header1.jpgΓια «φωτογραφικές πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές» και «άκρως συνοπτικές διαδικασίες σε καιρούς εξαιρετικής λιτότητας», καταγγέλλει η ΠΟΣΔΕΠ το υπουργείο Παιδείας σε ό,τι αφορά τη διάθεση 155 εκατ. ευρώ για την επιμόρφωση 150.000 εκπαιδευτικών προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα επόμενα πέντε χρόνια.

«Είναι σοβαρά τα ερωτηματικά που γεννώνται και για τον τρόπο υλοποίησης του τεράστιου αυτού επιμορφωτικού προγράμματος», τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των πανεπιστημιακών, καλώντας κυβέρνηση και ηγεσία του ΥΠΕΠΘ να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, να ανακαλέσουν τη σχετική απόφαση και να εντάξουν το «πλουσιοπάροχο αυτό κονδύλι στο έργο του σχεδιασμού και της υλοποίησης μιας ουσιαστικής, καλά προγραμματισμένης, με γνώση και όραμα, εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών».

«Ποιοι φορείς και ποιοι επιμορφωτές θα αναλάβουν το επιμορφωτικό έργο, με δεδομένη την προβληματική λειτουργία των Περιφερειακών Επιμορφωτικών Κέντρων, αλλά και τις μεγάλες αδυναμίες υλοποίησης των προγραμμάτων επιμόρφωσης Π1 και Π2;», ρωτά, μεταξύ άλλων, η ΠΟΣΔΕΠ. Οπως επισημαίνει, μάλιστα, «η φημολογούμενη εφαρμογή μεθόδων εξ αποστάσεως επιμόρφωσης με συμβατικά, μάλιστα, μέσα, μόνο ανησυχία και καχυποψία προκαλεί», ενώ δεν παραλείπει να υπογραμμίσει ότι «η εξαιρετικά μαζική αυτή επιμόρφωση δεν περιλαμβάνει τα δύο σημαντικότερα πρόσφατα εγχειρήματα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου: τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών και το “Νέο Σχολείο”». 

ENET

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων