Αρχείο για 22 Ιουλίου, 2010

063b05f92fea6e3e9779f16cc16b38e4.jpgΟ εκδοτικός οίκος Penguin κυκλοφόρησε το πρώτο ηλεκτρονικό βιβλίο με ενσωματωμένο βίντεο, μια πρωτοβουλία που αντανακλά την επιθυμία της εκδοτικής βιομηχανίας να βρει νέους αναγνώστες και να τονώσει τα έσοδά της μέσω των πολυμεσικών e-books.

Το Penguin Group, συνεργασία με την Starz Media του ομίλου Liberty Media, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, άρχισε να πουλά την πρώτη έκδοση ενός μυθιστορήματος (“Οι κίονες της Γης” του βρετανού Κεν Φόλετ, το οποίο διαδραματίζεται στην Αγγλία του 12ου αιώνα), που συνοδεύεται από βίντεο, συγκεκριμένα από μια τηλεοπτική σειρά που βασίζεται στο βιβλίο, το οποίο αποτελεί μεγάλη εμπορική επιτυχία και έχει πουλήσει διεθνώς περισσότερα από 14 εκατομμύρια αντίτυπα από το 1989 που πρωτοεκδόθηκε.

Το e-book προορίζεται για τη νέα συσκευή iPad της Apple, η οποία -εκτός των άλλων- είναι και ηλεκτρονικός αναγνώστης ψηφιακών βιβλίων (e-reader).

Οι αναγνώστες θα μπορούν να διαβάζουν ηλεκτρονικά το βιβλίο και παράλληλα να βλέπουν αποσπάσματα από την τηλεοπτική σειρά, που θα αρχίζει να παίζεται στις 23 Ιουλίου. Όσο το μίνι-σίριαλ προχωρά, θα ανανεώνεται το βιντεο-περιεχόμενο του ηλεκτρονικού βιβλίου με νέες σκηνές. Το e-book θα περιέχει επίσης βίντεο με συνέντευξη του συγγραφέα και ένα “δέντρο χαρακτήρων”, που θα βοηθά τον αναγνώστη να ξεκαθαρίσει τις πολλές προσωπικότητες που εμπλέκονται στο ιστορικό μυθιστόρημα.

www.skai.gr

Comments 0 σχόλια »

blog2.jpgΣε περισσότερα από 50.000 υπολογίζονται τα ενεργά ελληνικά ιστολόγια αυτή τη στιγμή, με τον αριθμό να σημειώνει αυξανόμενη τάση. Την ίδια στιγμή το αντίστοιχο νούμερο παγκοσμίως ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια. Υπολογίζεται ότι κάθε ημέρα δημιουργούνται περίπου 175.000 μπλογκ σε όλον τον κόσμο.

Τυπικός ελληνόφωνος blogger είναι ένας 30άρης άνδρας που διαμένει στην Αθήνα, έχει πανεπιστημιακή μόρφωση και εργάζεται. Χρησιμοποιεί καθένα από τα παραδοσιακά μέσα (τηλεόραση, έντυπα, ραδιόφωνο) λιγότερο από μία ώρα την ημέρα, ενώ αντίθετα χρησιμοποιεί το Ιnternet για περισσότερο από τέσσερις ώρες.

Τα αποκαλούμενα ενημερωτικά μπλογκ είναι αυτά που καθημερινά αποσπούν σημαντικό μερίδιο αναγνωσιμότητας. Παρ΄ όλα αυτά, δεν αποτελούν την πλειονότητα των ελληνικών ιστολογίων. Σύμφωνα με τις ως τώρα έρευνες, η πλειονότητα των ελλήνων μπλόγκερ χαρακτηρίζει το ιστολόγιό της προσωπικό και δεν θεωρεί ότι όσα γράφονται εκεί επηρεάζουν τον δημόσιο διάλογο. Στο εξωτερικό το ιστολόγιο θεωρείται ήδη ένας αποδεκτός τρόπος επαγγελματικής και προσωπικής προβολής. Αντιθέτως, οι έλληνες μπλόγκερ εμφανίζονται αρκετά συνεσταλμένοι σε σχέση με τους ξένους συναδέλφους τους σε αυτόν τον τομέα. Σύμφωνα με την έρευνα του sync.gr, μόνο το 5% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δημιούργησε το ιστολόγιό του για επαγγελματικούς λόγους, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων (80%) απάντησε ότι δεν έχει αναρτήσει διαφημίσεις στο ιστολόγιό της.
www.tovima.gr

Comments 0 σχόλια »

el130710p019-thumb-medium.jpgΦιλίες, φλερτ, γνωριμίες, αλλά και κανονικά ερωτικά «στραβοπατήματα» ενθαρρύνει η περιήγηση στις γειτονιές του Διαδικτύου. Ενας στους δέκα χρήστες σελίδων κοινωνικής δικτύωσης (του Facebook, των διαφόρων chat rooms και των σελίδων dating) έχει απατήσει τον σύντροφό του με άτομο που έχει γνωρίσει ον-λάιν, ενώ τα μεγαλύτερα ποσοστά απιστιών με τη… σφραγίδα του Διαδικτύου σημειώνονται στις ηλικίες άνω των 40 ετών.

Αυτό, τουλάχιστον, καταδεικνύουν τα αποτελέσματα της έρευνας του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας σε συνεργασία με την Κάπα Research, αντικείμενο της οποίας αποτέλεσε η επίδραση που έχει το Ιντερνετ και, ιδιαιτέρως, το Facebook -που αυξάνει διαρκώς τον αριθμό των χρηστών του- στις σχέσεις και τη σεξουαλική ζωή των Ελλήνων. Η συγκεκριμένη έρευνα, που διεξήχθη πανελλαδικά σε δείγμα 1.014 ατόμων, 18-54 ετών, το διάστημα 21-25 Ιουνίου 2010, επιχειρεί να συσχετίσει τη χρήση του Ιντερνετ με τα σεξουαλικά προβλήματα, τα προβλήματα σχέσεων και την απιστία.

Ιντερνετικό… κόρτε

Ενας στους δύο ερωτηθέντες μπαίνει καθημερινά και τουλάχιστον για μία ώρα στο Ιντερνετ, με τους πιο νέους (17-30 ετών) να είναι οι πιο συχνοί επισκέπτες (62%). Το 96,8% διατηρεί λογαριασμό στο Facebook, ενώ ένα 27,9% «μπαίνει» σε chat rooms και σελίδες dating. Οι γυναίκες, μάλιστα, χρησιμοποιούν πολύ περισσότερο αυτές τις σελίδες – οι άνω των 40 ετών έχουν υψηλότατα ποσοστά καθημερινής χρήσης.

Η μεγάλη πλειονότητα των χρηστών (7 στους 10) βλέπουν το Ιντερνετ ως μέσον επικοινωνίας με φίλους – με το 91% να αναζητεί φιλικές σχέσεις, την ώρα που ένα «φτωχό» 10% ψάχνει αποκλειστικά για ερωτική γνωριμία. Βέβαια, περίπου οι μισοί ομολογούν πως φλερτάρουν μέσω Ιντερνετ, με τους άνδρες να κρατούν τη μερίδα του λέοντος (56%, έναντι 35% των γυναικών). Παρ’ όλα αυτά, 1 στους 2 δεν θα προχωρούσε σε συνάντηση με άτομο που γνώρισε μέσω Ιντερνετ.

Τα πράγματα αλλάζουν, όμως, όταν η κουβέντα έρχεται στο… σεξουαλικό: το 45,7% δηλώνει πως θα έκανε σεξ με κάποιον που γνώρισε μέσω Διαδικτύου, με τους άνδρες να υπερθεματίζουν, σε ποσοστό 65,8% – οι γυναίκες απαντούν «ναι» σε ποσοστό 45,7%. Οι ερωτηθέντες μεταξύ 30-40 ετών έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό (48%) διάθεσης σεξουαλικής εμπλοκής με άτομο που γνωρίζουν ον-λάιν, όπως και οι διαζευγμένοι (54,5%).

Διαδικτυακά «στραβοπατήματα»

Οταν το Διαδίκτυο άρχισε να κάνει τα πρώτα «σουξέ» στην ψηφιακή επικοινωνία, κάποιοι έσπευσαν να εκφράσουν τις αμφιβολίες τους απέναντι στις δυνατότητες του νέου μέσου. Και, ίσως, να έχουν κάποιο δίκιο… Οι απιστίες, οι καβγάδες και οι ερωτικές περιπέτειες «σερφάρουν» καθημερινά στο Διαδίκτυο, αφού σε ποσοστό 22% οι ερωτηθέντες απαντούν πως η ενασχόληση με το Facebook, αλλά και με σελίδες dating, έχει δημιουργήσει πρόβλημα στη σχέση με τον σύντροφό τους. Σχεδόν το 10% έχει απατήσει τον σύντροφό του με άτομο που γνώρισε μέσω Ιντερνετ, ενώ οι 2 στους 3 είναι άνδρες. Οι ηλικίες 40 και άνω έχουν το υψηλότερο ποσοστό απιστίας (12,1%), ενώ οι πιο πιστοί φαίνεται να είναι οι άγαμοι που συμβιώνουν (5,2%).

Σε ό,τι αφορά την «καυτή πατάτα» του Διαδικτύου, το cybersex: το 21,1% έχει κάνει, με το μεγαλύτερο ποσοστό να είναι άνδρες (25,7%). «Ο σημερινός τρόπος ζωής φαίνεται να τροφοδοτεί τη διαδικτυακή επικοινωνία. Αν και ο συγκεκριμένος τρόπος επικοινωνίας εμπεριέχει αρκετά θετικά στοιχεία, μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ανθρώπων μοναχικών και απομονωμένων», αναφέρει ο πρόεδρος του ινστιτούτου, Θάνος Ασκητής.

«Η συστηματική χρήση του Διαδικτύου κρύβει δυσκολία στις διαπροσωπικές σχέσεις, καθώς πολλοί αναζητούν μια προστατευμένη επικοινωνία, παίζοντας ρόλους. Η χρήση αυτή διαμορφώνει συχνά έναν εθιστικό τρόπο σεξουαλικής επικοινωνίας, όπως είναι το cybersex.

Μάλιστα, προβλέπεται ότι η επισκεψιμότητα στο Facebook, στα chat rooms και στις σελίδες dating θα παρουσιάσει αύξηση στο προσεχές μέλλον, λόγω της οικονομικής και κοινωνικής συμπίεσης, προβάλλοντας την ανάγκη να υπάρξει επικοινωνία μεταξύ μας».

ΕΝΕΤ

Comments 0 σχόλια »

skroutz_494x320.jpgΕν μέσω κρίσης το Ιnternet αποδεικνύεται ένας από τους καλύτερους συμμάχους για την τσέπη μας. Δεκάδες χιλιάδες έλληνες ανακαλύπτουν καθημερινά μια σημαντική δυνατότητα που προσφέρει το Ιnternet σε όσους αναζητούν τρόπους να προασπίσουν την αγοραστική τους ικανότητα και να βρουν- αν όχι μοναδικές ευκαιρίες- τουλάχιστον τα καταστήματα που προσφέρουν τις φθηνότερες τιμές για κάθε προϊόν.

Προνοητικοί επιχειρηματίες του κυβερνοχώρου έχουν δημιουργήσει και στην Ελλάδα ειδικές μηχανές αναζήτησης τιμών που καταγράφουν και παρουσιάζουν τις τιμές ενός προϊόντος σε όλα τα καταστήματα! Οι ελληνικής προέλευσης διαδικτυακοί «ερευνητές αγοράς» skroutz.gr και shopping. pathfinder.gr βρίσκονται στη διάθεση των καταναλωτών 24 ώρες το 24ωρο και όπως δείχνει η αυξανόμενη δημοφιλία τους φέρνουν αποτέλεσμα!

Το Ιnternet μετατρέπεται σε απαραίτητο εργαλείο τού καλά πληροφορημένου καταναλωτή, όχι μόνο γιατί μπορεί με μερικά κλικ να εντοπίσει τις διαφορές τιμών ανάμεσα στα διάφορα καταστήματα, αλλά και επειδή του επιτρέπει να μάθει περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα που τον ενδιαφέρουν καθώς και τη γνώμη των άλλων καταναλωτών γι΄ αυτά. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα στο Ιnternet φαίνεται να παίζουν σημαντικότερο ρόλο οι θετικές ή οι αρνητικές αξιολογήσεις για ένα προϊόν (ή και για ένα κατάστημα) παρά η τιμή αυτή καθεαυτή. Και καθώς στον κυβερνοχώρο είναι εύκολο για κάθε επαγγελματία να προκαλέσει αξιολογήσεις για τα προϊόντα του, δημιουργούνται νέες ευκαιρίες διάκρισης για τους ποιοτικούς παραγωγούς και τους συνεπείς τους εμπόρους.

Υπάρχει βέβαια και η άλλη πλευρά… Και στον κυβερνοχώρο, όπως και στις πλατείες και στους δρόμους κάθε πόλης, βρίσκουν τρόπο να κινηθούν και οι κάθε λογής επιτήδειοι. Αυτοί που θα πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες και αυτοί που θα πλασάρουν προϊόντα-«μαϊμούδες» στη θέση- και στην τιμή- των αυθεντικών. «Caveat emptor» (ας είναι προσεκτικοί οι αγοραστές), όπως σωστά προειδοποιούσαν οι Λατίνοι.

Αν και αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς ο αριθμός των Ελλήνων που χρησιμοποιούν το Ιnternet για τις αγορές τους είτε αναζητώντας πληροφορίες και τιμές για τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν είτε ολοκληρώνοντας τις αγορές με ηλεκτρονική συναλλαγή, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους έλληνες εμπόρους… Αντίθετα απ΄ ό,τι προστάζουν οι δύσκολοι καιροί, οι έλληνες επιχειρηματίες συνεχίζουν να υποτιμούν τον ρόλο που μπορεί να παίξει το Ιnternet στην ανάπτυξη των πωλήσεων και στην προβολή των προϊόντων τους, με αποτέλεσμα όλο και περισσότερα ξένα ηλεκτρονικά καταστήματα να καρπώνονται το αυξανόμενο ενδιαφέρον των ελλήνων αγοραστών. Τυχαίο; Δεν νομίζω… όπως θα έλεγε ο καλός διαφημιστής. Και στο Ιnternet εκδηλώνεται το ίδιο πρόβλημα της έλλειψης εξωστρεφούς προσανατολισμού που ταλανίζει την ελληνική επιχειρηματική σκηνή. Μπορεί να αλλάξει; Ναι, και οι λίγοι που τολμούν δείχνουν ότι μπορεί να υπάρξει μεγάλη διαφορά!
Αρθρο του Γ. Γιανναράκη  www.tovima.gr

Comments 0 σχόλια »

12-07-10_346334_1.jpgΟ κόσμος των γνωριμιών στο Ίντερνετ μπορεί να γίνει σκληρός, δύσκολος, μέχρι και επικίνδυνος. Έναντι όμως μια μικρής αμοιβής, κάποιος περισσότερο έμπειρος και καλός χειριστής των λέξεων μπορεί να αναλάβει να κάνει το διαδικτυακό μας προφίλ περισσότερο ελκυστικό.

Οι σύγχρονοι Σιρανό ξεφυτρώνουν από παντού και τους συναντάμε όλο και πιο συχνά. Η ειδικότητά τους είναι να γράφουν έξυπνα και καλά στοχευμένα μηνύματα για λογαριασμό μόνων ανδρών και γυναικών που δεν έχουν τη διάθεση, την έμπνευση ή το χρόνο να το κάνουν οι ίδιοι. «Παρατηρούμε μεγάλη αύξηση στην προσφορά τέτοιων υπηρεσιών που σημαίνει ότι υπάρχει και αντίστοιχη ζήτηση», δήλωσε ο Μάρκ Μπρουκς, του Online Personals Watch, ιστοσελίδας που παρακολουθεί τις τάσεις στις διαδικτυακές σχέσεις.

Ο βασικότερος λόγος που κάποιος απευθύνεται σε μια τέτοια εταιρεία είναι γιατί οι δικές του προσπάθειες να κάνει κάποια γνωριμία μέσω Διαδικτύου δεν αποφέρει αποτελέσματα. Πολλοί άλλοι θέλουν απλά να αποφύγουν την απόρριψη όταν τα προσεκτικά γραμμένα μηνύματα προσέγγισης που έχουν συντάξει μένουν αναπάντητα.

«Η αναγκαιότητα είναι η μητέρα της επινόησης», επεσήμανε ο Έβαν Κατζ, που εργάζεται ως σύμβουλος σχέσεων από το 2003 και διατηρεί την ιστοσελίδα e-cyrano.com, μια από τις πιο επιτυχημένες του χώρου. «Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που δε ξέρουν πώς να προβάλλουν τον εαυτό τους με ελκυστικό τρόπο». Ο ίδιος τονίζει ότι οι πελάτες του είναι συνήθως πετυχημένοι επαγγελματίες, τουλάχιστον μέσου κοινωνικού επιπέδου.

Κάθε ραντεβού που καταφέρνουν να κανονίσουν οι διαδικτυακοί σύμβουλοι μεταφράζεται σε χρηματική αμοιβή, ενώ παρομοιάζουν τις υπηρεσίες τους με αυτές των πωλητών, ή σε κάποιες περιπτώσεις των ποιητών. Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε περισσότερες από μία γλώσσες, διευρύνοντας έτσι το υποψήφιο κοινό και αυξάνοντας τις πιθανότητες επιτυχίας.

Το πρώτο πράγμα που κάνει κάποιος όταν απευθυνθεί σε μια τέτοια υπηρεσία είναι να απαντήσει σε μια σειρά εκτενών ερωτήσεων σε μια τηλεφωνική συνέντευξη. Χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες, οι σύμβουλοι στη συνέχεια γράφουν το αρχικό κείμενο που ο πελάτης χρησιμοποιεί για να προβάλλει το προφίλ του.

Η υπηρεσία TargetLove παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες, από τη σύνταξη του βασικού προφίλ έναντι περίπου 200 ευρώ, μέχρι εξειδικευμένους συμβούλους, που για εκατό ευρώ την ώρα αναλαμβάνουν να επικοινωνήσουν με τον πελάτη και θα τον μυήσουν στα μυστικά του διαδικτυακού φλερτ. Κάποιες άλλες εταιρείες αναλαμβάνουν μέχρι και να αντικαταστήσουν πλήρως τον πελάτη τους στην επικοινωνία με υποψήφια ραντεβού.

Όπως είναι φυσικό, οι απόψεις για την επιτυχία και τη χρησιμότητα τέτοιων υπηρεσιών, διίστανται. «Είναι απαίσιο, παρουσιάζεις κάτι που δεν είσαι», θεωρεί ο Τζάρεντ Γκόρντον, που διατηρεί ένα πολύ πετυχημένο blog στο οποίο οι χρήστες δημοσιεύουν ιστορίες αποτυχημένων ραντεβού. Αυτό το επιχείρημα αντιπαρέρχεται ο Σκοτ Βαλντέζ, ιδρυτής της υπηρεσίας Virtual Dating Assistants, επισημαίνοντας ότι πρώτο μέλημα της υπηρεσίας είναι η η όσο το δυνατόν πληρέστερη αντιπροσώπευση του πελάτης στο Διαδίκτυο. Η εταιρεία του Βαλντέζ τα κάνει όλα: Γράφει τα προφίλ των πελατών, επιλέγει τα υποψήφια ραντεβού και πραγματοποιεί όλη την επικοινωνία μέχρι να κανονιστεί το ραντεβού. Εγγυάται μάλιστα δύο με πέντε ραντεβού τον μήνα, ενώ η αμοιβή της κυμαίνεται από 400 έως 800 λίρες το μήνα, ενώ, παρά τους καιρούς οικονομικής στενότητας που διανύουμε, δεν έχει υποστεί καμία από τις συνέπειες της, αφού, όπως καταλήγει ο Βαλντέζ, «οι άνθρωποι θα αναζητούν πάντοτε να βρουν ταίρι μέσα από το Διαδίκτυο».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες BBC

Comments 0 σχόλια »

timemaps.pngΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ του κόσμου από το 3500 π.Χ. μέχρι και τις μέρες μας αποτυπώνεται σε παγκόσμιους χάρτες, που αντικατοπτρίζουν κάθε εποχή, στο www.timemaps.com. Τους χάρτες συνοδεύουν εγκυκλοπαιδικές πληροφορίες για κάθε χρονική περίοδο και μέσα από τον ιστότοπο θα έχετε την εντύπωση ότι περιηγείστε σε κάθε φάση της παγκόσμιας Ιστορίας, μαθαίνοντας ταυτόχρονα στοιχεία για την οικονομία, την κοινωνία και την πολιτική κατάσταση κάθε χώρας ανά τους αιώνες. Θα βρείτε ακόμα ιστορικά χρονοδιαγράμματα, interactive λειτουργίες και στο blog του site θα ενημερώνεστε για καθετί καινούργιο που προστίθεται στο site. Τέλος, υπάρχουν και αρκετά αφιερώματα σε μείζονα ιστορικά γεγονότα, όπως ο Α’ και ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, η άνοδος και η πτώση των ναζί στη Γερμανία κ.ά.

Από τη στήλη www της Μ. Μυστακίδου στην Ελευθεροτυπία

Comments 0 σχόλια »

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων