rss_what_it_is.jpgΠριν μιλήσουμε για το RSS, θα εξηγήσουμε με απλά λόγια τι σημαίνει Feed. Feed ή Web feed είναι μία μορφή δεδομένων που χρησιμοποιείται για να τροφοδοτεί τους χρήστες με περιεχόμενο που ανανεώνεται συχνά. Τα αρχικά RSS στέκονται για τις λέξεις Really Simple Syndication. Το RSS αποτελεί ένα σύνολο από feeds που χρησιμοποιούν γλώσσα XML για να μεταδώσουν πληροφορίες. Τα RSS feeds χρησιμοποιούνται για να ενημερώνονται οι χρήστες για το νέο περιεχόμενο ενός site χωρίς απαραίτητα να μπουν στο site που τους ενδιαφέρει. Ένα έγγραφο RSS περιλαμβάνει το πλήρες κείμενο ή ένα απόσπασμα αυτού που δημοσιεύεται σε ένα site ή σ? ένα blog.

Τα περισσότερα, αν όχι όλα, sites χρησιμοποιούν RSS feeds. Οι πληροφορίες που μπορεί να βρεθούν σε ένα RSS feed είναι απλούστερες από αυτές που θα βρεθούν στην πηγή του RSS feed, στο ίδιο το site/blog. Το στοιχείο αυτό κάνει ευκολότερη τη «δουλειά» των χρηστών: μπορούν να βλέπουν τα βασικά στοιχεία του περιεχομένου που τους ενδιαφέρει χωρίς να απαιτείται να μπουν στο ίδιο το site.

Για να εγγραφείτε συνδρομητής σε ένα rss feed αν δεν το υποστηρίζει ο φυλλομετρητής σας θα χρειαστείτε ένα προγραμματάκι. Η Google μας προτείνει το Google reader.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων