kenji.jpgΗ νέα ψηφιακή παράσταση «Το Tραίνο της Φαντασίας» από την Ιαπωνία ζωντανεύει, μέσα από εντυπωσιακές εικόνες, το παραμύθι του Mιγιαζάβα Κέντζι με τον ομώνυμο τίτλο. Είναι η ιστορία ενός ταξιδιού στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και ταυτόχρονα μία περιπλάνηση στο απέραντο σύμπαν. Πρόκειται για ένα παραμύθι γεμάτο ευαισθησίες, υπέροχα χρώματα και εικόνες, κατάλληλο για να φέρει τα μικρά παιδιά (κάθε ηλικίας) σε επαφή με τον πανέμορφο νυκτερινό ουρανό που μας περιβάλλει.H παράσταση μάς δίνει την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τον πολιτισμό της Ιαπωνίας και να γνωρίσουμε από κοντά, τόσο έναν συγγραφέα του περασμένου αιώνα, τον Μιγιαζάβα Κέντζι, όσο και να έρθουμε σε επαφή με την εικαστική αντίληψη ενός σύγχρονου δημιουργού, του Kagaya.

Ο Μιγιαζάβα Κέντζι, δάσκαλος, συγγραφέας και ποιητής, γεννήθηκε στην Ιαπωνία στο τέλος του 19ου αιώνα (1896). Ήταν γνωστός για τα ποιήματα και τα παιδικά του βιβλία. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 37 χρονών αφήνοντας πολλά από τα έργα του αδημοσίευτα. Το χειρόγραφο από «Το Τραίνο της Φαντασίας» βρέθηκε ημιτελές δίπλα στο κρεβάτι του. Πρόκειται για ένα έργο που έγραφε και ξαναέγραφε συνεχώς για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Ο Κagaya είναι «ψηφιακός» καλλιτέχνης από την Ιαπωνία. Γεννημένος το 1968, έχει δημιουργήσει έργα τέχνης σχετικά με το σύμπαν, έργα που περιλαμβάνουν κυρίως γραφικά και ψηφιακές εκτυπώσεις, εικόνες για βιβλία και περιοδικά που αφορούν σε αστρονομικά θέματα. Στο «Τραίνο της Φαντασίας» υπογράφει ταυτόχρονα το σενάριο, την σκηνοθεσία, τις ψηφιακές εικόνες και γραφικά της παράστασης.Που

Ίδρυμα Ευγενίδου-Αθήνα www.eugenfound.edu.gr
Λεωφόρος Συγγρού 387, Π. Φάληρο

Πότε 4/12/2008 – 1/2/2009
Τηλ: 210-9469684

http://en.wikipedia.org/wiki/Kenji_Miyazawa

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων