δικαιολογία κοιμούνται και ήσυχοι το βράδυ.

Φαίνεται ότι το κατά μόνας βλάπτει σοβαρά την υγεία…

Υ.Γ. η εικονογράφηση δεν απευθύνεται σε εμάς, εμείς καλά περάσαμε. Είναι για τα golden boys. The bigger they come the harder they fall… για τους σπουδαγμένους στην Εσπερίαν.

Comments 2 σχόλια »

eoalogo250.jpgΙστορικές στιγμές της Ελλάδας, όπως καταγράφηκαν στον φακό της κάμερας των Ελληνικών Επικαίρων, περνούν πλέον στην ψηφιακή εποχή. Περίπου 1.120 χιλιόμετρα φιλμ, το οποίο σημαίνει 609 ώρες οπτικού υλικού, θα είναι σταδιακά διαθέσιμα και προσβάσιμα σε ιστοσελίδα του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου από τον Ιανουάριο. Τα πρωτότυπα φιλμ φυλάσσονται, ώστε να μην υποστούν επιπλέον φθορά, ενώ στην ιστοσελίδα έχει γίνει αρχειοθέτηση με εύχρηστη αναζήτηση, που έχει περίπου 250 πεδία αναζήτησης για τους επισκέπτες.

Μεταξύ των 600 ωρών που ψηφιοποιήθηκαν περιλαμβάνονται οι Βαλκανικοί πόλεμοι, ο πρώτος Παγκόσμιος, η μικρασιατική εκστρατεία, η εγκαθίδρυση της δικτατορίας του Μεταξά, η κήρυξη του δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, οι δεκαετίες του ’50 και του ’60 μέχρι την επιβολή της δικτατορίας των συνταγματαρχών και η περίοδος της μεταπολίτευσης μέχρι το 1996.

www.avarchive.gr

Comments 0 σχόλια »

garfield-never-wrong-posters.jpgΜια ζωή στο Διαδίκτυο. Αυτό θα μπορούσε να είναι το μότο των self-trackers, όπως αποκαλούνται τα μέλη της νέας «φυλής» του κυβερνοχώρου που καταγράφουν μανιωδώς κάθε λεπτομέρεια της καθημερινότητάς τους στο Ίντερνετ. Ο λόγος; «Για να καταλάβουν καλύτερα τον εαυτό τους».

Αντίθετα από το Facebook όπου o επισκέπτης μοιράζεται τη ζωή του με άλλους, σε αυτές τις ιστοσελίδες οι χρήστες κρατούν ένα προσωπικό ημερολόγιο στατιστικών δεδομένων της καθημερινότητάς τους που βλέπουν μόνο οι ίδιοι. Οι self-trackers καταγράφουν στο Διαδίκτυο τα μέρη όπου έχουν πάει, τις συνήθειές τους στην οδήγηση, τις μουσικές τους προτιμήσεις, τις ιστοσελίδες που επισκέπτονται και οι γυναίκες της «φυλής» τον κύκλο της εμμήνου ρύσεώς τους.

Δημοσιογράφοι και μπλόγκερ χαρακτηρίζουν ήδη το self-tracking «φαινόμενο», καθώς διαπιστώνουν ότι προσελκύει όλο και περισσότερους ανθρώπους που όπως η Μπριν Έβανς και ο Κρις Μεσίνα θέλουν να «γίνουν καλύτεροι». Η Τζέιν Γκάκενμπαχμ, «ψυχολόγος του Διαδικτύου» σε πανεπιστήμιο του Καναδά, θέτει και μια πρακτική παράμετρο του φαινομένου. «Τα δεδομένα δεν ψεύδονται», δηλώνει.

Καταγράφοντας κάθε τσιγάρο που καπνίζουμε ή οτιδήποτε τρώμε, μπορούμε να αποφύγουμε τις καταχρήσεις. Με άλλα λόγια, το selftracking μάς βοηθάει να καταλάβουμε πότε πρέπει να προσέξουμε τη διατροφή μας ή να πάρουμε μερικές ημέρες άδεια αν από τα δεδομένα συγκλίνουν στο ότι διανύουμε μια περίοδο έντονου στρες.

Comments 0 σχόλια »

Η τηλεόραση μας έχει συνηθίσει στη δαιμονοποίηση του διαδικτύου, αλλά έχουν οι καιροί γυρίσματα. Λόγω της οικονομικής στενότητας μας το ρεπορτάζ είχε σύγκριση τιμών από καταστήματα με βιτρίνα σε σχέση με τις τιμές που έχουν τα on-line μαγαζιά προσθέτοντας και τα μεταφορικά. Οι διαφορές, όπως γνωρίζετε, είναι εντυπωσιακές. Το απόσπασμα που προβάλλουμε περιέχει κάποιες συμβουλές για πιο ασφαλείς συναλλαγές που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει για τις on-line συναλλαγές του από τον κ. Γιάννη Λάριο από το Παρατηρητήριο της Κοινωνίας της Πληροφορίας

Comments 0 σχόλια »

del_icio_us.jpgΓια όσους δεν γνωρίζουν το Delicious είναι μια σελίδα όπου ο κάθε χρήστης μπορεί να αποθηκεύει τις αγαπημένες  σελίδες του διαδικτύου, να τις χαρακτηρίσει μέσω των ετικετών και να τις μοιραστεί με πολλούς τρόπους και σε διάφορα επίπεδα με τους άλλους χρήστες. Χωρίς το πρόσθετο (add-on) για τον Firefox θα ήταν αρκετά δύσχρηστο, όμως με αυτό είναι πάρα πολύ απλό και εύκολο να αποθηκεύονται σελίδες. Οι θετικές πλευρές μια υπηρεσίας όπως το Delicious σε σχέση με το παραδοσιακό Bookmarking των Browser είναι ότι τα Bookmarks είναι διαθέσιμα από παντού και ότι μπορούμε να τα μοιραζόμαστε ή και να εξερευνήσουμε στα προφίλ των άλλων.

Επίσης μπορείτε να το αξιοποιήσετε εκπαιδευτικά, συλλέγοντας με την τάξη σας συνδέσμους για το χ μάθημα.

http://delicious.com

Comments 0 σχόλια »

Σε μαγικά τοπία όπου ανθεί η ποίηση ταξιδεύει κάθε Κυριακή και Δευτέρα βράδυ ο κ. Θάνος Μικρούτσικος και η παρέα του τις ψυχές όσων προστρέχουν στον «Σταυρό του Νότου» με αποκορύφωση την εκτέλεση των «7 νάνων», όπου στην (εκ νέου πάλι) εισαγωγή ο Μικρούτσικος και το πιάνο του διέρχονται το μισό ελληνικό τραγούδι, ώσπου, με την αυστηρότητα και την πειθαρχία της ελευθερίας, ο αυτοσχεδιασμός να πάρει σχήμα και να διατυπώσει το περιεχόμενό του: το ταξίδι όλων μας σε μια ζωή στοιχειωμένη από παράξενους αγγέλους, φιλόδοξες σημαίες και ζωγραφιές από την παιδική ηλικία των κινδύνων και των επαναστάσεων.

Ο Στάθης για το Θάνο

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων