online_gaming_addiction_by_000moggy000.jpgΜεγάλη έρευνα του ΤΕΙ Αθήνας αποκαλύπτει πως σε ποσοστό 8% οι νέοι είναι εξαρτημένοι από το Ιντερνετ, καθώς περνούν κατά μέσο όρο 22 ώρες, δηλαδή σχεδόν μία ολόκληρη μέρα, την εβδομάδα μπροστά στον υπολογιστή!

Ωστόσο, δεν είναι μόνο ο χρόνος που τους χαρακτηρίζει εξαρτημένους από το Διαδίκτυο αλλά η απομόνωση από το κοινωνικό περιβάλλον, η ψυχαναγκαστική προσήλωση στον υπολογιστή και η εσωστρέφεια, χαρακτηριστικά που εντόπισαν οι ερευνητές στους εθισμένους νέους.

Οι διαδικτυακές συζητήσεις (chat) και τα βίντεοπαιχνίδια είναι οι συχνότερες ιντερνετικές τους δραστηριότητες που μπορεί να διαρκούν ως και πάνω από 5 ώρες την ημέρα. (Πάντα εποικοδομητικές οι αναζητήσεις μας!!!)

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 646 άνδρες και γυναίκες από 18 μέχρι 27 χρόνων και είναι η πρώτη μελέτη τέτοιας κλίμακας στη χώρα μας, βασισμένη σε διεθνή κριτήρια αναγνώρισης του εθισμού. «Ο εξαρτημένος χρήστης του Διαδικτύου είναι με βάση τη δική μας έρευνα μεταξύ 18 και 20 χρόνων, συχνότερα άνδρας. Συνήθως έχει χαμηλή αυτοπεποίθηση, είναι ντροπαλός, χωρίς πολλές κοινωνικές σχέσεις και με έντονο το αίσθημα απογοήτευσης από τη ζωή. Χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο ως ένα μέσο κοινωνικοποίησης.

Λοιπόν κορίτσια αν αναρωτιέστε ακόμη μα που πήγαν όλοι οι άνδρες; κρύβονται στο διαδίκτυο

Άρθρο της Δέσποινας Κουκλάκη στον Ελεύθερο Τύπο

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων