Αρχείο για Μάιος 3rd, 2010

myskincheck-1.pngΕννέα στα δέκα μελανώματα που εντοπίζονται εγκαίρως θεραπεύονται. Αυτό είναι το μήνυμα της φετινής Ευρωπαϊκής Ημέρας Μελανώματος (3 Μαΐου) και της Ελληνικής Εβδομάδας κατά του Καρκίνου του Δέρματος (από 3 έως 7 Μαΐου), κατά τη διάρκεια της οποίας δερματολόγοι θα εξετάζουν δωρεάν το κοινό. Οσοι επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού μπορούν να καλέσουν τον αριθμό 800 11 11 222 και να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.myskincheck.gr. Κατά την περυσινή αντίστοιχη εβδομάδα εξετάστηκαν 4.200 άτομα και εντοπίστηκαν 76 μελανώματα, η πλειονότητα των οποίων σε πρώιμο στάδιο.

 http://82.103.132.139/edae/poster/dermlist/

 www.myskincheck.gr

Comments 0 σχόλια »

60a-2-thumb-medium.jpgΑναμφιβόλως ερεθίζεται η περιέργειά σου, όταν διαβάζεις ότι ένας Ελληνας πρωτεύει σε κάποιον τομέα. Βλέπε για παράδειγμα τον Κωνσταντίνο Πρωτογερίδη, που αναδείχθηκε πρωταθλητής στα «κατεβάσματα» του φωτογραφικού αρχείου «istockphoto» το τελευταίο εξάμηνο. Αυτό μας κάνει 3.411 downloads για το ενσταντανέ του με τίτλο «Tree in palm of hand» (ελληνιστί «Δέντρο στην παλάμη του χεριού»), αναδεικνύοντάς το νούμερο ένα στον σχετικό κατάλογο. Οχι κι άσχημα για μια δουλειά που την κάνεις απ’ το γραφείο σου στην Αθήνα και βρίσκει παγκόσμια ανταπόκριση.Η φωτογραφία του Πρωτογερίδη που έκανε σουξέ στο istockphoto και (κάτω) ο φωτογράφος όπως επεξεργάστηκε ο ίδιος τον εαυτό του. Η φωτογραφία του Πρωτογερίδη που έκανε σουξέ στο istockphoto και (κάτω) ο φωτογράφος όπως επεξεργάστηκε ο ίδιος τον εαυτό του. Ορίστε λεπτομέρειες: Την τελευταία δεκαετία έχουν αναπτυχθεί στο Διαδίκτυο πολυάριθμα φωτογραφικά αρχεία που επιτρέπουν στον καθένα να πωλήσει και να αγοράσει ενσταντανέ. Είσαι, ας πούμε, επαγγελματίας ή ερασιτέχνης φωτογράφος κι έχεις κάνει μια καλή δουλειά και πιστεύεις ότι μπορεί να βρει ανταπόκριση; Πας και την «ανεβάζεις» στο Istockphoto, στο Fotolia, στο Shutterstock κι έρχεται ύστερα ο κάθε ενδιαφερόμενος και την «κατεβάζει» έναντι ελάχιστης αμοιβής.

Τα φωτογραφικά αρχεία αυτού του τύπου, άλλωστε (γενική ονομασία: microstocks), παίζουν με το μέγεθος της ζήτησης. Αλλο να διοχετεύσεις μια φωτογραφία σου σε ένα περιοδικό κι άλλο σε 3.000 δημιουργικά γραφεία. Και δουλεύει αυτό το σύστημα; Σκεφτείτε ότι ο ιδρυτής του Istockphoto Μπρους Λίβινγκστοουν παραχώρησε την επιχείρησή του το 2006 στην Getty Images προς 50.000.000 δολάρια και ότι αυτές τις μέρες το Istockphoto μπορεί να κάνει τζίρο κοντά στο 1.000.000 δολάρια την ημέρα και βγάλτε συμπέρασμα.

Αλλά ας επιστρέψουμε στον Κωνσταντίνο Πρωτογερίδη. Δικό του είναι το δημιουργικό γραφείο «Ampoo», που συνεργάζεται με πλείστες όσες διαφημιστικές εταιρείες εν Ελλάδι. Ξεκίνησε ως βοηθός φωτογράφου το 1989 και στη συνέχεια πρόσθεσε στο ρεπερτόριό του την επεξεργασία φωτογραφιών. Το Istockphoto κίνησε το ενδιαφέρον του πριν από μερικά χρόνια και άρχισε να «ανεβάζει» ενσταντανέ. Ο λόγος; «Πρώτον, είναι μια δημιουργική διέξοδος για όλους τους ανθρώπους της εικόνας και δεύτερον, μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου χωρίς να σε πρήζει κανείς πελάτης με τις ιδιοτροπίες του.»

Είναι και θέμα συναγωνισμού. «Βεβαίως», απαντά ο Κ. Πρωτογερίδης. «Εχει σημασία να «ανεβάζεις» μια φωτογραφία στο Διαδίκτυο και να βγαίνεις απέναντι στους καλύτερους του κόσμου. Αν έχεις στρωθεί στη δουλειά, αν έχεις βάλει τα δυνατά σου, αν καταθέσεις μια καλή ιδέα, δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην τα καταφέρεις. Γι’ αυτό το λόγο το συνιστώ και σε όλους τους γνωστούς μου αλλά και σε όλους τους πιτσιρικάδες που ξεκινάνε τώρα τη φωτογραφία».

Και προς τα πού πρέπει να προσανατολίσουν την ενέργειά τους; «Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις με απόλυτη ακρίβεια. Ετσι όπως το βλέπω τώρα όμως, ο τομέας των οικονομικών και ο τομέας του περιβάλλοντος θα παίξουν πρωτεύοντα ρόλο στην αγορά της stock φωτογραφίας στο εγγύς μέλλον».

ENET

Comments 0 σχόλια »

clickjacking2.jpg

Τεχνική επίθεσης σε χρήστες του web, συνήθως με τη μορφή ενός κουμπιού σε μια φαινομενικά ακίνδυνη ιστοσελίδα, που οδηγεί σε μια άλλη, κακόβουλη.

Τι ακριβώς είναι το clickjacking; Καλή ερώτηση, η απάντηση όμως είναι λίγο δύσκολη να δοθεί αφού οι εν λόγω ερευνητές δεν αποκάλυψαν πολλά για τη φύση του. Σύμφωνα, όμως, με πηγές μάθαμε τα εξής. Σκεφτείτε ένα κουμπί, οποιοδήποτε κουμπί, που θα μπορούσε να εμφανιστεί σε κάποιο website, πάνω στο οποίο θα μπορούσατε να κάνετε κλικ (εξ ου και το «click» στη λέξη). Έπειτα αναλογιστείτε μια επίθεση η οποία θα βρίσκεται κρυμμένη πίσω από αυτά τα κουμπιά, ώστε όταν ο χρήστης πατήσει πάνω στην φαινομενικά άκακη επιλογή να παραπέμπεται εκεί όπου ο απατεώνας θέλει να τον στείλει.

Με απλά λόγια, το clickjacking επιτρέπει στους hackers και τους απατεώνες να κρύβουν κακόβουλο κώδικα κάτω από το περιεχόμενο του νόμιμου site.

Είναι καινούρια η «μόδα» του clickjacking; Όχι δεν είναι! Είναι παρόμοιο με απειλές όπως όταν ορισμένα site «ζητά» να συμπληρωθεί ένα ερωτηματολόγιο ή ένα μήνυμα που ειδοποιεί το χρήστη ότι έχει κερδίσει «πλούσια» δώρα. Αυτό στην ουσία αποτελεί τη βιτρίνα η οποία κρύβει επιβλαβές λογισμικό που εγκαθίστανται στον υπολογιστή εν αγνοία μας. Αυτού του είδους η απειλή είναι γνωστή από τις αρχές του ’90 ενώ το clickjacking υποπτεύονται οι ειδικοί ότι υπάρχει εδώ και μερικά χρόνια.

Κατά σύμπτωση –ή όχι- η Mozilla κυκλοφόρησε ένα patch για τον Firefox που αφορά αποκλειστικά στη συγκεκριμένη απειλή, κάτι που η Microsoft είχε τοποθετήσει στον ΙΕ το 2003 και αργότερα το 2004.

Όπως τόνισε ο Michal Zalewski –ερευνητής που δουλεύει πλέον για την Google Inc.- «μία σελίδα Web (που φιλοξενείται κάτω από ένα Άλφα site) μπορεί να περιέχει κακόβουλο κώδικα ικανό να δημιουργήσει ένα «παράθυρο» iFRAME τέτοιο, ώστε αυτό να παραπέμπει σε μία εφαρμογή σε ένα άλλο, Βήτα site – στο οποίο ο χρήστης έχει ήδη εγκεκριμένη πρόσβαση μέσω cookies». «Η σελίδα που βρίσκεται στο προσκήνιο μπορεί να καλύπτει τα περιεχόμενα του iFrame με γραφικά, αφήνοντας να φαίνεται μόνο ένα κουμπί επιλογής στο Βήτα domain, όπως π.χ. «Διαγραφή όλων» ή «Προσέθεσε τον Bob ως φίλο» κλπ. Η σελίδα αυτή μπορεί να προβάλλει δικά της, παραπλανητικά γραφικά που δίνουν την εντύπωση ότι εκτελούν μία τελείως διαφορετική λειτουργία στο Άλφα site, προσκαλώντας τον χρήστη να πατήσει το σχετικό πλήκτρο». 

Με άλλα λόγια ο hacker παραπλανεί το χρήστη να επισκεφτεί μια κακόβουλη σελίδα –μέσω των γνωστών τρόπων- και μετά κρύβει τον επιβλαβή κώδικα κάτω από αυτό που φαίνεται σαν το αληθινό περιεχόμενο του νόμιμου site.

Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατευτείτε; Δυστυχώς στην προκειμένη φάση, όχι πολλά.

Ο πιο ασφαλής τρόπος προστασίας είναι να ξεχάσετε το internet που ξέρετε ή να γυρίσετε σελίδα πίσω στον μεσαίωνα του διαδικτύου!

PCW

Comments 0 σχόλια »

 ouming-fylla4.jpg

Όταν γράφεις στο μπλογκ σου, ασκήσου στην ιδέα ότι μιλάς μόνος σου· ότι τα σχόλια δεν είναι τίποτε άλλο από σιωπηλά βλέμματα προς έναν άνθρωπο που περπατάει στο δρόμο παραμιλώντας, κι ας έχει το bluetooth αγκιστρωμένο στο αυτί.

Να σέβεσαι τον αναγνώστη σου. Να είσαι σαφής και κυρίως σύντομος. Κι αυτό όχι γιατί ο αναγνώστης σου έχει περιορισμένες πνευματικές δυνατότητες, αλλά γιατί σύντομα θα πονέσουν οι σπόνδυλοί του απ’ την κακή στάση και την κούραση της ημέρας, και θα τον πιάσει η ημικρανία του απ’ τις αναλαμπές της οθόνης.

Διαβάστε περισσότερα στο blog ou ming

Comments 0 σχόλια »

social-media-icons-webtreats-preview.jpg

Η έκρηξη του ηφαιστείου με το πιο παράξενο όνομα που είχαμε ακούσει έως τώρα, έδωσε μια από εκείνες τις αφορμές που κάποιοι περιμένουν πώς και πώς: οι μελετητές των κοινωνικών δικτύων για να γράψουν σεντόνια αναλύσεων και οι χρήστες τους για να ξεσαλώσουν online.

Καθηλωμένοι στα αεροδρόμια της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου, με το εισιτήριο στο ένα χέρι και το κινητό στο άλλο, χιλιάδες πολίτες μετέδιδαν όλες τις προηγούμενες μέρες την ταλαιπωρία τους ή έστηναν αυτοσχέδιες κοινότητες διαδικτυακής ενημέρωσης και αλληλοσυνεννόησης για το πώς αλλιώς μπορούσαν να φτάσουν στους προορισμούς τους.

Το Twitter είχε την τιμητική του. Και οι υπόλοιποι χρήστες, βέβαια, που δεν ήταν αποκλεισμένοι αλλά παρακολουθούσαν τις εξελίξεις με τεράστιο ενδιαφέρον, αξιοποίησαν τις δυνατότητες του web 2.0 για να αναλύσουν το φαινόμενο, να μελετήσουν σενάρια ή έστω να φιλοσοφήσουν το εξωπραγματικό σκηνικό που στήθηκε κάτω από τη στάχτη του Εϊγιαφιατλαγιουκούλ.

www.ubervu.com/eyjafjallajokull/social-media/

ENET

Comments 0 σχόλια »

Comments 0 σχόλια »

Comments 0 σχόλια »

Top
 
Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων