Αρχείο για 3 Αυγούστου, 2009

Η Web TV, η τηλεόραση μέσω διαδικτύου, έχει κάνει εδώ και καιρό τα πρώτα, δειλά, βήματα και στο ελληνικό ιντερνετ.

Την προτιμούν κυρίως οι νεαρότεροι σε ηλικία χρήστες, που φαίνεται να γυρνούν την πλάτη στην συμβατική τηλεόραση. Μια τέτοια διαδικτυακή εκπομπή κάνει κι ο 24χρονος φοιτητής πληροφορικής και blogger Νικόλας Μπαρδάκης που παρουσιάζει κάθε εβδομάδα το «Blog – in» στο tvxs.gr του Στέλιου Κούλογλου. Στη διάρκεια του 10λεπτού Blog-In, που βλέπουν ως και 5.000 χρήστες κάθε φορά, ο Νικόλας συζητά με έναν blogger (κι όχι μόνο, μέχρι και πολιτικούς έχει φιλοξενήσει) για την επικαιρότητα, τα νέα μέσα, αλλά και τις γενικότερες εξελίξεις – όπως, τελευταία, την επαπειλούμενη άρση της ανωνυμίας στα blogs.

Ελευθεροτυπία

blog in – Κάθε εβδομάδα και ένας blogger

Και μην ξεχνάτε οι SineTerrae από Σεπτέμβριο θα είναι κοντά σας, καιρού και γρίπης επιτρεπόντων…

Comments 0 σχόλια »

YouTube direct

Αχ τι θυμήθηκα τώρα! Η Κυβέλη, ο Βικέλας και η Σύρος.
Σκηνοθεσία: Μέμη Σπυράτου

YouTube direct

Comments 0 σχόλια »

166.jpgΕχετε καλέσει τις πληροφορίες για τα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Αν έχετε τη νέα γρίπη πατήστε το 1, αν έχετε τη γρίπη των πουλερικών το 2, αν χρειάζεστε παθολόγο το 3, αν χρειάζεστε πνευμονολόγο το 4…

Πονάς; Υποφέρεις; Πρέπει επειγόντως να μάθεις ποιο νοσοκομείο εφημερεύει στην περιοχή σου; Το 166 με ηχογραφημένο μήνυμα σε παραπέμπει στις πληροφορίες του ΟΤΕ, όπου πρέπει να αντιμετωπίσεις και εκεί άλλο ηχογραφημένο μήνυμα, στο οποίο αν δεν ξέρεις για ποιο λόγο υποφέρεις (ε, μα ψαχουλέψου και λίγο!) θα πρέπει να ρίξεις τα ταρό για να αποφασίσεις που πρέπει να πας τελικά…

Comments 0 σχόλια »

facebook_confidential.jpgΣύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου του Cambridge, σε δείγμα 45 διεθνών ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών δεν είναι τόσο ασφαλή όσο υποστηρίζουν οι διαχειριστές των σάιτ. Οι ερευνητές Joseph Βonneau και Soren Ρreibusch εξέτασαν σχετικά μεγάλο αριθμό ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης και τις αξιολόγησαν ως προς την προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών τους με βάση 260 κριτήρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ 90% αυτών των σελίδων ζητά από τον χρήστη το πλήρες όνομα και την ημερομηνία γέννησής του προκειμένου αποκτήσει προφίλ, 80% αποτυγχάνει να χρησιμοποιήσει τα βασικά πρωτοκόλλα κρυπτογράφησης προκειμένου να προστατέψει τα προσωπικά δεδομένα των πελατών του από τους χάκερ. Επιπλέον, 71% αναφέρει ρητά στους όρους χρήσης ότι διατηρεί το δικαίωμα να μοιράζεται τα δεδομένα των χρηστών με τρίτα μέρη.

Από τα 45 σάιτ μόνο 3 δεν άφηναν τα προφίλ των νέων χρηστών πλήρως ορατά σε όλους τους υπόλοιπους. Πάντως, σύμφωνα με τη μελέτη, σε γενικές γραμμές όσο μεγαλύτερη και γνωστότερη είναι μια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης τόσο καλύτερες πρακτικές για να προστατεύει την ιδιωτικότητα των χρηστών της έχει. Τα περισσότερα κριτήρια στην κατάταξη κάλυψαν τα LinkedΙn, του οποίου βασικός σκοπός λειτουργίας είναι η δικτύωση σε επαγγελματικό επίπεδο, η αναζήτηση θέσεων εργασίας και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, και Βebo που είναι ανάλογο του Facebook, ενώ το Facebook και το ΜySpace μετά βίας πέρασαν τη βάση.

Τα Νέα

Comments 0 σχόλια »

breathing.jpgΣτο www.breathingearth.net μπορείτε να παρακολουθήσετε κάποιες από αυτές τις μεταμορφώσεις, τις «ανάσες» του πλανήτη. Μετακινήστε το ποντίκι σας στον παγκόσμιο χάρτη που έχετε μπροστά σας και ανάλογα με τη χώρα που θα σταματήσετε θα δείτε σε πραγματικό χρόνο πόσοι άνθρωποι γεννιούνται και πεθαίνουν, πόσοι είναι οι ρύποι του διοξειδίου του άνθρακα, πώς διαμορφώνεται ο παγκόσμιος πληθυσμός και άλλα στατιστικά στοιχεία, όπως αυτά τροποποιούνται ανά δευτερόλεπτο, από τη στιγμή που μπήκατε στον ιστότοπο, μέσα στη μέρα κ.λπ. Θα εντυπωσιάσει ακόμη και όσους σιχαίνονται τις στατιστικές!

Από τη στήλη www της Μαρίας Μυστακίδου στην Ελευθεροτυπία

Comments 0 σχόλια »

paperxsΕφημερίδες στα σχολεία και στα καθ΄ ημάς. Την πιλοτική εισαγωγή του Τύπου με ιδιαίτερη έμφαση στις τάξεις του Λυκείου ανακοίνωσε το υπουργείο εσωτερικών. Προφανώς η ιδέα της γαλλικής κυβέρνησης (σχετικό άρθρο και στην Terra) άρεσε στην πολιτική μας ηγεσία και την ενστερνίστηκε. Είναι και η κρίση του τύπου που χρειάζεται ενίσχυση…

Αλλά σχέδιο για την αξιοποίησή τους δε βλέπω να έχει ετοιμαστεί…

Comments 1 σχόλιο »

296809_chinaaa.jpgΤο σίγουρο είναι πως η κινεζική κυβέρνηση δεν υπήρξε ποτέ ιδιαίτερα φιλική προς τα video games, αλλά τώρα μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού αποφάσισε να λάβει αυστηρά μέτρα ως προς τον τύπο παιχνιδιών στα οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση οι Κινέζοι gamers.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου στο στόχαστρο μπαίνουν όλα τα παιχνίδια που «εκθέτουν σε κίνδυνο τα χρηστά ήθη της κοινωνίας» και μέχρι το τέλος της εβδομάδας παύει κάθε πρόσβαση σε αυτά. Σε ποια; Σε όσα παιχνίδια περιέχουν αναφορές σε απρεπή γλώσσα, ναρκωτικά, βανδαλισμούς, κλοπές, σεξουαλικές επιθέσεις και άλλες εγκληματικές συμπεριφορές.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου καταλήγει πως  «όλα τα παραπάνω έρχονται σε αντίθεση με τις εκλεπτυσμένες πολιτισμικές παραδόσεις του έθνους και ενέχουν τον κίνδυνο εθισμού».

LiFo

Comments 0 σχόλια »

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων