16-3-thumb-small.jpgΟ Αύγουστος για τους Ελληνες είναι παραδοσιακά μήνας διακοπών. Ετσι λοιπόν σήμερα, πρώτη του μήνα, όσοι είχατε ξεμείνει στα σπίτια σας, λογικά είστε ήδη σε κάποιο πλοίο, αυτοκίνητο, αεροπλάνο με εξωτικό (ή άλλο τέλος πάντων) προορισμό. Εκτός αν για φέτος αποφασίσατε να κάνετε staycation!

Πρόκειται για τη νέα μόδα στις διακοπές, σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση «διακοπές στο σπίτι», είναι εφεύρεση Αμερικανών (φυσικά!), αλλά έχει φανατικούς διεθνώς, με πρώτους και καλύτερους τους Αγγλους. Η λέξη προέκυψε για πλάκα, σε μια προσπάθεια να διακωμωδηθεί η αδυναμία αρκετών να κάνουν διακοπές εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Κάνοντας την ανάγκη προχωρημένη ιδέα, όσοι εφάρμοσαν αρχικά το staycation μίλησαν για «ουσιαστική» ξεκούραση και εξύμνησαν τις αρετές του σπιτιού τους, που τόσο καιρό δεν μπορούσαν να απολαύσουν (;) επειδή εργάζονταν.

Οι διακοπές του τσιφούτη

Εννοείται βεβαίως ότι το staycation ασπάστηκαν αμέσως και οι τσιφούτηδες όλου του κόσμου! Κάτω από την επίφαση του προχωρημένου βρήκαν την τέλεια δικαιολογία να κάτσουν σπίτι, να γλιτώσουν τα έξοδα και ταυτόχρονα να πουλάνε και μούρη επειδή δεν ακολούθησαν τον συρμό, αλλά πήγαν αντίθετα στο ρεύμα.

Και για όσους έχουν πραγματικά δυσβάσταχτο οικονομικό πρόβλημα, το staycation είναι αναγκαστικό χρύσωμα του χαπιού. Οσοι όμως κάθονται σπίτι ενώ μπορούν να φύγουν έστω για λίγες μέρες, πολύ θα ήθελα να μάθω ποιες είναι αυτές οι χαρές του σπιτιού που ξαφνικά ξεδιπλώθηκαν μπροστά τους! Η τηλεόραση; Τα μαστορέματα; Η διαδρομή κρεβάτι – καναπές και πάλι πίσω;

Από τη στήλη της Μαρίας Μυστακίδου www -Ελευθεροτυπία

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων