lost6yx.jpgΤο υπουργείο Παιδείας ξεκινά την καταγραφή των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία όλης της χώρας. Η καταγραφή θα αποτελέσει τη βάση του νέου συστήματος διορισμών, μεταθέσεων και αποσπάσεων εκπαιδευτικών, στο οποίο ετοιμάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», να προχωρήσει η ηγεσία του ΥΠΕΠΘ, ώστε να μην παρουσιάζονται με την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς τα γνωστά λειτουργικά κενά.

Είκοσι χρόνια στην εκπαίδευση έχω συμπληρώσει άπειρες φόρμες με τα στοιχεία μου κάθε χρόνο “γιατί τα ζητά η υπηρεσία”. Τόσα χρόνια, τόσες συλλογές στοιχείων και η υπηρεσία δεν έχει κατορθώσει να φτιάξει μία λίστα με τους μισθοδοτούμενους υπαλλήλους της, ούτε έχει καταφέρει να κάνει ένα ορθολογικό έλεγχο για το πόσους θα μετακινήσει και που πριν αρχίσει η σχολική χρονιά.

Ευτυχώς που υπάρχει η μηχανοργάνωση… Θυμάμαι -πάντα με σαρδόνιο χαμόγελο- αυτούς που μισθοδοτούνταν από την οργανική τους στα δυσπρόσιτα των Κυκλάδων αλλά υπηρετούσαν από τις εσχατιές των πολιτικών γραφείων των προστατών τους,  που τους αποκαλούσε ο υπεύθυνος μισθοδοσίας χαϊδευτικά “χαμένα κορμιά”. Τώρα όλοι αυτοί οι Lost θα καταγραφούν και θα γίνουν βρισκάμενοι; Επίσης τα βύσματα που δεν υπηρετούν πουθενά γιατί έχουν δηλώσει ανήκεστο βλάβη θα καταγραφούν κι αυτά;

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων