Αρχείο για 1 Οκτωβρίου, 2009

neo_logismiko.jpgΗ Microsoft ανακοίνωσε ότι από σήμερα οι ενδιαφερόμενοι σε 19 χώρες θα μπορούν να «κατεβάσουν» δωρεάν το νέο της πρόγραμμα κατά των ιών Security Essentials. Το πρόγραμμα ήταν διαθέσιμο από τον Ιούνιο σε δοκιμαστική έκδοση (beta), ενώ τώρα πλέον θα διατίθεται στην τελική μορφή του, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία. Το πρόγραμμα ενημερώνεται καθημερινά με τα νέα updates κατά των πρόσφατων ιών και άλλων απειλών.

Σύμφωνα με την Microsoft, η χρήση του Security Essentials δεν επιβραδύνει την λειτουργία του υπολογιστή. Η εταιρία δήλωσε ότι το πρόγραμμά της δεν έχει σκοπό να «κλέψει» πελάτες από τις καθιερωμένες εταιρίες με τα γνωστά επί πληρωμή προγράμματα antivirus (Symantec-Norton, McAfee κλπ), αλλά προσδοκά ότι το δικό της δωρεάν πρόγραμμα θα αξιοποιηθεί κυρίως από όσους χρήστες δεν είχαν μέχρι τώρα άλλο πρόγραμμα κατά των ιών.

Ελευθεροτυπία

www.microsoft.com/Security_essentials/

Comments 0 σχόλια »

kamer.jpgΧιούμορ, παιχνίδι αλλά και ενεργός συμμετοχή των μαθητών θα είναι τα όπλα της Καμεράτας Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής στη νέα της προσπάθεια να μυηθούν τα παιδιά στον κόσμο της κλασικής μουσικής. Το φετινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Καμεράτας απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές της Γ΄ τάξης του δημοτικού και περιλαμβάνει επισκέψεις των τριών μουσικών υπευθύνων του προγράμματος στα σχολεία (Λήδα Μασούρα, Λήδα Ζουρνατζή και Αλεξάνδρα Στρατηγοπούλου), στη διάρκεια των οποίων τα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν σε ποικίλες δραστηριότητες ακρόασης, κατασκευής μουσικών οργάνων και εικονογράφησης. Την επίσκεψη θα ανταποδώσουν οι μικροί μαθητές στο Μέγαρο Μουσικής όπου θα τους περιμένει η Καμεράτα με μια ειδικά διαμορφωμένη γι΄ αυτούς συναυλία. Εκεί, ανάμεσα σε πολλές εκπλήξεις τις οποίες υπόσχεται η Ορχήστρα, οι μαθητές με τους δασκάλους τους θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους μουσικούς και τα όργανά της, θα ακούσουν μουσικά αποσπάσματα από αγαπημένες κλασικές μελωδίες και θα δουν ολοκληρωμένο το αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων στις οποίες θα έχουν και οι ίδιοι συμμετάσχει στα σχολεία τους.

Στα 18 χρόνια της λειτουργίας της, η Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής έχει να επιδείξει, εκτός των άλλων, και σημαντικό εκπαιδευτικό έργο. Τον κορμό της εκπαιδευτικής της δραστηριότητας συνιστούν εκπαιδευτικές συναυλίες ανά την Ελλάδα σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, πολυάριθμες συμμετοχές στις δημοφιλείς συναυλίες της σειράς «Κυριακή πρωί στο Μέγαρο», γενικές δοκιμές ανοιχτές σε μαθητές σχολείων και κυρίως τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Η Καμεράτα πάει σχολείο» στα γυμνάσια και δημοτικά της Αττικής.

Σχολεία που ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο της Ορχήστρας (κ. Παρί Χριστοδουλοπούλου): τηλ.
210-7282341, Fax.

Τα Νέα

Comments 0 σχόλια »

 lies.jpg

Ακόμη και τα αθώα ψέματα που λένε οι γονείς κάνουν κακό στα παιδιά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας αμερικανικής έρευνας. Ακόμη και οι γονείς που λένε ψέματα «για καλό», χάνουν την εμπιστοσύνη των παιδιών τους.

«Αν δεν πλένεις τα αυτιά σου, θα φυτρώσει σπανάκι»· «αν δεν αφήσεις την πιπίλα, θά ΄ρθει να σε πάρει ο Μπαμπούλας»: ο κόσμος των παιδιών στα πρώτα χρόνια της ζωής τους είναι αρκετά σουρεαλιστικός και γεμάτος φανταστικά πλάσματα. Είναι η πραγματικότητα που δημιουργούν τα ψέματα των γονιών που λένε ολοένα και περισσότερο ψέματα στα παιδιά, όπως έδειξε μια έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο και του Πανεπιστημίου του Τορόντο. Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of Μoral Εducation» και, σύμφωνα με την Αμερικανίδα ψυχολόγο Γκέιλ Χέιμαν που την υπογράφει, όταν τα παιδιά καταλαβαίνουν τα ψέματα αυτά, χάνουν την εμπιστοσύνη τους στη μαμά και στον μπαμπά. Όμως υπάρχουν και θετικές επιπτώσεις. «Το να καταλάβεις ότι οι γονείς λένε ψέματα, βοηθάει στην ανάπτυξη του σκεπτικισμού, πράγμα που έχει ουσιαστική σημασία για να διαμορφώσει το παιδί κριτικό πνεύμα», λέει ο Ντιεμ Λούου, ο οποίος συνυπογράφει τη δημοσίευση. Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάστηκαν μια ομάδα φοιτητών και ο ένας από τους γονείς καθενός εξ αυτών. Από τους πρώτους, ζητήθηκε να θυμηθούν ψέματα που τους είπαν κατά την παιδική ηλικία τους και 88% θυμήθηκαν περισσότερα από ένα.

«Τα παιδιά θυμούνται τα ψέματα που ξεσκεπάζονται», εξηγεί ο Κανγκ Λι, διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας για το Παιδί του Πανεπιστημίου του Τορόντο. Το 79% είπε ότι είχε ακούσει τους γονείς να λένε ότι είναι κακό να λες ψέματα. Μόνο 21% είπαν ότι είχαν με τους γονείς τους έναν έντιμο διάλογο κατά τον οποίο τους εξηγήθηκε ότι μερικές μισές αλήθειες είναι αποδεκτές.

Από τους γονείς που ρωτήθηκαν, 78% παραδέχθηκαν ότι είπαν ψέματα στα παιδιά τους, οι περισσότεροι- κι αυτό είναι το εντυπωσιακό- για εγωιστικούς λόγους. Το να πεις σ΄ ένα παιδί πως, αν συνεχίσει να ανοίγει το ψυγείο, αυτό θα εκραγεί, είναι απλούστερο από το να του εξηγήσεις πώς λειτουργεί η συσκευή. Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις, εξηγούν οι ερευνητές, το ψέμα δεν λέγεται για να μην πονέσει το παιδί ή για να ηρεμήσει, αλλά για να επιτευχθεί κάτι ταχύτερα. Αν λοιπόν, εξηγεί η Χέιμαν, είναι εντελώς αθώο (ακόμη και ενδεδειγμένο) να πεις ότι ο Αϊ-Βασίλης υπάρχει, μπορεί αντίθετα να είναι επικίνδυνο να πεις ψέματα για να διαμορφώσεις μια συμπεριφορά. «Το να πεις σ΄ ένα παιδί ότι τα ορνιθοσκαλίσματά του είναι άσχημα θα ήταν άσπλαχνο», εξηγεί η ερευνήτρια, «όμως συχνά οι γονείς λένε ψέματα ελαφρά τη καρδία… Η καλύτερη λύση είναι πάντα η ειλικρίνεια».

Τα Νέα

Comments 0 σχόλια »

The Observer

Ο Αδόλφος Χίτλερ αυτοκτόνησε στο μπούνκερ του στο Βερολίνο τις τελευταίες ημέρες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ή μήπως κατάφερε να διαφύγει και να επιβιώσει κρυμμένος τόσα χρόνια, ποιος ξέρει πού; Χωρίς απάντηση μένει το ερώτημα μετά τις πρόσφατες διαπιστώσεις Αμερικανών επιστημόνων. Το τμήμα ανθρώπινου κρανίου που βρέθηκε το 1946 από τον Κόκκινο Στρατό στο Βερολίνο και θεωρήθηκε από τους ειδικούς ότι ανήκε στον Αδόλφο Χίτλερ τελικά- όπως απέδειξαν Αμερικανοί επιστήμονες- ανήκει σε άγνωστη γυναίκα. Το κομμάτι που έχει και τρύπα από σφαίρα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2000 στη Μόσχα και υποτίθεται ότι έβαλε διά πάντος τελεία στις διάφορες εικασίες σχετικά με την τύχη του Χίτλερ. Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, το τμήμα του κρανίου ανήκε σε γυναίκα νεώτερη των σαράντα ετών, η ταυτότητα της οποίας παραμένει άγνωστη. Οι αναλύσεις DNA πραγματοποιήθηκαν στα εξειδικευμένα εργαστήρια γενετικής του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ.

Ο αρχαιολόγος και ειδικός στην ανάλυση γενετικού υλικού από οστά δρ Νικ Μπελαντόνι εξηγεί ότι «φαινόταν ακόμα και εξ αποστάσεως ότι αυτό το κρανίο δεν ήταν του Χίτλερ. Διά γυμνού οφθαλμού το οστό φαινόταν να είναι υπερβολικά λεπτό. Τα ανδρικά κόκαλα είναι πιο δυνατά».

Ανάμεσα στα ευρήματα του Βερολίνου, τα οποία φυλάσσονται στα Κρατικά Αρχεία της Μόσχας που εξετάστηκαν από τον Αμερικανό επιστήμονα,, συμπεριλαμβάνονται εκτός από το κομμάτι του ανθρώπινου κρανίου, ορισμένοι «λεκέδες» αίματος από τον καναπέ όπου κάθονταν όταν αυτοκτόνησαν ο Χίτλερ και η Εύα Μπράουν. Ολα τα δείγματα μεταφέρθηκαν στο Κονέκτικατ, όπου η Λίντα Στράουσμπο του εργαστηρίου εφαρμοσμένης γενετικής τα μελέτησε επί τρεις ημέρες.

Οπως διαπιστώθηκε από την ανάλυση του γενετικού υλικού, το κρανίο ήταν γυναικείο. Η μοναδική απόδειξη του θανάτου του Χίτλερ έπαψε μονομιάς να υπάρχει, γεγονός που σίγουρα θα εξάψει τη φαντασία των εραστών των θεωριών συνωμοσίας.

Μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, Σοβιετικοί πράκτορες της υπηρεσίας αντικατασκοπείας εντόπισαν τη μισοκαμμένη σορό του Χίτλερ έξω από το υπόγειο καταφύγιο στον κήπο της καγκελαρίας. Από τα απομεινάρια της γνάθου του και τη σύγκριση με τα αρχεία που διέθετε ο προσωπικός του οδοντίατρος διαπιστώθηκε ότι πράγματι ανήκε στον ιδρυτή του Γ΄ Ράιχ.

Καθημερινή

The guardian

Comments 0 σχόλια »

Comments 0 σχόλια »

Τα χρώματα του φθινοπώρου

Comments 0 σχόλια »

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων