Αρχείο για 1 Δεκεμβρίου, 2008

netvibes-logo.jpgΘέλετε να διαβάζετε εύκολα και γρήγορα όλες τις δημοσιεύσεις των αγαπημένων σας ιστοσελιδων; Έχετε λίγο χρόνο ή ασθενή μνήμη για να σερφάρετε σε όλα τα sites που θέλετε να παρακολουθείτε; Η λύση μας έρχεται από το netvibes.com, ένα site-online reader για να ενημερωνόμαστε για τις τελευταίες δημοσιεύσεις τους.

Η εφαρμογή σας επιτρέπει να σχεδιάσετε μία εξατομικευμένη αρχική σελίδα για να ξεκινάτε την καθημερινή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Μπορείτε να βάλετε όποια RSS feeds θέλετε, από οποιοδήποτε site.
Μπορείτε να βάλετε άρθρα, ειδήσεις, φωτογραφίες, πληροφορίες, τον καιρό?
Επίσης μπορείτε να συνδεθείτε με το webmail σας, τα social networks όπως το Facebook κ.α.Υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις σε μορφή widgets αναλυτικά για κάθε γλώσσα ( τα ελληνικά έχουν αρκετά και αξιόλογα sites και blogs) τα οποία προσθέτονται εύκολα με ένα κλικ στην πρώτη σελίδα σας που υπάρχει μόλις μπείτε μέσα στο Netvibes.
Απλά κάνετε εγγραφή και τα ίδια στοιχεία θα υπάρχουν πάντα διαθέσιμα σε εσάς.
Ιδιαίτερα εύχρηστο interface και πολύ φιλικό στον κάθε χρήστη.

Comments 0 σχόλια »

rss_what_it_is.jpgΠριν μιλήσουμε για το RSS, θα εξηγήσουμε με απλά λόγια τι σημαίνει Feed. Feed ή Web feed είναι μία μορφή δεδομένων που χρησιμοποιείται για να τροφοδοτεί τους χρήστες με περιεχόμενο που ανανεώνεται συχνά. Τα αρχικά RSS στέκονται για τις λέξεις Really Simple Syndication. Το RSS αποτελεί ένα σύνολο από feeds που χρησιμοποιούν γλώσσα XML για να μεταδώσουν πληροφορίες. Τα RSS feeds χρησιμοποιούνται για να ενημερώνονται οι χρήστες για το νέο περιεχόμενο ενός site χωρίς απαραίτητα να μπουν στο site που τους ενδιαφέρει. Ένα έγγραφο RSS περιλαμβάνει το πλήρες κείμενο ή ένα απόσπασμα αυτού που δημοσιεύεται σε ένα site ή σ? ένα blog.

Τα περισσότερα, αν όχι όλα, sites χρησιμοποιούν RSS feeds. Οι πληροφορίες που μπορεί να βρεθούν σε ένα RSS feed είναι απλούστερες από αυτές που θα βρεθούν στην πηγή του RSS feed, στο ίδιο το site/blog. Το στοιχείο αυτό κάνει ευκολότερη τη «δουλειά» των χρηστών: μπορούν να βλέπουν τα βασικά στοιχεία του περιεχομένου που τους ενδιαφέρει χωρίς να απαιτείται να μπουν στο ίδιο το site.

Για να εγγραφείτε συνδρομητής σε ένα rss feed αν δεν το υποστηρίζει ο φυλλομετρητής σας θα χρειαστείτε ένα προγραμματάκι. Η Google μας προτείνει το Google reader.

Comments 0 σχόλια »

blog-sm.jpg Την αρχή έκανε ο γνωστός blogger Jason Calacanis και ιδρυτής της πετυχημένης εταιρείας Weblogs, όταν το καλοκαίρι δήλωσε πως παραιτείται από το blogging. «Εχει χάσει πια το νόημά του. Το άγχος να μείνεις στη λίστα με τα δημοφιλέστερα μπλογκ το αποστεώνει από τα πρώτα του νοήματα. Και έπειτα το χρωστάω στην οικογένειά μου» ήταν η δικαιολογία του. Στις αρχές του μήνα ο Economist υπερθεμάτισε υποστηρίζοντας πως τα blogs από ρομαντικά δημόσια ημερολόγια καταγραφής και σχολιασμού της πραγματικότητας, οχήματα ενδυνάμωσης της λαϊκής συμμετοχής στα δημόσια πράγματα και ενημέρωσης από τα «κάτω», ενσωματώθηκαν σε παραδοσιακά Μέσα Ενημέρωσης εταιρείες που στοχεύουν στο κέρδος και πολιτικά κόμματα και έγιναν mainstream. Οι bloggers σε πολλές περιπτώσεις πλέον στο εξωτερικό συνιστούν μια αγορά δίπλα στην παραδοσιακή αγορά των ΜΜΕ. Παρακολουθούμε τον επιθανάτιο ρόγχο των blogs όπως έγραψε πρόσφατα ο γνωστός Ελληνας blogger, Μανώλης Ανδριωτάκης, ή την εξέλιξη του φαινομένου όπως αντέτεινε ένας έτερος blogger, ο Νίκος Αναγνώστου;

Το «αντάρτικο» μετεξελίχθηκε σε μόρφωμα άρθρο του Ματθαίου Τσιμιτάκη στην Καθημερινή

Διαβάστε σχετικά: Τα blog ενηλικιώνονται

Comments 0 σχόλια »

red-ribbon.jpgΈχουν περάσει κιόλας 27 χρόνια από την αναγνώριση του πρώτου κρούσματος του Aids στις ΗΠΑ. Αν και αρκετά δεδομένα έχουν αλλάξει από τότε, το σίγουρο είναι ότι ο ιός συνεχίζει να εξαπλώνεται και, παρά την παγκόσμια προσπάθεια ελέγχου της νόσου, στις περισσότερες χώρες η επιδημία παραμένει ανεξέλεγκτη. Το Aids σήμερα, χάρη στα διαθέσιμα φάρμακα, έχει μετατραπεί από θανατηφόρα σε χρόνια νόσο στον αναπτυγμένο κόσμο. Όμως αρκεί αυτό;

Στη χώρα μας τα κρούσματα του ιού εμφανίζουν ανησυχητικά αυξητικές τάσεις, κυρίως λόγω του εφησυχασμού που επικρατεί.

Άρθρο της Μερόπης Κοκκίνη στη LIFO

Comments 0 σχόλια »

titos.jpgkoymant.jpgΤο βραβείο ποίησης στον Τίτο Πατρίκιο και το βραβείο πεζογραφίας στον Μένη Κουμανταρέα απένειμε η Ακαδημία Αθηνών για το σύνολο του έργου τους, στη διάρκεια της καθιερωμένης πανηγυρικής συνεδρίας, στην οποία φέτος ξεχώρισε η επιβράβευση του ανθρωπισμού.

«Ποτέ δεν είναι οι μέρες ποιητικές και ακριβώς γι΄αυτό χρειάζεται η ποίηση. Και όσο λιγότερο ποιητικές είναι τόσο πιο κόντρα πρέπει να πηγαίνεις», δήλωσε ο Τίτος Πατρίκιος. Προβληματισμένος για τις ταραγμένες μέρες που βίωσε η Ελλάδα, δήλωσε ότι προσπαθεί να κατανοήσει τα γεγονότα «χωρίς έτοιμες ιδέες και χωρίς να θέλει να ταυτιστεί με τους νέους, παριστάνοντας τον δεκαεξάρη».

Για τον Μένη Κουμανταρέα, τα βραβεία «θα έπρεπε να τα παίρνουμε νέοι, να μας δίνουν αυτοπεποίθηση, λεφτά και κουράγιο. Θυμάμαι όμως, λέει ο Μένης Κουμανταρέας, «μολονότι βραβευμένο το δεύτερο βιβλίο μου, Το αρμένισμα, δικάστηκε επί χούντας τέσσερις φορές και παραλίγο να καεί. Το τελευταίο , Το σόου είναι των Ελλήνων, σκεπάζεται τώρα από τους καπνούς των δακρυγόνων και τα δάκρυα για τον χαμό ενός νέου ανθρώπου αλλά και από τον φριχτό πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Οπωσδήποτε είναι μελαγχολικό να σε βραβεύουν για το σύνολο του έργου σου. Σημαίνει ότι όπου να ‘ναι σημαίνουν κι οι καμπάνες».

Comments 0 σχόλια »

Με τη βαθιά άλτο φωνή της Lisa Gerrard 

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων