Αρχείο για Φεβρουάριος 2nd, 2010

zamzar-portada-convert1.jpgΤο όνομα αυτής Zamzar ( www.zamzar.com) και αποστολή της η on line μεταβολή αρχείων κάθε είδους (κειμένου, εικόνας, ήχου, βίντεο κ.ά.) εύκολα και δωρεάν, χωρίς μάλιστα να απαιτείται προηγουμένως το κατέβασμα και η εγκατάσταση οιουδήποτε λογισμικού εκ μέρους του χρήστη.

Μην αφήσετε το φτωχό της interface να σας αποθαρρύνει. Στην περίπτωσή της Zamzar, το «είναι» (η λειτουργικότητά και η χρησιμότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών) ξεπερνά κατά πολύ το «φαίνεσθαι».

Εξαιρετικά ψηλά στις λίστες των βρετανικών εφημερίδων «Guardian» και «Daily Telegraph» με τους «κορυφαίους» ιστοχώρους για το έτος 2009, το εν λόγω «πολύτιμο» ιντερνετικό εργαλείο θα μπορούσε να υποστηρίξει γλαφυρά κανείς πως δύναται να τροποποιεί «τα πάντα όλα» (συνολικά περί τους 62 τύπους αρχείων χωρισμένους σε πέντε βασικές κατηγορίες: έγγραφα, εικόνες, ήχοι, βίντεο, λοιπά).

Ως εκ τούτου, με το Zamzar «ανά χείρας», οι κυβερνοναύτες μπορούν να προβαίνουν σε μετατροπές μεταξύ αρχείων ιδίας φύσης (doc σε pdf, mp3 σε wav, jpg σε bmp, avi σε mp4 κ.ά.) αλλά και εντελώς διαφορετικής (να μεταβάλλουν επί παραδείγματι ένα doc σε jpg, σε tiff ή ακόμη και σε… mp3, κοινώς να μεταμορφώνουν ένα έγγραφο σε εικόνα ή ήχο).

Τα προς μετατροπή αρχεία μπορούν να προέρχονται είτε από τον προσωπικό υπολογιστή του κάθε χρήστη είτε από το διαδίκτυο. Χαρακτηριστικά, ο εν λόγω ιντερνετικός μετατροπέας υποστηρίζει (μέσω της επιλογής «download videos») την τροποποίηση βίντεο αλιευμένων άμεσα από πλήθος video-sharing ιστοτόπων (YouTube, Google Video, Metacafe κ.ά.).

Εθνος

Comments 0 σχόλια »

Αφού αυτές τις ημέρες αρχίζουν οι αιτήσεις για τις πανελλαδικές εξετάσεις αυτό το άρθρο μπορεί να σας ενδιαφέρει:

Το Βρετανικό Υπουργείο Επιχειρήσεων, Καινοτομίας και Δεξιοτήτων ζήτησε πρόσφατα από μια ομάδα επιστημόνων που ασχολούνται με τις τεχνολογίες του μέλλοντος να περιγράψουν πώς η τεχνολογική και επιστημονική πρόοδος θα επηρεάσει τα σημερινά επαγγέλματα.

Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν από την ομάδα Fast Future Research στην Έκθεση «Shape of Jobs to Come» και ήταν πραγματικά εκπληκτικά. Η μελέτη παρουσίασε 20 επαγγέλματα, που ενδέχεται να θεωρούνται συνηθισμένα το 2020 ή το 2030 σήμερα όμως ακούγονται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Χειρουργοί που θα κάνουν επεμβάσεις για να δίνουν μεγαλύτερη χωρητικότητα μνήμης στους ανθρώπους, ελεγκτές καιρού, κατασκευαστές ζωντανών ανθρώπινων μελών και  «κάθετοι» αγρότες είναι μόνο μερικά από τα μελλοντικά επαγγέλματα που παρουσιάστηκαν.

Διαβάστε παρακάτω τη λίστα με τα 20 πιο ενδιαφέροντα επαγγέλματα του μέλλοντος:

1. Κατασκευαστές μελών του ανθρώπινου σώματος. Η τεχνολογία θα προχωρήσει αρκετά ώστε να δημιουργούνται ζωντανά ανθρώπινα μέλη με αποτέλεσμα να υπάρξει ανάγκη κατασκευαστών μελών του σώματος, καταστήματα που θα τα πωλούν και θα τα επισκευάζουν.
2. Νανο-γιατροί. Πρόοδοι στον τομέα της νανοτεχνολογίας για τη δημιουργία υπο-ατομικών συσκευών και θεραπειών είναι πολύ πιθανόν να φέρουν αλλαγές στην προσωπική περίθαλψη και έτσι θα χρειαστεί μια νέα γενιά νανο-ειδικών ιατρικής που θα διαχειρίζονται τις νέες θεραπείες.
3. Αγρότες γενετικά τροποποιημένων τροφίμων. Οι αγρότες νέας γενιάς θα καλλιεργούν φυτά και θα εκτρέφουν ζώα που θα είναι γενετικά τροποποιημένα έτσι ώστε να παράγουν περισσότερη τροφή και να περιέχουν θρεπτικές πρωτεΐνες.
4. Διαχειριστές/ σύμβουλοι ηλικιωμένων. Θα χρειαζόμαστε ειδικούς οι οποίοι θα διαχειρίζονται την υγεία και τις ανάγκες του πληθυσμού ηλικιωμένων. Θα μπορούν να χρησιμοποιούν μια σειρά από νέες θεραπείες φαρμάκων, ψυχικής υγείας και εκγύμνασης.
5. Χειρούργοι αύξησης της μνήμης. Χειρουργοί θα μπορούν να προσθέσουν επιπλέον μνήμη σε ανθρώπους και να βοηθήσουν αυτούς που είναι υπερβολικά εκτεθειμένοι σε πληροφορίες και χρειάζονται περισσότερη μνήμη για να αποθηκεύουν την ενέργεια.
6. Ηθικιστές της Νέας επιστήμης. Καθώς η επιστημονική πρόοδος επιταχύνεται σε τομείς όπως η κλωνοποίηση, ενδέχεται να χρειαστεί μια νέα γενιά ανθρώπων που θα καταλαβαίνουν την επιστήμη και θα βοηθούν την κοινωνία να κάνει ηθικές επιλογές εξέλιξης. Δεν θα είναι πια ζήτημα το αν μπορούμε να κάνουμε κάτι αλλά το αν πρέπει.
7. Διαστημικοί πιλότοι, τουριστικοί ξεναγοί και αρχιτέκτονες. Με εταιρείες ήδη πολλά υποσχόμενες στον τουριστικό χώρο, θα χρειαστούμε πιλότους και ξεναγούς του διαστήματος καθώς και αρχιτέκτονες που θα σχεδιάζουν που θα ζούμε και θα εργαζόμαστε. Τρέχοντα έργα στο SICSA (Πανεπιστήμιο του Χιούστον) περιλαμβάνουν ένα θερμοκήπιο στον Άρη, σεληνιακά φυλάκια και οχήματα εξερεύνησης του διαστήματος.
8. Κάθετοι αγρότες. Τα κάθετα αγροκτήματα, σε ουρανοξύστες στο κέντρο των πόλεων θα αυξηθούν εντυπωσιακά μέχρι το 2020.
9. Ειδικοί αντιστροφής της κλιματικής αλλαγής. Όσο αυξάνονται οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, θα χρειαστούν μηχανικοί – επιστήμονες για να συμβάλουν στη μείωση ή ανατροπή των αποτελεσμάτων. Το φάσμα των επιστημών και τεχνολογιών που χρησιμοποιούν θα περιλαμβάνει, ενδεχομένως, τη συμπλήρωση των ωκεανών με ρινίσματα σιδήρου και την τοποθέτηση γιγαντιαίων ομπρελών που θα εκτρέπουν τις ακτίνες του ήλιου.
10. Εφαρμοστές καραντίνας. Εάν ένας θανατηφόρος ιός αρχίσει να εξαπλώνεται ταχέως, λίγες χώρες, και λίγοι άνθρωποι, θα είναι έτοιμοι. Οι νοσοκόμες δεν θα επαρκούν. Καθώς τα ποσοστά θνησιμότητας αυξάνονται και οι πόλεις θα κλείνουν, κάποιος θα αναλαμβάνει τη φύλαξη των πυλών.
11. Αστυνομία καιρικών μετατροπών. Η κλοπή σύννεφων για να δημιουργηθεί βροχή, είναι κάτι που ήδη συμβαίνει σε κάποιες γωνιές του πλανήτη και στο μέλλον θα χρειάζονται ειδικά σώματα που θα προστατεύουν τα σύννεφα και θα ελέγχουν ποιος έχει δικαίωμα να ψεκάσει με ιωδίδια (τα ιωδίδια με την πάροδο του χρόνου υφίστανται σε περιορισμένη έκταση διάσπαση, κατά την οποία ελευθερώνεται ιώδιο) αργύρου  για να προκαλέσει βροχή από τα περαστικά σύννεφα.
12. Εικονικοί δικηγόροι. Όσο περισσότερο επικοινωνούμε online, τόσο θα αυξάνεται η ανάγκη για ειδικούς δικηγόρους που θα επιλύουν νομικές διαφορές μεταξύ ατόμων που ζουν σε διαφορετικές χώρες με διαφορετικά νομικά συστήματα.
13. Εικονικοί διαχειριστές / ψηφιακοί καθηγητές. Ευφυή είδωλα ή χαρακτήρες υπολογιστών (avatar) ενδέχεται να βοηθούν ή ακόμα και να αντικαταστήσουν τους εκπαιδευτικούς στις τάξεις.
14. Κατασκευαστές εναλλακτικών οχημάτων. Θα χρειαστούμε σχεδιαστές και κατασκευαστές της επόμενης γενιάς μέσων μεταφοράς, χρησιμοποιώντας εναλλακτικά υλικά και καύσιμα..
15. Προσωπικοί παρουσιαστές ειδήσεων. Καθώς το τηλεοπτικό, ραδιοφωνικό και διαδικτυακό περιεχόμενο γίνεται όλο και περισσότερο εξατομικευμένο, θα υπάρχουν θέσεις εργασίας για ανθρώπους που θα εργάζονται με παραγωγούς και διαφημιστές ώστε να δημιουργούν ειδήσεις και θέματα ανάλογα με τα προσωπικά ενδιαφέροντα του καθενός. Η εξατομίκευση θα γίνεται από ηλεκτρονικούς υπολογιστές ενώ η παρουσίαση των ειδήσεων θα γίνεται από ανθρώπους.
16. Καθαρίστριες δεδομένων. Καθώς αυξάνονται τα ηλεκτρονικά δεδομένα και οι πληροφορίες για τον καθένα μας, θα χρειαζόμαστε οπωσδήποτε μια ειδικές καθαρίστριες – ές που θα ξεφορτώνεται με ασφάλεια ό,τι δεν χρειαζόμαστε.
17. Οικιακή ηλεκτρονική βοηθός. Οι ηλεκτρονικές βοηθοί θα μας βοηθούν να οργανώνουμε την ηλεκτρονική ζωή μας, θα οργανώνουν τα email μας, θα εξασφαλίζουν την σωστή αποθήκευση των προφίλ, των δεδομένων και των passwords μας.
18. Χρηματιστές χρόνου. Ο χρόνος πάντα ήταν χρήμα και υπάρχουν ήδη άνθρωποι που αναλαμβάνουν διαχείριση χρόνου. Στο μέλλον, ενδεχομένως να προκύψουν και αγορές όπου ο χρόνος θα διαπραγματεύεται ως εναλλακτική νομισματική μονάδα.
19. Υπάλληλοι κοινωνικής δικτύωσης. Ενδεχομένως να χρειαστούμε εργαζόμενους που θα αναλάβουν ανθρώπους που έχουν υποστεί τραύματα ή έχουν μπει στο περιθώριο της κοινωνικής δικτύωσης.
20. Προσωπικοί μάνατζερ. Αυτή η δουλειά θα είναι προέκταση του ρόλου που σήμερα παίζουν οι στυλίστες και οι μάνατζερς των διασημοτήτων. Θα είναι ο υπεύθυνος για την δημιουργία της προσωπικής μας «μάρκας» χρησιμοποιώντας κοινωνική δικτύωση και άλλα μέσα.

Πηγή: http://fastfuture.com

Το αναλυτικό κείμενο της μελέτης της Fast Future μπορείτε να το  κατεβάσετε από εδώ http://fastfuture.com/wp-content/uploads/2010/01/FastFuture_Shapeofjobstocome_FullReport1.pdf

Comments 0 σχόλια »

diamantopoulou_anna1.jpgΤο θέμα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης στην Κύπρο και στην Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης μεταξύ του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Ανδρέα Δημητρίου και της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων της Ελλάδας Αννας Διαμαντοπούλου.

Σε δηλώσεις στο πλαίσιο κοινής διάσκεψης Τύπου, στο Υπουργείο Παιδείας, ο κ. Δημητρίου είπε ότι «είχαμε μια εξαιρετικά παραγωγική συζήτηση για διάφορα θέματα», σημειώνοντας ότι «η συζήτηση επικεντρώθηκε, κυρίως, στο θέμα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που βρίσκεται σε εξέλιξη και στις δύο χώρες».

Ο κ. Δημητρίου ανέφερε ακόμη ότι «συμφωνήσαμε με την κ. Διαμαντοπούλου στη συγκρότηση μιας μεικτής επιτροπής, η οποία θα παρακολουθεί τη διαδικασία και στις δύο χώρες και θα διασφαλίζει το συντονισμό, αλλά και επίσης στην παραγωγή νέου υλικού, που θα πραγματώνει τα αναλυτικά προγράμματα».

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι «έχουμε συμφωνήσει ότι σύντομα θα προχωρήσουμε σε μια ανανέωση του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας για τα θέματα της παιδείας», σημειώνοντας, παράλληλα, ότι «μέσα στα πλαίσια αυτά έγινε μια συζήτηση κάποιων θεμάτων τα οποία μας απασχολούν».

Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δημόσια συζήτηση χθες το απόγευμα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Οι υπουργοί Παιδείας Κύπρου και Ελλάδας, Ανδρέας Δημητρίου και Άννα Διαμαντοπούλου, παράθεσαν τις σκέψεις τους για την εκπαίδευση του 21ου αιώνα. Η κ. Διαμαντοπούλου ανέπτυξε το θέμα «Εκπαίδευση στην Καινοτομία και η Καινοτομία στην Εκπαίδευση» και ο Κύπριος υπουργός το θέμα «Η Εκπαίδευση και το Μέλλον».

Comments 0 σχόλια »

dyp023.jpgΤο 1953, όταν το Διαδίκτυο δεν υπήρχε ούτε στη φαντασία, ο φιλόσοφος Αϊζάια Μπερλίν είχε κατατάξει τους στοχαστές σε δύο κατηγορίες: στους σκαντζόχοιρους και στις αλεπούδες. «Η αλεπού γνωρίζει πολλά πράγματα, αλλά ο σκαντζόχοιρος γνωρίζει ένα μεγάλο πράγμα». Οι διανοητές-σκαντζόχοιροι, έλεγε ο Μπερλίν, βλέπουν τον κόσμο μέσα από το πρίσμα μιας ιδέας που επισκιάζει οτιδήποτε άλλο, ενώ οι αλεπούδες πετάγονται από ΄δώ και από ΄κεί, βρίσκοντας την έμπνευση σε πληθώρα εμπειριών και πηγών. Ο Μαρξ, ο Νίτσε και ο Πλάτων ήταν «σκαντζόχοιροι», ενώ ο Αριστοτέλης , ο Σαίξπηρ και ο ίδιος ο Μπερλίν ήταν αλεπούδες.

Σήμερα, μέσα σε αυτή την άναρχη, απεριόριστη, ανεξέλεγκτη και πανταχού παρούσα αφθονία της πληροφορίας, δηλαδή στο Διαδίκτυο, είμαστε όλοι αλεπούδες. Αναζητούμε και ξεσκονίζουμε σκέψεις και επιρροές επιλέγοντας αυτό που θέλουμε και αφήνοντας στην άκρη όλα τα άλλα. Κυνηγούμε, συλλέγουμε και συγκεντρώνουμε πληροφορίες, κοινωνικοποίηση και διασκέδαση. Το νέο iΡad της Αpple είναι το τελευταίο βήμα σε αυτή τη συγχώνευση του ανθρώπινου εγκεφάλου με το Διαδίκτυο.

Αυτός ο τρόπος σκέψης απειλεί ευθέως τις ιδεολογίες. Πράγματι, η έσχατη έκφραση του τρόπου της σκέψης των «σκαντζόχοιρων» είναι μάλλον ο ολοκληρωτισμός και ο φονταμενταλισμός. Γι΄ αυτόν τον λόγο καθεστώτα σαν αυτό της Κίνας και του Ιράν νιώθουν τόσο τρομοκρατημένα με το Διαδίκτυο. Οι σκαντζόχοιροι λοιπόν φοβούνται τις αλεπούδες.

Ωστόσο η διανόηση των «αλεπούδων» είναι κυρίαρχη σήμερα, με ό,τι καλό ή κακό συνεπάγεται αυτό. Το κακό λοιπόν είναι ότι η προσοχή μας περιορίζεται, η μνήμη γίνεται πιο ρηχή και αποσπασματική, η επιχειρηματολογία όλο και πιο αβάσιμη. Υπονομεύονται, επίσης, τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών και εξαπλώνεται η τάση να θεωρούμε την ανεκδοτολογία πραγματική πληροφόρηση. Το καλό όμως είναι ότι το Διαδίκτυο συνιστά μια πνευματική επανάσταση που προάγει τη συνεργασία με ανεπανάληπτο τρόπο και διευκολύνει την πρόσβαση σε μια απύθμενη πηγή γνώσης. Μέσα στο μεγάλο καζάνι του κυβερνοχώρου που κοχλάζει νέες, θαυμαστές συνταγές μαγειρεύονται κάθε λεπτό. Χάρη σε αυτό το εργαλείο κερδίζουμε τεράστιο χρόνο μεταπηδώντας από το ένα μέρος στο άλλο, σε νοητά ταξίδια της στιγμής που άλλοτε θα απαιτούσαν χρόνια ολόκληρα. Ταυτόχρονα όμως το Διαδίκτυο μας στερεί πολύ χρόνο καθώς μας ξεμυαλίζει με ατέλειωτα κουτσομπολιά διασήμων, με πορνογραφία και με υβρεολόγια που προσβάλλουν την ιδιωτική ζωή των ανθρώπων.

Το Διαδίκτυο έχει μεταβάλει την ίδια την ανθρώπινη μνήμη. Η ευρυμάθεια και η πείρα, το απόθεμα γνώσης που δημιουργείται με την πάροδο των ετών, χάνουν όλο και περισσότερο την αξία τους σε σύγκριση με την ικανότητα να εστιάζεις σε μια λεπτομέρεια και να την εκτυπώνεις. Η εξαγωγή μιας πληροφορίας από τον υπολογιστή έχει υπερκεράσει την ικανότητα να την ανακαλείς στη μνήμη χωρίς άλλη βοήθεια. Στην εποχή της καθοδηγούμενης από το Διαδίκτυο σκέψης αυτό που προέχει δεν είναι το τι γνωρίζεις, αλλά το τι μπορείς να ανακαλύψεις. Δεν παρακολουθούμε το Διαδίκτυο, αλλά ανιχνεύουμε αυτό που είναι χρήσιμο, κάτι που απαιτεί έναν ιδιαίτερο τρόπο σκέψης. Οσο θα επεκτείνεται η κυριαρχία του ψηφιακού κόσμου, τα «μυαλά των αλεπούδων» θα συνεχίζουν να ισχυροποιούν τη θέση τους.

Η ανάγνωση του διαδικτυακού κόσμου προϋποθέτει νέα είδη γνώσεων. Τη δεξιότητα να εντοπίζεις από μια πληθώρα πληροφοριών αυτό που είναι χρήσιμο και να το διαχωρίζεις από το ασήμαντο ή το σχεδόν παραπλανητικό. Πολλοί είναι εκείνοι που νιώθουν κορεσμένοι από αυτή την υπεραφθονία, από το πλήθος των ιστοσελίδων, των απεσταλμένων μηνυμάτων και των αναρτημένων κειμένων. Εκτός από την ανάγνωση λοιπόν και την αποθήκευση, χρειάζεται η επιλογή και η απόρριψη. Η «αλεπού» του Διαδικτύου γνωρίζει πολλά, αλλά καθώς τσιμπολογά «μεζεδάκια» από παντού πρέπει να ξέρει ποιο από αυτά είναι δύσπεπτο, ποιο είναι θρεπτικό και ποιο δηλητηριώδες.

Πριν από λίγες εκατοντάδες χρόνια η μόρφωση ήταν προνόμιο των ολίγων και θεωρούνταν πολύτιμη. Σήμερα με μια σύνδεση στο Ιnternet και ένα πληκτρολόγιο μπορεί να γίνει εκδότης ο καθένας. Βομβαρδιζόμαστε από πληροφορίες, αλλά οι περισσότερες από αυτές δεν έχουν αξία ή είναι προϊόν παραπληροφόρησης. Βασική ικανότητα είναι να φιλτράρεις και να αμφισβητείς. Χρειαζόμαστε μια πιρόγα για να μην πνιγούμε στο Διαδίκτυο. Οι ιθαγενείς του Βορειοδυτικού Ειρηνικού είχαν δύο τρόπους κατασκευής καγιάκ: είτε κόβοντας τεράστιους κορμούς είτε συλλέγοντας ό,τι έβρισκαν στις ακτές, όπως δέρματα και ξύλα που κατέβαζαν τα ποτάμια. Σήμερα λοιπόν πρέπει να μάθουμε να φτιάχνουμε πιρόγες αφαιρώντας όλες τις άχρηστες πληροφορίες για να αποκαλύψουμε την πραγματική γνώση που κρύβεται μέσα τους. Και καθώς φουσκώνει ο χείμαρρος του Διαδικτύου με κάθε νέο τεχνολογικό επίτευγμα μόνο ένα πλάσμα μπορεί να επιπλεύσει: η αλεπού που κωπηλατεί επάνω σε μια αυτοσχέδια πιρόγα.

Το Βήμα

Comments 0 σχόλια »

 olia.jpg

Το δάσος του 21ου αιώνα είναι το Διαδίκτυο. Εκεί μπορείς πλέον να χαθείς για να βρεις αυτό που θέλεις. Το Ιnternet δεν διαφέρει και πολύ από τη Χώρα των Θαυμάτων, έτσι όπως την είχε οραματιστεί στο αριστούργημά του, από τα τέλη κιόλας του 19ου αιώνα, ο Λιούις Κάρολ. Η κεντρική ηρωίδα-φετίχ του, η Αλίκη, πεθαίνοντας από πλήξη αποφασίζει να ακολουθήσει το Λευκό Κουνέλι και να γλιστρήσει στην κουνελότρυπα. Σε εκείνη που δημιούργησε η φαντασία της Αντζελας Μπρούσκου το κουνέλι αντικαθίσταται από το… ποντίκι. Και με ένα διπλό «κλικ» θα περάσει από την άλλη πλευρά, αντικαθιστώντας τα αποσιωπητικά της καθημερινότητάς της με πολλά απανωτά θαυμαστικά και άλλα τόσα ερωτηματικά.

Η παράσταση «Wonderland» ανεβαίνει στη σκηνή του Παλλάς την προσεχή Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, και βασίζεται στα δύο κλασικά έργα του Κάρολ, «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» και «Μέσα από τον καθρέφτη». Στον ρόλο της γυναίκας που ξαναγίνεται παιδί και βουτάει στο άγνωστο, η Ολια Λαζαρίδου. Πόσους μυστήριους ανθρώπους μπορείς να συναντήσεις σερφάροντας ανέμελα στο Διαδίκτυο; Σε τι διαφέρει ο Τρελοκαπελάς από έναν περίεργο τύπο που μπορεί να σε παρενοχλεί στο Facebook; Πόσους «φίλους» κάνεις μέσα από αυτή την αλλόκοτη κοινότητα, με τους οποίους δεν θα πήγαινες ούτε για καφέ, αν σου δινόταν μια πραγματική ευκαιρία; Πόσα πράγματα μπορείς να δοκιμάσεις εκεί μέσα με αποτέλεσμα, όταν επιτέλους αποσυνδεθείς, να είσαι άλλος άνθρωπος; Αν πρώτα δεν έχεις… googlίσει κάποιον, δεν είσαι διατεθειμένος να του πεις ούτε «καλημέρα»; «Η παράσταση επεξεργάζεται τον θαυμαστό κόσμο του Ιnternet, τον αντιμετωπίζει σαν ένα πεδίο όπου μπορεί να συμβούν τα πάντα και τίποτε την ίδια στιγμή. Δεν αποτελεί δριμύ “κατηγορώ” στο Διαδίκτυο. Είναι ένας χώρος που παλιά δεν υπήρχε, εγώ δεν μεγάλωσα με αυτό. Εμείς είχαμε το παραμύθι, μας το έλεγε η γιαγιά μας. Τώρα το παιδί δεν κάθεται να ακούσει το παραμύθι. Κλείνεται στο δωμάτιό του, χάνεται στον υπολογιστή του και το δημιουργεί μόνο του. Οσο αμφίδρομο και όσο σκοτεινό θέλει. Εκεί μέσα μπορεί να βρει τα πάντα. Από τη χαρά της ζωής ως την απειλή του θανάτου» εξήγησε η σκηνοθέτις Αντζελα Μπρούσκου κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Το Βήμα

Comments 0 σχόλια »

email-spam.jpg«Πόλεμο» στα spam, τα οποία αποτελούν την «πληγή» των χρηστών του Ιnternet, κήρυξε χθες η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας για τα Προσωπικά Δεδομένα. Η Αρχή θα ενισχυθεί τεχνολογικά, αλλά και νομοθετικά, όπως είπε χθες ο πρόεδρος της Αρχής κ. Χ. Γεραρής, προκειμένου να μπορεί να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τις πηγές των ηλεκτρονικών κακόβουλων διαφημιστικών μηνυμάτων (spam) που κατακλύζουν καθημερινά τους χρήστες του Διαδικτύου. Αλλωστε, σύμφωνα με τους ειδικούς στην ασφάλεια του Διαδικτύου, η μαζική αποστολή spam δεν αποτελεί πια έργο κακόβουλων χάκερ αλλά σύγχρονη και επικερδέστατη δραστηριότητα του διεθνοποιημένου, οργανωμένου εγκλήματος.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙΤΕ
3 Ακυρώστε την εγγραφή σας από την αποστολή newsletter που δεν σας ενδιαφέρουν πλέον.

3 Να είστε επιλεκτικοί με τις ιστοσελίδες, στις οποίες εγγράφεστε.

3 Να αποφεύγετε τη δημοσιοποίηση του e-mail σας.

3 Αν έχετε τη δυνατότητα, να αναφέρετε στους παρόχους τυχόν αποστολή spam.

3 Να σβήνετε όλα τα spam.

3 Να μην ανοίγετε «ύποπτους» συνδέσμους και spam.

3 Να κρατάτε επικαιροποιημένο το antivirus του υπολογιστή σας.

3 Να μην ανοίγετε ύποπτες επισυνάψεις και να μην απαντάτε σε μηνύματα spam.

3 Να μην απαντάτε σε μηνύματα που ζητούν προσωπικά ή οικονομικά δεδομένα.

3 Να μην αγοράζετε προϊόντα ή υπηρεσίες που διαφημίζονται σε μηνύματα spam.

3 Να μην προωθείτε σε άλλους προειδοποιήσεις για ιούς μέσω e-mail.


Το Βήμα

Comments 0 σχόλια »

Comments 0 σχόλια »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων