Αρχείο για 14 Φεβρουαρίου, 2010

3068824_n.jpgΜετά τις δηλώσεις της Υπουργού για “την  ανάγκη των νέων να εκφράζονται και να διατυπώνουν το συναίσθημα τους που είναι αυτονόητη”, αποφάσισα να ψάξω στο facebook να βρω ομάδες μαθητών που αποφάσισαν να ενώσουν τις φωνές τους απέναντι σε ότι μισούν.

Σταχυολογώ λοιπόν: Απλά μισώ το ΑΟΔΕ!, Μισώ τα μαθηματικά!!!,  

Μισώ και εγώ τους καθηγητές που μου κόβουν τα φτερά!

i hate homework

Τι κάνεις όταν ακόμα κ το καθάρισμα μοιάζει πιο ενδιαφέρον από το διάβασμα?

Μισώ όταν οι καθηγητές κάνουν ντου στην τουαλέτα επειδή καπνίζουμε!!!!!!!

και το καλύτερο όλων:Θέλω κι εγώ να γίνω φιλολογοκτόνος… -.-‘  Οι πρόγονοί μας δεν τόνιζαν τις λέξεις, δεν άφηναν κενά, έγραφαν κεφαλαία και διαβάζανε τραγουδιστά. Τι απ’ αυτά κάνουμε στο σχολείο;;; Δεν με νοιάζει αν η φιλόλογος είναι καλή καθηγήτρια, εγώ μισώ τα αρχαία, τη γλώσσα, τον Όμηρο και τα κείμενα.

Το εν λόγω γκρουπάκι αριθμεί 142 μέλη…

Comments 1 σχόλιο »

323675_1.jpgΤην προσοχή όσων αναζητούν σύντροφο στο Διαδίκτυο εφιστούν οι εταιρείες λογισμικού ασφαλείας, κυρίως λόγω της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, που θα αυξήσει κατακόρυφα την επισκεψιμότητα σε τέτοιες ιστοσελίδες τις επόμενες ημέρες.

Αν και σήμερα υπάρχουν πολλές αξιόπιστες υπηρεσίες online γνωριμιών, οι χρήστες οφείλουν να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στην επιλογή της κατάλληλης υπηρεσίας. Πριν την εγγραφή, καλό είναι να γίνεται μία έρευνα σχετικά με την αξιοπιστία της και τα σχόλια άλλων εγγεγραμμένων χρηστών. Η εταιρεία BitDefender τονίζει ακόμη ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η εγγραφή σε κάποιο site γνωριμιών που ο χρήστης έμαθε μέσω κάποιου μηνύματος spam.

«Η εύρεση του τέλειου συντρόφου την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μέσω μιας online υπηρεσίας μπορεί να ακούγεται σαν όνειρο που πραγματοποιείται, αλλά μπορεί πολύ εύκολα και γρήγορα να γίνει εφιάλτης», επεσήμανε η Κάταλιν Κοσόι, ερευνήτρια της BitDefender. «Οι χρήστες θα πρέπει να επιλέγουν ιστοσελίδες με ξεκάθαρες πολιτικές σε ότι αφορά τα προσωπικά δεδομένα, που εξασφαλίζουν την προστασία της ανωνυμίας και ότι δεν θα αποκαλύπτεται οποιαδήποτε πληροφορία χωρίς τη συγκατάθεση τους».

Όταν ξεκινούν τη χρήση μιας online υπηρεσίας γνωριμιών, οι χρήστες θα πρέπει να δίνουν αρχικά όσο το δυνατόν λιγότερες πληροφορίες. Επιπλέον, θα πρέπει να δημιουργούν ένα ξεχωριστό λογαριασμό e-mail που θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την επικοινωνία με τα άλλα μέλη της υπηρεσίας. Στα αυτονόητα συγκαταλέγεται ότι δεν θα πρέπει να μοιράζονται οικονομικά στοιχεία, όπως τραπεζικοί λογαριασμοί, αριθμοί πιστωτικών καρτών ή κωδικοί PIN.

Κάποιες επιπλέον ηλεκτρονικές απειλές τις ημέρες του Αγίου Βαλεντίνου περιλαμβάνουν:

– Τα μηνύματα spam που διακινούνται στα κοινωνικά δίκτυα, που παραπέμπουν σε επισφαλής ιστοσελίδες, απ’ όπου ο υπολογιστής μπορεί να δεχθεί επίθεση κακόβουλου λογισμικού και να μολυνθεί.

– Τα μηνύματα email που διαφημίζουν υπηρεσίες και προϊόντα σχετικά με τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

– Επισυναπτόμενα αρχεία σε email με τη μορφή ταινιών, φωτογραφιών ή ηλεκτρονικής ευχετήριας κάρτας.

– Επίσης, δεν θα πρέπει να ανοίγονται email από άγνωστους αποστολείς, ή επισυναπτόμενα αρχεία με ύποπτα ονόματα.

Παράλληλα, οι χρήστες θα πρέπει να ενημερώνουν τους υπολογιστές με τις τελευταίες εκδόσεις λογισμικού ασφαλείας και του λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιούν. Ιδανικά, θα πρέπει οι ενημερώσεις αυτές να λαμβάνονται αυτόματα, ώστε ο υπολογιστής να είναι προστατευμένος ανά πάσα στιγμή.

Τέλος, απαραίτητη είναι η χρήση ενός τουλάχιστον λογισμικού ασφαλείας που να καλύπτει τον υπολογιστή από spam και ιούς αλλά και να διαθέτει firewall ώστε να φιλτράρονται οι ύποπτες online διευθύνσεις που μπορεί να επισκεφτεί κάποιος την ώρα που σερφάρει στο Διαδίκτυο.

www.kathimerini.gr

Comments 0 σχόλια »

video-games-reality.jpg

Τα παιχνίδια έχουν πάψει εδώ και χρόνια να αναπτύσσονται με μόνο σκοπό την ψυχαγωγία. Πολιτική προπαγάνδα, προώθηση πωλήσεων, εκπαίδευση (σε σχολεία και επιχειρήσεις), ενημέρωση και ακτιβισμός, είναι τα νέα πεδία δημιουργίας παιχνιδιών.

Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια την τελευταία πενταετία έχουν στόχο να αντικαταστήσουν εν μέρει την κλασική διδασκαλία στα σχολεία (κυρίως στις θετικές επιστήμες, όπως η Αλγεβρα και η Χημεία, αλλά και στην Ιστορία κ.λπ.), αφού προσελκύουν την προσοχή των μαθητών πολύ ευκολότερα.

Με τον ίδιο τρόπο τα παιχνίδια μπορούν να μεταδώσουν μηνύματα που πολλοί θα προσπερνούσαν αν τα συναντούσαν με τη μορφή δημοσιογραφικού άρθρου, ενημερωτικού φυλλαδίου κλπ. Πολλά από αυτά διατίθενται προς πώληση για να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες πλατφόρμες, αλλά έχουν και δωρεάν online εκδοχές.

*Επιλεγμένα παιχνίδια που καλλιεργούν τον κοινωνικό προβληματισμό μπορεί να βρει κανείς στο www.games forchange.org. Είναι διαχωρισμένα σε επίπεδα ανάλογα με την ηλικία του χρήστη αλλά και σε θεματικές κατηγορίες (οικονομία, περιβάλλον, ανθρώπινα δικαιώματα, παγκόσμιες συγκρούσεις κλπ).

Ελευθεροτυπία

Comments 0 σχόλια »

Ο Κρις Αντερσον, ο αρχισυντάκτης του Wired λέει ότι το Διαδίκτυο θα αλλάξει κι άλλο τη ζωή μας. «Μαζική κουλτούρα σήμαινε μια κοινή κουλτούρα, όπου εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο διαβάζουν, ακούνε, βλέπουν τα ίδια πράγματα. Στην εποχή της Μακριάς Ουράς, η μαζική κουλτούρα κατακερματίζεται και αυτό που συμβαίνει είναι να υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο, μοιρασμένοι σε διάφορες ομάδες, που αναζητούν με πάθος άγνωστα γκρουπ ή βιβλία, πράγματα που χωρίς το Διαδίκτυο δεν θα τα έβρισκαν ποτέ. Ετσι, δημιουργούνται μικρές «φυλές», μπορούμε να μιλάμε για «κουλτούρα της φυλής» – με τη διαφορά ότι, σε αντίθεση με την παραδοσιακή έννοια, όπου ήσουν υποχρεωμένος να ανήκεις σε μία και μόνο φυλή, τώρα μπορείς να ανήκεις σε δύο και τρεις μαζί».Είναι όλα τόσο τέλεια λοιπόν; «Οχι ακριβώς», αποκρίνεται. «Εξαρτάται από ποια όχθη μιλάει κανείς. Πάρτε τον δικό μου τομέα. Είμαι αρχισυντάκτης σε ένα περιοδικό, που τυπώνεται, εκδίδεται και κυκλοφορεί, συνεπώς έχουμε απέναντί μας τη Μακριά Ουρά, πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Στην ουσία, έχεις να αντιμετωπίσεις ολόκληρο το Διαδίκτυο. Εχουμε χάσει το μονοπώλιό μας και υπάρχει δραματική πίεση και ανταγωνισμός για όλους όσοι βρίσκονται σε ανάλογη θέση με μένα».

– Είναι παράδοξο αυτό που λέτε, διότι το Wired υποτίθεται ότι καταγράφει όλες αυτές τις εξελίξεις. Χωρίς αυτές δεν θα υπήρχε.

– Δεν θα το έλεγα παράδοξο αλλά ειρωνικό.

– Διαβάζοντας κανείς το Wired, έχει πλήρη ενημέρωση του τι γίνεται σε όλους αυτούς τους τομείς;

– Οχι, με τίποτα. Κανένα περιοδικό δεν μπορεί να καταγράψει αυτό με απόλυτο τρόπο. Δεν το προσπαθούμε κιόλας. Επιλέγουμε απλώς τα πιο ενδιαφέροντα θέματα, αυτά που θεωρούμε ότι συμπυκνώνουν την όλη κατάσταση, η οποία είναι πολύ ρευστή ακόμα – και θα παραμείνει τέτοια. Θα μας πάρει πολύ χρόνο ακόμα για να αντιληφθούμε τον αντίκτυπο που θα έχει στην κοινωνία και την κουλτούρα η ψηφιακή επανάσταση.

Καθημερινή

Comments 0 σχόλια »

cp-john-gozzoli.jpgΠάλι επαίτες

για πολλοστή φορά προσπίπτουμε στην Εσπερία και τριγυρνάμε στις Αυλές των Καγκελάριων και των Δόγηδων,

δέσμιοι των Οίκων (αξιολόγησης) για κάποια βοήθεια, ή έστω ανοχή, ένα δάνειο

και, αν δώσει ο Θεός, ποιος ξέρει, ίσως αίφνης μια Σταυροφορία – τα σύνορά μας, ξέρετε, είναι και τα σύνορα της Δύσης! Ναι, ποιος ξέρει,

άλλωστε μια Σταυροφορία κάποτε μας χάλασε, ίσως Σταυροφορία τώρα να μας αναστήσει.

Πάλι επαίτες, σαν εκείνον τον καημένο Μανουήλ τον Β’ τον Παλαιολόγο, ώς το Λονδίνο έφθασε ζητώντας – καμμιά σχέση βεβαίως, με μας της σήμερον, εκείνος

αρχοντάνθρωπος, ψηλός, θλιμμένος, ομορφάντρας, τον ιστορεί στον αιώνα ζωγραφιά που τον εικονίζει, φραγκοντυμένον αλλά ευθυτενή, καβάλα στ’ άλογο, να μπαίνει στη Φλωρεντία, σαν να τελεί θρίαμβο στην Παλαιά Ρώμη

όμως στην πραγματικότητα σφάγιο για να ζητήσει βεβαίως, τάχα πως απαιτεί, να εκλιπαρήσει βοήθεια, τάχα πως δικαιούται, αυτός ο Αυτοκράτορας! Ποσώς. Ενας σχισματικός Ελληνας ήταν για τους Λατίνους και καλά να πάθουν οι ξεπεσμένοι, δεν είναι πια παρά μόνο λόγια οι δυναστείες τους. Λόγια θρήνων και ικεσιών…

Τον σταύρωσαν τον κυρ Μανουήλ σε Σύνοδο στη Φλωρεντία, κι άφραγκος ξέμεινε στη Βενετία, χωρίς καν ναύλα για να γυρίσει στη θνήσκουσα Πόλη.

Ο Στάθης στην Ε

Comments 0 σχόλια »

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων