Αρχείο για 6 Αυγούστου, 2009

Η Microsoft είχε οργανώσει διαγωνισμό για διαφημιστικό σποτ προώθησης της νέας μηχανής αναζήτησης Bing.

Νομίζω ότι κατόρθωσαν να βρουν το χειρότερο. Αραγε να είχαμε κι εμείς ελπίδα αν είχαμε βγει με τις πυτζάμες μας, και χορεύαμε τόσο απαίσια;

Comments 0 σχόλια »

dresden_1945.jpghiroshima.jpgΟ Ηλίας Μαγκλίνης αναρωτιέται από τις σελίδες της Καθημερινής:

Επρεπε να βομβαρδιστεί με ατομικά όπλα η Ιαπωνία; Οπως και το άλλο: η Χιροσίμα -ή η Δρέσδη- δεν είναι κάτι ανάλογο με το Αουσβιτς; Δεν είναι και αυτά εγκλήματα πολέμου; Ουσιαστικά, με αυτό το ερώτημα, κάποιοι θέτουν ζήτημα συμψηφισμού.

Θα σταθώ λίγο σε αυτή την πτυχή διότι νομίζω ότι υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα εδώ. Η τάση για συμψηφισμούς στην Ιστορία οδηγεί σε υπεραπλουστεύσεις και επικίνδυνες γενικεύσεις.

Ως γεγονότα, η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι -ή η Δρέσδη ή το επίσης ισοπεδωμένο με συμβατικά όπλα Τόκιο- δεν είναι δυνατόν να συγκριθούν με τα ναζιστικά στρατόπεδα εξόντωσης: Είναι άλλη κουβέντα το να συμμετέχεις σε μια πολεμική αεροπορική αποστολή, να διατρέχεις τον κίνδυνο μιας πτήσης εν πολέμω, με τα πυρά των αντιαεροπορικών και των εχθρικών καταδιωκτικών, με μεγάλες πιθανότητες να καταρριφθεί το αεροπλάνο σου και να βρεθείς νεκρός ή αιχμάλωτος, και άλλη κουβέντα το να είσαι ο απόλυτος άρχοντας ενός απομονωμένου, περίκλειστου στρατοπέδου, πολύ μακριά από τη γραμμή του πυρός, με απόλυτη ισχύ επί των θυμάτων σου και δίχως ίχνος πιθανότητας εχθρικής ενέργειας. Και στις δύο περιπτώσεις τα θύματα είναι άμαχοι, γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι.

Οι δύο περιπτώσεις όμως διαφέρουν ως προς τους θύτες: πολλοί αεροπόροι αιχμαλωτίστηκαν ή εκτελέστηκαν εν καιρώ πολέμου, σε αντίθεση με τους Γερμανούς που διέπραξαν με ασφάλεια τα εγκλήματά τους και τιμωρήθηκαν (όσοι τιμωρήθηκαν βέβαια) μετά το 1945, στις δίκες της Νυρεμβέργης – που και αυτές σηκώνουν μεγάλη συζήτηση.

Ολα αυτά δεν σημαίνουν ότι η Δρέσδη ή και η Χιροσίμα δεν συνιστούν εγκλήματα πολέμου. Δεν έχει όμως νόημα η σύγκριση μιας κολοσσιαίας γραφειοκρατικής βιομηχανίας εξόντωσης με στρατιωτικές επιχειρήσεις που ενδεχομένως να παραβίασαν το δίκαιο που μπορεί να διέπει ακόμα κι έναν πόλεμο.

Comments 1 σχόλιο »

Ενώ οι πανικόβλητοι πολίτες της χώρας μας κάνουν κουμπαριές με φαρμακοποιούς προκειμένου να εξασφαλίσουν το πολύτιμο εμβόλιο,  αρκετοί σκεπτικιστές αναπτύσσουν θεωρίες συνωμοσίας για προσπάθειες μείωσης του υπερπληθυσμού.

Είναι γνωστό σε όσους έχουν κάνει ομοιοπαθητική, ότι οι γιατροί που την εξασκούν προσεγγίζουν κριτικά την πρακτική των εμβολιασμών.

Διαβάστε το σχετικό άρθρο της Ελληνικής εταιρείας ομοιοπαθητικής.

Ρίξτε και μια ματιά και στους παρακάτω υπερδεσμούς – το διαδίκτυο ευνοεί την πολυφωνία. Τουλάχιστον να γνωρίζουμε γιατί θα υπογράψουμε και δήλωση αποποίησης ευθυνών για να πάρουμε το φαρμακάκι.

Canadian Doctor: H1N1 Vaccination a Eugenics Weapon for Mass Extermination http://www.prisonplanet.com/canadian-…
Youtube user who is in contact with Jane Burgermeister http://www.youtube.com/user/91177info
Dr. Rebecca Carley http://www.drcarley.com/
Jane Burgermeisters blog : http://birdflu666.wordpress.com/ Η δημοσιογράφος που δε δίστασε να στείλει στα δικαστήρια την ίδια την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, τα Ηνωμένα έθνη, τους Υπουργούς Υγείας της Αυστρίας και τις μεγαλο-φαρμακευτικές βιομηχανίες για τα “βιολογικά όπλα” που στρέφουν ενάντια σε όλους μας.
Evidence of the Use of Pandemic Flu to Depopulate USA- http://www.scribd.com/doc/17044769/Ev…
Criminal Charges – Swine Flu Edits v2[1]- http://www.scribd.com/doc/17044758/Cr…
NUREMBERG CODE: http://en.wikipedia.org/wiki/Nurember…
Cytokine Storm: http://en.wikipedia.org/wiki/Cytokine…
You have no right to think for yourself http://blueskysunshine.org/blog/

Comments 0 σχόλια »

16-3-thumb-small.jpgΟ Αύγουστος για τους Ελληνες είναι παραδοσιακά μήνας διακοπών. Ετσι λοιπόν σήμερα, πρώτη του μήνα, όσοι είχατε ξεμείνει στα σπίτια σας, λογικά είστε ήδη σε κάποιο πλοίο, αυτοκίνητο, αεροπλάνο με εξωτικό (ή άλλο τέλος πάντων) προορισμό. Εκτός αν για φέτος αποφασίσατε να κάνετε staycation!

Πρόκειται για τη νέα μόδα στις διακοπές, σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση «διακοπές στο σπίτι», είναι εφεύρεση Αμερικανών (φυσικά!), αλλά έχει φανατικούς διεθνώς, με πρώτους και καλύτερους τους Αγγλους. Η λέξη προέκυψε για πλάκα, σε μια προσπάθεια να διακωμωδηθεί η αδυναμία αρκετών να κάνουν διακοπές εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Κάνοντας την ανάγκη προχωρημένη ιδέα, όσοι εφάρμοσαν αρχικά το staycation μίλησαν για «ουσιαστική» ξεκούραση και εξύμνησαν τις αρετές του σπιτιού τους, που τόσο καιρό δεν μπορούσαν να απολαύσουν (;) επειδή εργάζονταν.

Οι διακοπές του τσιφούτη

Εννοείται βεβαίως ότι το staycation ασπάστηκαν αμέσως και οι τσιφούτηδες όλου του κόσμου! Κάτω από την επίφαση του προχωρημένου βρήκαν την τέλεια δικαιολογία να κάτσουν σπίτι, να γλιτώσουν τα έξοδα και ταυτόχρονα να πουλάνε και μούρη επειδή δεν ακολούθησαν τον συρμό, αλλά πήγαν αντίθετα στο ρεύμα.

Και για όσους έχουν πραγματικά δυσβάσταχτο οικονομικό πρόβλημα, το staycation είναι αναγκαστικό χρύσωμα του χαπιού. Οσοι όμως κάθονται σπίτι ενώ μπορούν να φύγουν έστω για λίγες μέρες, πολύ θα ήθελα να μάθω ποιες είναι αυτές οι χαρές του σπιτιού που ξαφνικά ξεδιπλώθηκαν μπροστά τους! Η τηλεόραση; Τα μαστορέματα; Η διαδρομή κρεβάτι – καναπές και πάλι πίσω;

Από τη στήλη της Μαρίας Μυστακίδου www -Ελευθεροτυπία

Comments 0 σχόλια »

Η νέα αμερικανική πλατφόρμα με τα αρχιγράμματα V.Ο. D προκαλεί δεύτερο σκωτσέζικο ντους. Τι είναι αυτό; Video Οn Demand. Δηλαδή «κατεβάζω» νομίμως από το Ιnternet όποια ταινία ή όποιο σίριαλ και αθλητικό πρόγραμμα γουστάρω, πληρώνοντας peanuts. Η διαδικασία απλή. Τα αμερικανικά μεγαθήρια συντόμως θα πουλάνε πραμάτεια για όλα τα γούστα.

appletv2.jpgΑκόμα και οι φρέσκες ταινίες, οι «Πεφωτισμένοι» λόγου χάριν, μετά τους δύο-τρεις πρώτους μήνες προβολής στις αίθουσες θα «κατεβαίνουν» σε αρίστη κατάσταση για πρώτης τάξεως ψυχαγωγία Ηome Cinema. Μ΄ ένα ευρουδάκι- ας πούμε- εσύ και η παρέα σου θα βλέπετε πρώτο πράγμα. Η συνέχεια; Ίσως ακόμα και οι μεγάλες παραγωγές να «κατεβαίνουν» από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας στις αίθουσες έναντι μεγαλύτερου αντιτίμου. Έτσι παγκοσμίως διευρύνεται ο αριθμός των θεατών. Κι έτσι εξαφανίζεται από τη μέση το μεγάλο λειτουργικό κόστος των αιθουσών.

TA NEA

Comments 0 σχόλια »

tripadvisor.jpgΤο δίκτυο Τrip Αdvisor επισκέπτονται κάθε μήνα περίπου 32 εκατ. χρήστες από όλο τον κόσμο, ενώ τα εγγεγραμμένα μέλη φτάνουν τα 10 εκατ. Την τελευταία εβδομάδα μάλιστα περισσότεροι από 15 εκατ. ταξιδιώτες οργάνωσαν το ταξίδι τους μέσω του συμβουλευτικού τουριστικού δικτύου. Θέρετρα, ξενοδοχεία, ακόμη και εστιατόρια αλλά και ταξιδιωτικές προσφορές βρίσκονται στην υπηρεσία του χρήστη, ο οποίος θέλει να οργανώσει μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια τις διακοπές και στις πέντε ηπείρους.

Στο ΤripΑdvisor. com το πιο χρήσιμο εργαλείο για τους υποψήφιους ταξιδιώτες δεν είναι άλλο από το φόρουμ. Ο αριθμός απόψεων και κριτικών από τους επισκέπτες του Διαδικτύου για θέρετρα, ξενοδοχεία, εστιατόρια αλλά και γενικές πληροφορίες, ξεπερνά τα 25 εκατ.

Περίοπτη θέση στο φόρουμ κατέχει η χώρα μας, με περισσότερα από 322.044 σχόλια σε 50.771 θέματα, τα οποία συνεχώς αυξάνονται. Πρόκειται μάλιστα, στην πλειονότητά τους, για ερωτήσεις που θέτουν όσοι θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά. Μόνο για τον μήνα Ιούλιο, ανέβηκαν στο ελληνικό φόρουμ περισσότερα από 10.000 σχόλια για ΤΟΡ προορισμούς στη χώρα μας. Φαίνεται πάντως ότι ιδιαίτερα δημοφιλείς είναι η Σαντορίνη, η Αθήνα, η Μύκονος, η Κρήτη και η Ρόδος, αφού έχουν συγκεντρώσει τα περισσότερα σχόλια. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι για τη Σαντορίνη υπάρχουν 8.619 θέματα, καθένα από τα οποία έχει από ένα μέχρι και 20 σχόλια.

Τα Νέα

Φίλη αποκλεισμένη στη Νάξο λόγω μποφώρ κι ελαφρώς απηυδισμένη με τους ντόπιους έκανε αναζήτηση με τους όρους Naxos sucks. Και είχε αρκετά ευρήματα. Ισως λοιπόν πριν ξεκινήσετε για τις διακοπές σας να ελέγξετε τι λένε οι παθόντες…

Comments 0 σχόλια »

Koyaanisqatsi

Comments 0 σχόλια »

Συμπληρώνονται 64 χρόνια από τις δύο πρώτες, και ευτυχώς μοναδικές μέχρι σήμερα, χρήσεις του πιο «αποτελεσματικού» -με κριτήριο τις προκληθείσες ανθρώπινες απώλειες και υλικές ζημιές- όπλου: τη θλιβερή επέτειο του πυρηνικού βομβαρδισμού των δύο ιαπωνικών πόλεων, με 220.000 νεκρούς από τις άμεσες συνέπειες της έκρηξης και πολλές χιλιάδες ακόμη από τη ραδιενέργεια μέσα στους επόμενους μήνες και χρόνια.

Σαν σήμερα το αμερικανικό βομβαρδιστικό “Enola Gay” ρίχνει την πρώτη ατομική βόμβα στη Χιροσίμα, καταστρέφοντας το μεγαλύτερο μέρος της πόλης.

O Isao Hashimoto δημιουργεί τέχνη αντλώντας την έμπνευσή του από το καταστροφικό έργο των πυρηνικών εκρήξεων.

Δείτε ένα ακόμη δείγμα της δουλειάς του στη διεύθυνση: http://blip.tv/file/1662914/

Λέγεται ότι ο Robert Oppenheimer ανακάλεσε ένα χωρίο της Bhagavad-Gita όταν είδε την έκρηξη στο πείραμα Trinity όπου ο Βισνου  προσπαθεί να πείσει τον πρίγκηπα να επιτελέσει το καθήκον του μεταμορφώνεται μπροστά στα μάτια του και του λέει: “Τώρα έγινα ο Θάνατος, ο καταστροφέας των κόσμων”.

Σχετικό αφιέρωμα στο netschoolbook.

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων