video-games-reality.jpg

Τα παιχνίδια έχουν πάψει εδώ και χρόνια να αναπτύσσονται με μόνο σκοπό την ψυχαγωγία. Πολιτική προπαγάνδα, προώθηση πωλήσεων, εκπαίδευση (σε σχολεία και επιχειρήσεις), ενημέρωση και ακτιβισμός, είναι τα νέα πεδία δημιουργίας παιχνιδιών.

Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια την τελευταία πενταετία έχουν στόχο να αντικαταστήσουν εν μέρει την κλασική διδασκαλία στα σχολεία (κυρίως στις θετικές επιστήμες, όπως η Αλγεβρα και η Χημεία, αλλά και στην Ιστορία κ.λπ.), αφού προσελκύουν την προσοχή των μαθητών πολύ ευκολότερα.

Με τον ίδιο τρόπο τα παιχνίδια μπορούν να μεταδώσουν μηνύματα που πολλοί θα προσπερνούσαν αν τα συναντούσαν με τη μορφή δημοσιογραφικού άρθρου, ενημερωτικού φυλλαδίου κλπ. Πολλά από αυτά διατίθενται προς πώληση για να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες πλατφόρμες, αλλά έχουν και δωρεάν online εκδοχές.

*Επιλεγμένα παιχνίδια που καλλιεργούν τον κοινωνικό προβληματισμό μπορεί να βρει κανείς στο www.games forchange.org. Είναι διαχωρισμένα σε επίπεδα ανάλογα με την ηλικία του χρήστη αλλά και σε θεματικές κατηγορίες (οικονομία, περιβάλλον, ανθρώπινα δικαιώματα, παγκόσμιες συγκρούσεις κλπ).

Ελευθεροτυπία

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων