Αρχείο για 25 Οκτωβρίου, 2009

lost6yx.jpgΤο υπουργείο Παιδείας ξεκινά την καταγραφή των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία όλης της χώρας. Η καταγραφή θα αποτελέσει τη βάση του νέου συστήματος διορισμών, μεταθέσεων και αποσπάσεων εκπαιδευτικών, στο οποίο ετοιμάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», να προχωρήσει η ηγεσία του ΥΠΕΠΘ, ώστε να μην παρουσιάζονται με την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς τα γνωστά λειτουργικά κενά.

Είκοσι χρόνια στην εκπαίδευση έχω συμπληρώσει άπειρες φόρμες με τα στοιχεία μου κάθε χρόνο “γιατί τα ζητά η υπηρεσία”. Τόσα χρόνια, τόσες συλλογές στοιχείων και η υπηρεσία δεν έχει κατορθώσει να φτιάξει μία λίστα με τους μισθοδοτούμενους υπαλλήλους της, ούτε έχει καταφέρει να κάνει ένα ορθολογικό έλεγχο για το πόσους θα μετακινήσει και που πριν αρχίσει η σχολική χρονιά.

Ευτυχώς που υπάρχει η μηχανοργάνωση… Θυμάμαι -πάντα με σαρδόνιο χαμόγελο- αυτούς που μισθοδοτούνταν από την οργανική τους στα δυσπρόσιτα των Κυκλάδων αλλά υπηρετούσαν από τις εσχατιές των πολιτικών γραφείων των προστατών τους,  που τους αποκαλούσε ο υπεύθυνος μισθοδοσίας χαϊδευτικά “χαμένα κορμιά”. Τώρα όλοι αυτοί οι Lost θα καταγραφούν και θα γίνουν βρισκάμενοι; Επίσης τα βύσματα που δεν υπηρετούν πουθενά γιατί έχουν δηλώσει ανήκεστο βλάβη θα καταγραφούν κι αυτά;

Comments 0 σχόλια »

main-logo1.png«Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ είναι δικαίωμα όλων» είναι το θέμα του 10ου νεανικού φεστιβάλ εικόνας με μέσο το κινητό τηλέφωνο. Οσοι, λοιπόν, είστε μέχρι και 25 χρόνων και θέλετε να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό, χρησιμοποιήστε το κινητό σας και τραβήξτε βιντεάκι σχετικό με το θέμα. Το μίνι ταινιάκι που θα φτιάξετε μπορεί είτε να είναι σε στιλ ντοκιμαντέρ (αληθινή ιστορία δηλαδή) είτε να αποτελεί προϊόν της σκηνοθετικής φαντασίας σας. Ο διαγωνισμός αποτελεί πρωτοποριακό τρόπο έκφρασης, ήδη γνωστό στο εξωτερικό, που τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα και στη χώρα μας. Διοργανωτές, μεταξύ άλλων, το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Η προθεσμία συμμετοχής είναι μέχρι και τις 20/12. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.shootit.gr.

www της μαρίας Μυστακίδου στην Ελευθεροτυπία

Comments 0 σχόλια »

gr.jpgΤο Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ ΑΕ) ανακοίνωσε ότι, μέσω της ελληνικής Υποδομής Πλέγματος Υπολογιστικών Συστημάτων που λειτουργεί (HellasGrid), παρέχει τη νέα υπηρεσία Δικτυακού αποθηκευτικού χώρου «Πίθος» ελεύθερα και δωρεάν, σε όλους τους φοιτητές και σπουδαστές, καθώς και τα λοιπά μέλη της ελληνικής ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας.

Η υπηρεσία «Πίθος» προσφέρει σε κάθε χρήστη 50 GigaBytes δικτυακού αποθηκευτικού χώρου, προσβάσιμα από παντού, πάντοτε και με ασφάλεια. Οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύσουν τα αρχεία τους και να τα μοιραστούν με άλλους χρήστες ή/και ομάδες χρηστών. Επιπλέον, η υπηρεσία προσφέρει δυνατότητες αναζήτησης, αρχειοθέτησης (versioning), συγχρονισμού και τήρησης αντιγράφων εφεδρείας (sync/backup), καθώς και αξιοποίησής της ως αποθηκευτικού μέσου από άλλες εφαρμογές.

Πρόκειται για ένα εργαλείο, που διευρύνει τις δυνατότητες εργασίας και έρευνας για φοιτητές και ερευνητές, επιτρέποντάς τους την ασφαλή πρόσβαση σε μεγάλο όγκο δεδομένων, από όπου και αν βρίσκονται. Το λογισμικό έχει αναπτυχθεί και διατίθεται με άδεια ανοιχτού κώδικα και η υπηρεσία διαθέτει ανοιχτό τρόπο διασύνδεσης (API) για συνεργασία με άλλες εφαρμογές.

Καθημερινή

Comments 0 σχόλια »

21-10-09.jpgΤελέστηκαν τα επίσημα εγκαίνια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Επιστήμη του Διαδικτύου, στην πόλη της Βέροιας, που οργανώνεται από το Τμήμα Μαθηματικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και υποστηρίζεται από το Δήμο Βέροιας.
Όπως σημειώνει ο κ. Μιχάλης Βαφόπουλος, εκ των διδασκόντων καθηγητών του μεταπτυχιακού και συντονιστής λειτουργίας του προγράμματος, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Επιστήμη του Διαδικτύου (ΕτΔ) διεκδικεί δύο πρωτιές: Αφενός, πρόκειται για το πρώτο μεταπτυχιακό που χρηματοδοτείται από Δήμο. Αφετέρου ξεκινά παράλληλα με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Επιστήμη του Ιστού του πανεπιστημίου του Southampton της Βρετανίας.

Ο Δήμος Βέροιας, που φιλοξενεί και στεγάζει τις εγκαταστάσεις του μεταπτυχιακού, είναι ο αποκλειστικός χορηγός του προγράμματος, με το ποσό των 100.000 ευρώ ετησίως, ενώ το ΜΠΣ υποστηρίζεται από το Web Science Research Initiative (WSRI) και το World Wide Web Foundation, ιδρυτής του οποίου είναι ο εφευρέτης του Ιστού, σερ Τιμ Μπέρνερς – Λι

Σημαντικό στοιχείο, όπως εξηγεί ο κ. Βαφόπουλος, είναι οι 130 αιτήσεις που δέχθηκε το πρόγραμμα από υποψήφιους φοιτητές, χωρίς να γίνει κάποια σχετική προωθητική ενέργεια. Το τμήμα θα στελεχωθεί φέτος από 25 φοιτητές, οι οποίοι θα είναι και οι πρώτοι ακαδημαϊκοί απόφοιτοι της Επιστήμης του Ιστού.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Επιστήμη του Διαδικτύου (Web Science) (ΠMΣ ΕτΔ) πέρα από την προοπτική ακαδημαϊκής και διδακτικής σταδιοδρομίας προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες στο στίβο της επιχειρηματικότητας και της υποστήριξης δημόσιων και ιδιωτικών φορέων στη διαμόρφωση της ψηφιακής στρατηγικής τους.

www.kathimerini.gr

Comments 0 σχόλια »

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων