Αρχείο για 11 Μαΐου, 2010

panelx.jpgΣε ένδειξη συμπαράστασης στους χιλιάδες μαθητές που κάθονται αυτή την ώρα στα θρανία, το protagon.gr αποφάσισε  να κλειδώσει έναν από τους διασημότερους συνεργάτες του στο δωμάτιό του, μόνο κι εντελώς αβοήθητο και να τον βάλει να διαγωνιστεί στο μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας.

Ο άτυχος συνεργάτης παρέλαβε τα θέματα στις 10:56 και έγραψε με βάση τους κανόνες του υπουργείου Παιδείας. Παρέδωσε την κόλλα του στις 14:10 και το γραπτό του παρελήφθη από πραγματικούς καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι το βαθμολόγησαν με τα επίσημα κριτήρια της διόρθωσης των Πανελλαδικών εξετάσεων. Με λίγα λόγια, όχι απλώς τον κλείδωσαν τον άνθρωπο, αλλά κινδυνεύει να κοπεί κι από πάνω.

Για να διαβάσετε το γραπτό του υποψηφίου, πατήστε εδώ.

Comments 0 σχόλια »

Comments 0 σχόλια »

clapping21.jpgΟμολογώ ότι κόντεψε να μου πέσει το ακουστικό… Μία φίλη από το υπουργείο με ενημέρωνε για τις ανακλήσεις αποσπάσεων “συναδέλφων”.

Μαθηματικός αποσπασμένη στην Ουνέσκο με ετήσιες αποδοχές 108.000 ευρώ. Αλλος με 102.000 ευρώ άλλος με 73.000.  Αποδοχές που καταβάλλονταν από το λογαριασμό μισθοδοσίας αποσπασμένων του ΥΠΕΠΘ εδώ και μία πενταετία.

Φαντάζομαι ότι οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί αποτιμούν τις υπηρεσίες τους με ένα συγκεκριμένο τρόπο και μπορούν και κοιμούνται ήσυχοι όταν βλέπουν τους αδιόριστους και τους ωρομίσθιους να διαδηλώνουν. Εκείνοι έχουν τον τρόπο τους… Αλλά κάπως έτσι χάνεται ο τόπος τους.

Δεν είναι γελοίο να μιλάμε πια για ενιαίο μισθολόγιο; 

Comments 0 σχόλια »

header1.jpgΓια «φωτογραφικές πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές» και «άκρως συνοπτικές διαδικασίες σε καιρούς εξαιρετικής λιτότητας», καταγγέλλει η ΠΟΣΔΕΠ το υπουργείο Παιδείας σε ό,τι αφορά τη διάθεση 155 εκατ. ευρώ για την επιμόρφωση 150.000 εκπαιδευτικών προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα επόμενα πέντε χρόνια.

«Είναι σοβαρά τα ερωτηματικά που γεννώνται και για τον τρόπο υλοποίησης του τεράστιου αυτού επιμορφωτικού προγράμματος», τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των πανεπιστημιακών, καλώντας κυβέρνηση και ηγεσία του ΥΠΕΠΘ να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, να ανακαλέσουν τη σχετική απόφαση και να εντάξουν το «πλουσιοπάροχο αυτό κονδύλι στο έργο του σχεδιασμού και της υλοποίησης μιας ουσιαστικής, καλά προγραμματισμένης, με γνώση και όραμα, εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών».

«Ποιοι φορείς και ποιοι επιμορφωτές θα αναλάβουν το επιμορφωτικό έργο, με δεδομένη την προβληματική λειτουργία των Περιφερειακών Επιμορφωτικών Κέντρων, αλλά και τις μεγάλες αδυναμίες υλοποίησης των προγραμμάτων επιμόρφωσης Π1 και Π2;», ρωτά, μεταξύ άλλων, η ΠΟΣΔΕΠ. Οπως επισημαίνει, μάλιστα, «η φημολογούμενη εφαρμογή μεθόδων εξ αποστάσεως επιμόρφωσης με συμβατικά, μάλιστα, μέσα, μόνο ανησυχία και καχυποψία προκαλεί», ενώ δεν παραλείπει να υπογραμμίσει ότι «η εξαιρετικά μαζική αυτή επιμόρφωση δεν περιλαμβάνει τα δύο σημαντικότερα πρόσφατα εγχειρήματα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου: τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών και το “Νέο Σχολείο”». 

ENET

Comments 0 σχόλια »

bluebird-of-unhappiness.jpg

Comments 0 σχόλια »

hugochvez.jpgΛίγες μόλις μέρες μετά τη δημιουργία του νέου λογαριασμού του στο Twitter, που ήδη έχει γίνει πολύ δημοφιλής στη Βενεζουέλα –και όχι μόνο- ο πρόεδρος της χώρας Ούγκο Τσάβες ανακοίνωσε ότι έχει πάρει πολύ στα σοβαρά το ζήτημα της παρουσίας του στον χώρο των κοινωνικών δικτύων.

Γι’ αυτό δημιουργεί ειδικό γραφείο που θα χρηματοδοτείται από κρατικούς πόρους και θα απασχολεί προσωπικό 200 ατόμων, με σκοπό να διαβάζει και να απαντά στα μηνύματα που στέλνουν οι χρήστες του Twitter, σχολιάζοντας τα δικά του μηνύματα.

Ο λογαριασμός του Τσάβες, που ξεκίνησε στο τέλος Απριλίου, έχει ήδη γύρω στους 248.000 «πιστούς». Ο πρόεδρος πάντως προειδοποίησε, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, ότι δεν είναι πάντα διαθέσιμος για να…τιτιβίσει, δηλαδή να στείλει τα σύντομα μηνύματα των 140 χαρακτήρων (tweets).

«Μερικές φορές περνάνε τέσσερις ώρες χωρίς να στείλω μήνυμα, γιατί βρίσκομαι σε συσκέψεις, όπως αυτή εδώ», ανέφερε στο υπουργικό συμβούλιο.

«Έτσι, μην με συνηθίσετε, γιατί έχω πολλή δουλειά να κάνω και μπορεί να περάσει μια ολόκληρη μέρα, χωρίς να μπορέσω να στείλω ένα νέο μήνυμα», πρόσθεσε.

Η δημοφιλής υπηρεσία microblogging Twitter, όπως έχει ανακοινώσει, διαθέτει πλέον πάνω από 105 εκατ. μέλη-χρήστες σε όλο τον κόσμο.

ENET

Comments 0 σχόλια »

9564.jpgΘα θυμάστε τα δημοσιεύματα για τις ομάδες των νεοελλήνων που συσπειρώθηκαν συγκλονισμένοι από τα πρόσφατα γεγονότα της Σταδίου στο facebook. Ξεχείλισαν από συναίσθημα και σπαραξικάρδια μηνύματα. Φαίνεται όμως πως όλοι αρκούνται να κάνουν το χρέος τους με τα κλικ των ποντικιών τους. Στην πρόσκληση που κοινοποιήθηκε σε όλους για συνάντηση στον τόπο του εγκλήματος και αναμεταδόθηκε από όλα τα κανάλια ούτε 300 δεν ανταποκρίθηκαν. Κι όμως το γκρουπ μετρούσε ήδη 135457 μέλη.

Πόσο γρήγορα ξεχνάμε…

Comments 0 σχόλια »

greecegov.jpg Εστω ότι κάποιος πιστεύει στις εξαγγελίες της κυβέρνησης περί open government και άλλα τέτοια εκσυγχρονιστικά και θέλει να καταθέσει στον κόμβο του πρωθυπουργού τις απόψεις του, τις προτάσεις του για το μέλλον του τόπου, θα πάρει το εξής απαντητικό μήνυμα:

“Ο προσωπικός κόμβος παραμένει προσωπικός κόμβος και δεν επιτελεί έργο του Γραφείου του Πρωθυπουργού. Ο προσωπικός κόμβος του Προέδρου λειτουργεί ενημερωτικά και πληροφοριακά αποκλειστικά για τις δραστηριότητες του Προέδρου και ο παρών δίαυλος Επικοινωνίας λειτουργεί για τη κατάθεση απόψεων και όχι για ζητήματα κυβερνητικής λειτουργίας, άσκησης Διοίκησης ή για άλλα θέματα, όπως αποσαφηνίζεται και στη Σελίδα Έπικοινωνίας.

Για την κατάθεση των απόψεων/θεμάτων σας, προς τον Πρωθυπουργό, μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες που εμπεριέχονται στο δίαυλο επικοινωνίας στον επίσημο κόμβο του πρωθυπουργού –> www.primeminister.gr

 Από τον προσωπικό κόμβο του Γιώργου Παπανδρέου”

Οκ γράψε λάθος δεν έπρεπε να απευθυνθούμε στον προσωπικό του ιστότοπο τώρα που κατέχει το αξίωμα. Αν ακολουθήσουμε λοιπόν τις οδηγίες διαπιστώνουμε πόσο έχει προχωρήσει η ηλεκτρονική διακυβέρνηση:

Επειδή η κάθε είδους αλληλογραφία (επιστολές, κείμενα, υπομνήματα, αναφορές, μηνύματα, κλπ.), που αποστέλλεται με ηλεκτρονικό μέσο/τρόπο, μπορεί να περιέχει ευαίσθητα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και συνεπώς δεν καλύπτεται από τις διατάξεις των παρ. 1 ως 5 του άρθρου 14 του Ν. 2672/98 (ΦΕΚ Α’ 290), για το λόγο αυτό, κάθε είδους γραπτής επικοινωνίας με τον Πρωθυπουργό, παρακαλούμε όπως γίνεται με τον συνήθη τρόπο του επιστολικού ταχυδρομείου, στις παρακάτω διευθύνσεις:

Πρωθυπουργός της Ελλάδος
κ. Γ. Α. Παπανδρέου
Βουλή των Ελλήνων
Πλατεία Συντάγματος
Τ.Κ. 100 21 ΑΘΗΝΑ

είπατε τίποτα; 

 

Comments 0 σχόλια »

41diabazw.jpgΗ ανακοίνωση του φετινού βραβείου προσφοράς στο βιβλίο δόθηκε στην εκδότρια της «Εστίας» Μάνια Καραϊτίδη.

Τα υπόλοιπα βραβεία είναι τα εξής:

– Ποίησης στον Χάρη Βλαβιανό για τη συλλογή «Διακοπές στην πραγματικότητα» (Πατάκης).

– Λογοτεχνικού δοκιμίου στον Γιάννη Κιουρτσάκη για το «Ενας χωρικός στη Νέα Υόρκη». Ο συγγραφέας, αφού ευχαρίστησε, ζήτησε να μην παραλάβει το βραβείο ως μία ένδειξη πνευματικού ανθρώπου που μάλλον βρίσκεται σε αμηχανία αυτές τις μέρες να παραλαμβάνει βραβεία. Τον αγγελιοφόρο έκανε ο εκδότης του Μ. Βελιτζανίδης.

– Διηγήματος-νουβέλας στον διηγηματογράφο Ηλία Παπαδημητρακόπουλο για τον «Θησαυρό των αηδονιών και άλλα διηγήματα» (Γαβριηλίδης).

– Πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα στην Κάλλια Παπαδάκη για το «Ο ήχος του ακάλυπτου» (Πόλις).

– Μυθιστορήματος στον Βασίλη Γκουρογιάννη για το «Κόκκινο στην Πράσινη Γραμμή».

Την κριτική επιτροπή αποτελούν οι: Ευριπίδης Γαραντούδης, Αλέξης Ζήρας, Κώστας Καρακώτιας, Κατερίνα Κωστίου, Χριστίνα Ντουνιά, Μανώλης Πιμπλής, Λίζυ Τσιριμώκου.

Στην κατηγορία των παιδικών βιβλίων τα βραβεία:

– Εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου «Η σκυλίσια ζωή του γάτου Τζον Αφεντούλη» (Ελληνικά Γράμματα) του Χρήστου Μπουλώτη (εικον. Φωτεινή Στεφανίδη).

– Λογοτεχνικού βιβλίου για μεγάλα παιδιά στον Βασίλη Παπαθεοδώρου για το «Στη διαπασών» (Καστανιώτης).

Comments 0 σχόλια »

Mια δημιουργία των Romain Pergeaux και Alex Profit. Πρόκειται για μια περιήγηση στον κόσμο, μέσα σε διάστημα μόλις 80 δευτερολέπτων. Για να δημιουργηθεί αυτό το βίντεο, χρειάστηκαν μόλις 3 εβδομάδες και το οδοιπορικό μας ξεναγεί στα εξής μέρη : Λονδίνο, Κάιρο, Mumbay, Χονγκ Κονγκ, Τόκιο, Σαν Φρανσίσκο, Νέα Υόρκη και τερματίζει ξανά στο Λονδίνο. Το όλο εγχείρημα είναι ένα αφιέρωμα στο διάσημο βιβλίο του Ιουλίου Βερν ‘Le Tour du monde en 80 jours’.

tourdumonde80.fr

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων