Αρχείο για 20 Αυγούστου, 2009

Η τελευταία μόδα είναι τα βίντεο που προωθούν τις νέες κυκλοφορίες βιβλίων.

Όσο και αν φαίνεται περίεργη η τακτική αυτή, είναι απολύτως λογική αν σκεφτείτε ότι οι αναγνώστες είναι πλέον οπτικά προσανατολισμένοι. Οπότε πλέον όλο και περισσότερα βιβλία εκδίδονται στο εξωτερικό έχοντας ένα συνοδευτικό βίντεο.

Μια ιστοσελίδα που συλλέγει αυτά τα trailer είναι το BookScreening και έχει αρκετό ενδιαφέρον.

Το trailer που επιλέξαμε να προβάλουμε αφορά στο τελευταίο βιβλίο του κορυφαίου Αμερικανού συγγραφέα Thomas Pynchon. Το ιδιαίτερο δεν είναι το ίδιο το trailer αλλά το γεγονός ότι ο ίδιος ο συγγραφέας κάνει την αφήγηση. Ο Pynchon μισεί την δημοσιότητα, δεν πολυκυκλοφορούν φωτογραφίες του, δεν δίνει συνεντεύξεις, δεν μιλά, δεν, δεν…

Όταν ως χαρακτήρας εμφανίστηκε στους Simpsons  είχαν τοποθετήσει μια χαρτοσακούλα στο κεφάλι του χαρακτήρα ως κωμική αναφορά στο γεγονός ότι κανένας δεν ξέρει την μορφή του.

Μια αφήγηση λοιπόν από ένα ιερό τέρας της λογοτεχνίας έχει ενδιαφέρον.

Comments 0 σχόλια »

Μία δημιουργία του Naoki Araiza Tokumasu σπουδαστή της σχολής κινηματογράφου του Vancouver με το πρόγραμμα VFS Classical Animation.

Τα δέντρα, όπως κι οι άνθρωποι, ζουν και πεθαίνουν όρθια. Ψηλά σαν πύργοι πολύχρονοι κι αιωνόβιοι πάνω από τα κεφάλια μας, μας αρέσει να ταυτιζόμαστε με το ύψος τους και την αντοχή τους. Κι όταν σηκώνουμε τα μάτια μας για να τα κοιτάξουμε, αντικρίζουμε τον ουρανό.

Comments 0 σχόλια »

Σκεφτείτε μόνο πόσα περισσότερα θα μπορούσατε να κάνετε, αν ολοκληρώνατε τον χρόνο ανάγνωσης ενός κειμένου στο 1/3 ή 1/5 του χρόνου που συνήθως χρειάζεστε.
Η τεχνική είναι γνωστή ως Speed Reading και πρόκειται ουσιαστικά για μια συλλογή μεθόδων ανάγνωσης, που στόχο έχουν να αυξήσουν την ταχύτητα ανάγνωσης χωρίς όμως να μειώσουν υπέρμετρα την δυνατότητα κατανόησης ή απομνημόνευσης του κειμένου.
Στο παρακάτω βίντεο από το blog του Derren Brown, η μέθοδος που θα δείτε στοχεύει στην “απενεργοποίηση” του κινητικού κομματιού στην διαδικασία της ανάγνωσης. Όσο και να ακούγεται παράξενο, ακόμη και όταν δεν διαβάζουμε φωναχτά, οι λέξεις “προφέρονται” από τον λάρυγγα. Η διαδρομή δηλαδή που ακολουθείται είναι η εξής: το μάτι βλέπει την λέξη και στέλνει μήνυμα στον λάρυγγα έτσι ώστε αυτός να την προφέρει, ενώ στην συνέχεια το σήμα στέλνεται στον εγκέφαλο όπου θα γίνει η κατανόηση της σημασίας της.
Η μέθοδος σκοπεύει να εξαλείψει την μεσολάβηση του λάρυγγα και όπως θα ακούσετε να λέει ο παρουσιαστής της μεθόδου (δυστυχώς είναι στα αγγλικά), τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Comments 1 σχόλιο »

nytimes-com.jpg

Ενα καταπληκτικό γράφημα για το πως περνούν την ώρα τους οι Αμερικανοί. Είναι διαδραστικό οπότε παίζοντας με τις επιλογές μπορείτε να διαπιστώσετε αν ανήκετε στους τυχερούς ή στους άτυχους. Αλλά δεν είστε Αμερικανοί.

Σε αντίστοιχο δικό μας γράφημα θα προσθέταμε καφέ, μποτιλιάρισμα, χαζολόγημα στο διαδίκτυο, facebook, κτλ κτλ.

Comments 0 σχόλια »

Σας αρέσουν τα σαλιγκάρια; μπουρμπουριστά;

Comments 0 σχόλια »

teacher-in-bad-mood.jpg Σήμερα καλοκαιρινή εφημερία. Λίγες ημέρες ελευθερίας απομένουν ακόμα…

Comments 0 σχόλια »

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων