Αρχείο για 19 Αυγούστου, 2009

Διακοπές διακοπές, αλλά κάποιος πρέπει να φροντίσει και να μην… κλείσουν τα σπίτια μας! Ξέρετε, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, … ΕΦΟΡΙΑ, ΕΤΑΚ!
Έτσι, ο δρόμος μας έφερε στη γειτονιά μας, κάπου στα μέσα Αυγούστου! Για λίγο… Ευτυχώς! Μεταξύ τυρού και αχλαδιού, ήπιαμε κι ένα καφεδάκι!
Και απελθούσες … απήγξαντο… Για τόπους χλοερούς, για τόπους αναψύξεως! Τς! Τς! Τς! Μα πού πήγε το μυαλό σας;
Αιδηψό, Μέθανα, Λίμνη Βουλιαγμένης! Πάμε στα «σακάτικα» μαζί με όλα τα κουτσοκουλόστραβα να «καρδαμώσουμε», μπας και την σκαπουλάρουμε από τη νέα γρίπη!
Παρεμπιπτόντως! Έχουμε «μαλλί να ξάνουμε» για την γούνα της!

Comments 0 σχόλια »

Νίκου Εγγονόπουλου

Νέα περί του θανάτου του Ισπανού ποιητού
Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα στις 19 Αυγούστου 1936
μέσα στο χαντάκι του Καμίνο Ντε Λα Φουέντε

Η τέχνη κι η ποίηση δεν μας βοηθούν να ζήσουμε
η τέχνη και η ποίηση μας βοηθούνε να πεθάνουμε

περιφρόνησις απόλυτη
αρμόζει
σ΄όλους αυτούς τους θορύβους
τις έρευνες
τα σχόλια επί σχολίων
που κάθε τόσο ξεφουρνίζουν
αργόσχολοι και ματαιόδοξοι γραφιάδες
γύρω από τις μυστηριώδικες κι αισχρές συνθήκες
της εκτελέσεως του κακορρίζικου του Λόρκα
υπό των φασιστών

Μα επί τέλους! πια ο καθείς γνωρίζει
πως από καιρό τώρα
– και προ παντός στα χρόνια τα δικά μας τα σακάτικα-
είθισται
να δολοφονούν
τους ποιητάς
(Ποιήματα Β΄, Ίκαρος 1977)

Comments 0 σχόλια »

cigarettes.jpgΠρωτότυπη παιδαγωγική μέθοδος!

Ένας μαθητής από τη Μαλαισία τιμωρήθηκε να καπνίσει 42 τσιγάρα, όταν η διεύθυνση του σχολείου ανακάλυψε μέσα στο φοριαμό του ένα τσιγάρο και αναπτήρα.

Ο 16χρονος Μοχάμαντ Αλιφ Αριφίν, δήλωσε ότι δεν γνώριζε πώς βρέθηκε το τσιγάρο στο φοριαμό του, αλλά ο διευθυντής του σχολείου και ο επιστάτης του κοιτώνα επέλεξε να τον τιμωρήσει παραδειγματικά μπροστά στους συμμαθητές και τους καθηγητές του.

“Κράτησε περισσότερο από δύο ώρες. Αναγκάστηκα να καπνίζω τέσσερα τσιγάρα μαζί μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των 42 τσιγάρων”, δήλωσε ο Μοχάμαντ Αλιφ στην εφημερίδα New Straits Times.

Το σχολείο τον έστειλε στη συνέχεια στο σπίτι του ενημερώνοντας τους κηδεμόνες του ότι είναι αδιάθετος.

Η θεία του μαθητή δήλωσε ότι ο ανιψιός της έβηχε συνεχώς.

“Μετά από δύο ημέρες παρατήρησα ότι τα χείλη του ήταν πρησμένα και τον ανάγκασα να μου πει τι συνέβη. Δεν μπορούσε να φάει επί πέντε ημέρες”, δήλωσε η γυναίκα στην εφημερίδα.

Ο θείος του παιδιού κατέθεσε μήνυση εναντίον του διευθυντή και του σχολείου.

[via]

 

Comments 0 σχόλια »

 lakisgr-new-email.jpg

Ο κ. Μιχάλης Μεϊμάρης, καθηγητής Νέων Τεχνολογιών στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, επισημαίνει ότι «αυτή που φαίνεται να είναι και η δύναμη των emails, πιθανόν να προκαλεί και προβλήματα στους χρήστες τους αφού αυτά που γράφουμε συχνά μπορεί να εκληφθούν διαφορετικά από τον αναγνώστη. Όταν έχεις τον άλλο μπροστά σου ή έστω στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, μπορείς με το ύφος ή τον τόνο της φωνής σου να μεταδώσεις και άλλα μηνύματα και να μετριάσεις ή να τονίσεις την ένταση των λεγομένων σου. Έτσι δεν κινδυνεύεις να παρερμηνευθείς. Στα emails όμως υπάρχει σε μεγάλο βαθμό αυτός ο κίνδυνος. Η βιασύνη συνεπάγεται έλλειψη προσοχής σε αυτά που γράφει κανείς και συχνά η ευκολία έκφρασης κάνει τους ανθρώπους αγενείς και εριστικούς»

Προώθηση χωρίς έλεγχο
«Ανάλογα προβλήματα προκαλεί συχνά και το λεγόμενο forwarding, όπου μηνύματα που έχει θεωρήσει αξιόλογα κάποιος χρήστης προωθούνται στους φίλους και γνωστούς του συνήθως χωρίς πολύ έλεγχο της ποιότητας, της αξιοπιστίας ή της καλαισθησίας του περιεχομένου τους, με αποτέλεσμα συχνά να προκαλούνται παρεξηγήσεις ή και καβγάδες», τονίζει ο κ. Βασιλάκος.

«Η σωστή χρήση της γραμματικής, ειδικά των σημείων στίξης, μπορεί να προσδώσει ύφος και τόνο σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου», τονίζει ο κ. Μεϊμάρης. Βέβαια επισημαίνει ότι «η γραμματική είναι εργαλείο κυρίως για τις μεγαλύτερες ηλικίες, οι οποίες έμαθαν να γράφουν έτσι. Οι λεγόμενοι αυτόχθονες του Διαδικτύου, τα νέα παιδιά που μεγάλωσαν με Η/Υ και Ίντερνετ, γράφουν με συντμήσεις και μάλιστα δεν τυπώνουν καν τα emails τους, ενώ τα χρησιμοποιούν και ως μέσο αμφίδρομης επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο, κάτι σαν τα SΜS». Ωστόσο, «είναι συνήθως λιγότερο υποψιασμένοι για την ποιότητα των πληροφοριών που βρίσκουν online και γι΄ αυτό είναι πιθανότερο να προωθήσουν spam, αστικούς θρύλους ή άλλο κακής ποιότητας περιεχόμενο σε τρίτους», λέει ο κ. Βασιλάκος.

Τα Νέα

H γελοιογραφία από το lakis-gr

Comments 0 σχόλια »

 odigies.jpg

Oλα τα «όπλα» που έχουν στη διάθεσή τους χρησιμοποιούν οι τράπεζες, με στόχο να αντιμετωπίσουν σε συνεργασία με τις διωκτικές αρχές τους «ηλεκτρονικούς ληστές», ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια λόγω της αλματώδους ανόδου του πλήθους των συναλλαγών που διενεργούνται εκτός γκισέ, με τη χρήση των εναλλακτικών τραπεζικών δικτύων, όπως το Ιnternet banking και οι ΑΤΜ. Η ευρεία αποδοχή τους από το συναλλακτικό κοινό έχει τραβήξει την προσοχή επίδοξων απατεώνων, οι οποίοι χρησιμοποιούν σειρά μεθόδων με σκοπό να αποσπάσουν προσωπικά στοιχεία των χρηστών και να πραγματοποιήσουν παράνομα κέρδη εις βάρος των τραπεζών, αλλά και των ανυποψίαστων πελατών.

Το Βήμα

Comments 0 σχόλια »

 Και βρήκε το φως του

Comments 0 σχόλια »

Ποίηση: Ν. Καββαδίας
Μουσική: Θ. Μικρούτσικος

Τραγούδι: Ρίτα Αντωνοπούλου

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων