Αρχείο για 30 Μαΐου, 2010

dspphoto.jpgΤο Μουσείο Μπενάκη σίγουρα το ξέρετε. Πέρα από το διάσημο παράρτημα της οδού Πειραιώς με το μοντέρνο κτίριο και εκθέσεις, στη συλλογή του προσέθεσε πριν από λίγα χρόνια και ένα ακόμα διαμάντι, πιο άσημο αυτή τη φορά: Το Μουσείο Ισλαμική Τέχνης. Καταχωνιασμένο στον Κεραμεικό,  είναι από τις μεγάλες εκπλήξεις του κέντρου. Το πραγματικό μυστικό όμως βρίσκεται στην οροφή. Μια ταράτσα με συγκλονιστική θέα στεγάζει ένα κρυμμένο κυλικείο από άλλη εποχή, φοβερή επιλογή για ένα Κυριακάτικο καλοκαιρινό πρωινό με εφημερίδες.

Φήμες φέρουν ότι κάνει εξαιρετικό ελληνικό καφέ…

Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης Αγ. Ασωμάτων 22 & Διπύλου 12. τηλ. 210 3251311 

Comments 0 σχόλια »

mp3cut.jpgΠολλές φορές θέλουμε να “κόψουμε” ένα μουσικό κομμάτι mp3 και να δημιουργήσουμε ένα νέο αρχείο από κάποιο τμήμα του μόνο. Κι αυτό για να το χρησιμοποιήσουμε π.χ. στο κινητό τηλέφωνο ως ringtone ή ως ήχο ειδοποίησης στον υπολογιστή κ.α.

Το mp3cut είναι μια εξαιρετικά απλή online εφαρμογή που κάνει ακριβώς αυτό, και μάλιστα χωρίς καμία εγκατάσταση στον H/Y.

Αρχκά ανεβάζετε το κομμάτι που σας ενδιαφέρει να κόψετε. Κατόπιν επιλέγετε από την μπάρα προσδιορισμού του χρόνου (timeline) την αρχή και το τέλος του επιθυμητού τμήματος με κλικ ή χρησιμοποιώντας τα βέλη του πληκτρολογίου. Στο τέλος κατεβάζετε το νέο αρχείο. Η διαδικασία συνολικά κρατά μόνο λίγα λεπτά.

Comments 0 σχόλια »

galopgr-logo.pngΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ το ευρώ; Πότε θα βγούμε από την οικονομική κρίση; Εχετε επισκεφθεί το νέο μουσείο Ακρόπολης; Να επιστρέψουν τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα; Χωράει νέο κόμμα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας; Ποια η γνώμη σας για το iPad; Αυτές και ένα σωρό ακόμα ερωτήσεις θα βρείτε συγκεντρωμένες στο www.galop.gr. Το site είναι αφιερωμένο στις σφυγμομετρήσεις κάθε είδους, πάνω σε κάθε πιθανό και απίθανο θέμα και όσοι από εσάς αγαπάτε τους αριθμούς και τις μετρήσεις, ο ιστότοπος θα σας αρέσει στα σίγουρα. Οι υπόλοιποι μπορείτε απλά να ρίξετε μια ματιά και αν θέλετε να συμμετάσχετε σε κάποια από τα γκάλοπ.

www της Μ. Μυστακίδου στην Ελευθεροτυπία

Comments 0 σχόλια »

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων