kamer.jpgΧιούμορ, παιχνίδι αλλά και ενεργός συμμετοχή των μαθητών θα είναι τα όπλα της Καμεράτας Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής στη νέα της προσπάθεια να μυηθούν τα παιδιά στον κόσμο της κλασικής μουσικής. Το φετινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Καμεράτας απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές της Γ΄ τάξης του δημοτικού και περιλαμβάνει επισκέψεις των τριών μουσικών υπευθύνων του προγράμματος στα σχολεία (Λήδα Μασούρα, Λήδα Ζουρνατζή και Αλεξάνδρα Στρατηγοπούλου), στη διάρκεια των οποίων τα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν σε ποικίλες δραστηριότητες ακρόασης, κατασκευής μουσικών οργάνων και εικονογράφησης. Την επίσκεψη θα ανταποδώσουν οι μικροί μαθητές στο Μέγαρο Μουσικής όπου θα τους περιμένει η Καμεράτα με μια ειδικά διαμορφωμένη γι΄ αυτούς συναυλία. Εκεί, ανάμεσα σε πολλές εκπλήξεις τις οποίες υπόσχεται η Ορχήστρα, οι μαθητές με τους δασκάλους τους θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους μουσικούς και τα όργανά της, θα ακούσουν μουσικά αποσπάσματα από αγαπημένες κλασικές μελωδίες και θα δουν ολοκληρωμένο το αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων στις οποίες θα έχουν και οι ίδιοι συμμετάσχει στα σχολεία τους.

Στα 18 χρόνια της λειτουργίας της, η Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής έχει να επιδείξει, εκτός των άλλων, και σημαντικό εκπαιδευτικό έργο. Τον κορμό της εκπαιδευτικής της δραστηριότητας συνιστούν εκπαιδευτικές συναυλίες ανά την Ελλάδα σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, πολυάριθμες συμμετοχές στις δημοφιλείς συναυλίες της σειράς «Κυριακή πρωί στο Μέγαρο», γενικές δοκιμές ανοιχτές σε μαθητές σχολείων και κυρίως τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Η Καμεράτα πάει σχολείο» στα γυμνάσια και δημοτικά της Αττικής.

Σχολεία που ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο της Ορχήστρας (κ. Παρί Χριστοδουλοπούλου): τηλ.
210-7282341, Fax.

Τα Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων