Αρχείο για 19 Μαΐου, 2010

1513446-thumb-medium.jpgΑυτά μπορεί να τα έλεγε ο Μακρυγιάννης αλλά οι νεοέλληνες χωρίς καμία αιδώ ετοιμάζονταν να μπαρκάρουν αυτούς τους δύο κούρους και σίγουρα αν περνούσε από το χέρι τους θα την είχαν κλείσει τη συμφωνία και για την Ακρόπολη. Πληγωμένοι οι κούροι από τα σκαπτικά τους μηχανήματα αναδύθηκαν στο φως για να μας θυμίσουν κάτι που όπως φαίνεται το έχουμε ξεχάσει.

Comments 0 σχόλια »

ktirio_final.jpgΗ νέα σελίδα του ΥΠΕΠΘ. Βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία. Με χαρά διαπιστώνουμε ότι δεν μας κόστισε ο κούκος αηδόνι όπως όλες οι προηγούμενες αλλά πρόκειται για εσωτερική παραγωγή. Αναφέρονται μάλιστα τα ονόματα των συντελεστών. Πρόκειται για μία λιτή σχεδόν δωρική σελίδα. Θα δούμε όμως κατά πόσον είναι εύχρηστη. Γιατί σε τρία κλικ δε στάθηκε δυνατό να δούμε π.χ. τα θέματα εξετάσεων.

O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα Joomla. Πλην ειδικής αναφοράς, όλο το περιεχόμενο αυτού του διαδικτυακού τόπου είναι αδειοδοτημένο με Creative Commons 3.0.

Comments 0 σχόλια »

Περισσότεροι από δύο δισεκατομμύρια χρήστες του Ιντερνετ επισκέπτονται καθημερινά τις ιστοσελίδες του YouTube, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από τον αντίστοιχο των τηλεθεατών που παρακολουθούν τα τρία δημοφιλέστερα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ. «Θεωρούμε ότι διαθέτουμε μια τεράστια σκηνή, την οποία διατηρούμε ανοιχτή για όλους τους πολίτες του κόσμου», δήλωσε στο BBC ο εκ των ιδρυτών του YouTube, Τσαντ Χάρλεϊ. «Ο κόσμος μπορεί όχι μόνο να ανεβάζει προσωπικά του βίντεο, αλλά και να αναζητήσει οτιδήποτε – από αθλητικά γεγονότα και πολιτικές συναντήσεις μέχρι μουσικά βιντεοκλίπ και επιδείξεις για τη λειτουργία προγραμμάτων για ηλεκτρονικούς υπολογιστές», συνέχισε ο ίδιος. Ο Χάρλεϊ, πάντως, πιστεύει ακράδαντα ότι το YouTube δεν έχει ακόμα φτάσει στην ακμή του. «Ναι μεν έχουμε δύο δισεκατομμύρια χρήστες ημερησίως, πλην όμως ο καθένας απ’ αυτούς περνάει κατά μέσο όρο 15 λεπτά στις σελίδες μας», εξήγησε. «Συνεπώς, έχουμε ακόμα πολλή και σκληρή δουλειά μπροστά μας», πρόσθεσε ο Χάρλεϊ.

Το YouTube δημιουργήθηκε από τους Τσαντ Χάρλεϊ και Τζαέντ Καρίμ το 2005, έχοντας σήμα κατατεθέν τη φράση «εκφράσου ελεύθερα», και ένα χρόνο αργότερα εξαγοράστηκε από την Google αντί 1.650.000.000 δολαρίων. Ο πρώτος που «εκφράστηκε ελεύθερα» στο YouTube ήταν ο Καρίμ με ένα βίντεο διάρκειας 19 δευτερολέπτων που είχε τον τίτλο «Εγώ στον ζωολογικό κήπο». Το εν λόγω βίντεο ανέβηκε στις 23 Απριλίου του 2005 και υπάρχει ακόμα στο YouTube.

Ενα από τα πλέον γνωστά βίντεο που έχουν ανεβεί μέχρι σήμερα στο YouTube είναι εκείνο της πληγωμένης Ιρανής διαδηλώτριας τη στιγμή που αργοπεθαίνει ενώπιον του πλήθους. Ορόσημο για το Διαδίκτυο θεωρείται και η αποκλειστική συνέντευξη του νυν προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στο YouTube.

Καθημερινή

Comments 0 σχόλια »

337951_211.jpgΣεξ χωρίς προφυλάξεις, μηχανές, κάπνισμα, ναρκωτικά και αλκοόλ είναι μερικοί από τους κινδύνους, στους οποίους είναι επιρρεπείς οι νέοι. Τι, όμως, τους οδηγεί σε αυτούς;

Σύμφωνα με Αμερικανούς ψυχολόγους, η απάντηση βρίσκεται στην υπερευαισθησία των εφήβων σε ερεθίσματα που απελευθερώνουν ντοπαμίνη, μία ισχυρή χημική ουσία του εγκεφάλου που αυξάνει την ευχαρίστηση μετά από μία ανταμοιβή.

Μία ομάδα με επικεφαλής την Τζέσικα Κοέν από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια προσέλαβε 45 άτομα από τρεις ηλικιακές ομάδες: 8-12, 14-19 και 25-30 ετών. Οι εθελοντές κλήθηκαν να κοιτάξουν κάποιες εικόνες σε υπολογιστή και να δηλώσουν αν ταιριάζουν με το μοντέλο δύο εικονικών πανεπιστημίων. Για κάθε σωστή απάντηση κέρδιζαν και ένα μικρό χρηματικό ποσό.

Την ώρα που απαντούσαν οι εθελοντές ήταν συνδεδεμένοι με μια μαγνητική τομογραφία σάρωσης, που μετρά τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο σε σχέση με τα νευρικά σήματα.

Τα ευρήματα έδειξαν πως η περιοχή του εγκεφάλου που είναι ευαίσθητη στη ντοπαμίνη, φωτίζεται πιο έντονα στους εφήβους, όταν λαμβάνουν την ανταμοιβή, από ό,τι στα παιδιά και τους ενήλικες. «Η έρευνά μας δείχνει ότι οι ο εγκέφαλος των εφήβων ανταποκρίνεται πολύ ευχάριστα σε μία ανταμοιβή που δεν περιμένουν να πάρουν. Δεν μετρήσαμε τα επίπεδα της ντοπαμίνης, αλλά υποθέτουμε πως αυτή είναι η αιτία», δήλωσε η κ. Κοέν.

Ωστόσο, συμπλήρωσε πως «και οι ενήλικες χαίρονται ιδιαίτερα, όταν παίρνουν κάποια ανταμοιβή, απλώς μπορούν να καταπιέσουν αυτό το συναίσθημά τους, γιατί σκέφτονται πριν δράσουν».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AFP

Comments 0 σχόλια »

i-fairy-thumb-medium.jpgΠραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία η πρώτη στον κόσμο γαμήλια τελετή όπου ο ιερέας αντικαταστάθηκε από ένα ρομπότ, το Ι-Fairy.Όπως δήλωσε το νεόνυμφο ζευγάρι, διάλεξε το ρομπότ ως …παπά, επειδή και οι δύο σχετίζονται επαγγελματικά με τη βιομηχανία ρομποτικής της χώρας τους.

Ο Τομοχίρο Σιμπάτα και η Σατόκο Ινούε, σύμφωνα με το BBC, δήλωσαν ότι από τη στιγμή που τα ρομπότ ήταν αυτά που τους έφεραν κοντά, ήταν επόμενο να επιλέξουν ένα ρομπότ για να τελέσει και το γάμο τους.

Στη διάρκεια της τελετής, που έλαβε χώρα στην ταράτσα ενός κεντρικού εστιατορίου της ιαπωνικής πρωτεύουσας, το ρομπότ, ύψους 1,5 μέτρων, που παρέμεινε συνεχώς καθισμένο, μεταξύ άλλων, “διέταξε” με λεπτή φωνή το γαμπρό να παραμερίσει το πέπλο της νύφης και να την φιλήσει, όπως κι έγινε ενώπιον των περίπου 50 καλεσμένων.

Το ρομπότ, που έχει κατασκευαστεί από την ιαπωνική εταιρία Kokoro Co., θυγατρική της Sanrio Co., ελεγχόταν στη διάρκεια του γάμου από έναν τεχνικό της εταιρίας, μέσω καλωδίων που το συνέδεαν με ένα υπολογιστή κρυμμένο πίσω από μια κουρτίνα.

Ο τεχνικός έδινε εντολές στην οθόνη του υπολογιστή και το ρομπότ εκτελούσε ανάλογα.

ENET

Comments 0 σχόλια »

tumblr.jpgΤΟΥΣ τελευταίους μήνες η μανία που έχει καταλάβει όσους περιηγούνται στις ψηφιακές λεωφόρους του Διαδικτύου είναι η συμμετοχή στην ιστοσελίδα Chatroulette. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο χρήστες επισκέπτονται καθημερινά την ιστοσελίδα που έκανε την εμφάνισή της μόλις πριν από έξι μήνες. Η εφαρμογή που σχεδίασε ένας ρώσος πιτσιρικάς αποδεικνύεται μία από τις πιο εθιστικές συνήθειες στον κυβερνοχώρο.

Η Chatroulette είναι δημιούργημα του Αντρέι Τερνόφσκι, ενός 18χρονου Ρώσου που έμαθε αγγλικά κάνοντας chat στο Ιnternet. Οπως δήλωσε πρόσφατα στο περιοδικό «Νew Υorker», το πάθος του είναι να συνομιλεί με ανθρώπους και να «εξερευνά διαφορετικές κουλτούρες». Του πήρε μόνο τρεις ημέρες το περασμένο καλοκαίρι για να γράψει τον βασικό κώδικα για την ιστοσελίδα. Επιθυμία του ήταν να φέρει τον χρήστη σε επαφή με ανθρώπους που δεν επρόκειτο να συναντήσει και να ξαναδεί ποτέ. Ούτε καν μπορούσε να φανταστεί ότι λίγους μήνες αργότερα η ιστοσελίδα αυτή θα γινόταν η πιο συζητημένη νέα ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Αντρέι άλλωστε δεν είναι συνηθισμένος ρώσος μαθητής. Πηγαίνει ελάχιστα πια στο σχολείο και κινδυνεύει να αποβληθεί λόγω πολλών απουσιών. Αυτό όμως δεν τον ενδιαφέρει. «Το Ιnternet είναι ο κόσμος μου» εξηγεί. «Συνδέει τη Μόσχα με τη Δύση». Οι αριθμοί εξάλλου μιλούν από μόνοι τους: τους τελευταίους τρεις μήνες περισσότεροι από 48 εκατ. διαφορετικοί χρήστες έχουν επισκεφθεί την ιστοσελίδα.

Ο χρήστης που επισκέπτεται την Chatroulette βλέπει στη δεξιά πλευρά της οθόνης ένα λευκό τετράγωνο που προορίζεται για την ηλεκτρονική συνομιλία. Στην αριστερή πλευρά υπάρχουν δύο τετράγωνα. Στο κάτω ο χρήστης βλέπει τον εαυτό του με τη βοήθεια της web κάμερας που έχει συνδέσει στον υπολογιστή του και στο πάνω βλέπει τον συνομιλητή του, τον οποίο η ιστοσελίδα αποκαλεί «συνεργάτη» (partner). Μόλις εμφανιστεί η εικόνα του «συνεργάτη» μπορεί να συνομιλήσει μαζί του χρησιμοποιώντας τη φωνή του ή το πληκτρολόγιό του. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν θέλει να μιλήσει μαζί του, μπορεί να πατήσει το κουμπάκι με την ένδειξη «next» και η ιστοσελίδα τον φέρνει σε επαφή με τον επόμενο τυχαίο «συνεργάτη». Επειδή όμως ουδείς μπορεί να προβλέψει ποιος θα είναι ο επόμενος συνομιλητής, ουδείς μπορεί και να εγγυηθεί για την ποιότητα της συνομιλίας ή για την ψυχική υγεία του «συνεργάτη». Δεν είναι τυχαίο ότι ορισμένα μπαρ στη Νέα Υόρκη διοργανώνουν Chatroulette βραδιές, μουσικά συγκροτήματα προωθούν τους δίσκους τους μέσω της ιστοσελίδας και ο εισαγγελέας του Τέξας προειδοποίησε τους γονείς να μην επιτρέπουν στα παιδιά τους την πρόσβαση σε αυτήν.

Το Βήμα

Comments 0 σχόλια »

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων