Αρχείο για 19 Απριλίου, 2010

twisionlogo.jpgΗ πρώτη εκπομπή για το Twitter και τα κοινωνικά δίκτυα γράφει ήδη ιστορία. Στο ισπανικό κανάλι «veo7» μετράει ήδη τρία επεισόδια η εβδομαδιαία, 40λεπτη εκπομπή «Twision» (εκ του Twitter και television).

Καθ’ όλη τη ζωντανή ροή της, οι δύο παρουσιαστές επικοινωνούν διαδικτυακά με τους τηλεθεατές -των οποίων τα tweets αναμεταδίδονται- και ενημερώνουν το κοινό για τα σημαντικότερα θέματα που συζητήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα την εβδομάδα που πέρασε. Πραγματοποιούν επίσης online συνεντεύξεις με διάσημους χρήστες του Twitter και καλούν άλλους στο στούντιο. Αντε, και στα δικά μας!

ΕΝΕΤ

Comments 0 σχόλια »

www.imheremovie.com Η ταινία «Ι’m here» είναι η ιστορία αγάπης μεταξύ δυο ρομπότ, σε έναν κόσμο όπου κι αυτά έχουν αισθήματα. Προβάλλεται σε μια ασυνήθιστη «αίθουσα» (το Διαδίκτυο) με μικρή οθόνη (του προσωπικού μας υπολογιστή). Οι θέσεις είναι περιορισμένες -μόνο 12.000 τη μέρα- αλλά όποιος κλείσει μία, μπορεί να συνδεθεί στο λογαριασμό του στο Facebook και να καλέσει φίλους του να τη δουν μαζί. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Spike Jonze, γνωστός από την πρόσφατη ταινία του «Where the wild things are» («Στη χώρα των μαγικών πλασμάτων»).

ΕΝΕΤ

Comments 0 σχόλια »

twitt_232x.jpgΗ ροή των μηνυμάτων στο Twitter μπορεί να αποκαλύψει ποιες κινηματογραφικές ταινίες θα κερδίσουν την προτίμηση του κοινού και ποιες τελικά θα πατώσουν, εκτιμούν ερευνητές της Hewlett-Packard. Η ίδια προσέγγιση θα μπορούσε να δώσει ακριβείς προβλέψεις και για άλλες συμπεριφορές των χρηστών, υποστηρίζουν.

Η ερευνητική ομάδα της μεγάλης εταιρείας υπολογιστών εξέτασε τρία εκατομμύρια μηνύματα χρηστών του Twitter τα οποία αφορούσαν συνολικά 25 κινηματογραφικές ταινίες. Η ανάλυση έδωσε μια σχετικά ακριβή πρόβλεψη για την επιτυχία κάθε ταινίας πριν ακόμα βγει στις αίθουσες.

Η μελέτη της HP δεν έχει ακόμα υποβληθεί σε ανεξάρτητο έλεγχο, δημοσιεύεται όμως στην ηλεκτρονική υπηρεσία Arxiv και στο δικτυακό τόπο της εταιρείας (αρχείο PDF).

«Αναπτύξαμε αλγόριθμους που αναλύουν τα μηνύματα και μετρούν το ρυθμό με τον οποίο παράγονται» αναφέρει στο BBC ο Μπερνάρντο Χιούμπερτμαν, επικεφαλής του εργαστηρίου κοινωνικής δικτύωσης της HP.

«Η προαίσθησή μας ήταν πως, όσο πιο γρήγορα στέλνει ο κόσμος μηνύματα [για κάθε ταινία], τόσο πιθανότερο είναι να πάει τελικά να δει την ταινία» εξηγεί ο ερευνητής.

Οι αλγόριθμοι όμως δεν ήταν εξαρχής ικανοί να προβλέπουν τη συμπεριφορά του κινηματογραφικού κοινού. Χρειάστηκε πρώτα να εκπαιδευτούν στο να αναγνωρίζουν τα θετικά, τα αρνητικά και τα ουδέτερα μηνύματα για κάθε ταινία. Η εκπαίδευση του συστήματος έγινε με τη βοήθεια του Amazon Mechanical Tusk, ενός online εργαλείο που πληρώνει τους χρήστες για να εκτελούν εργασίες που βρίσκονται πέρα από τις δυνατότητες των υπολογιστών.Οι εθελοντές του Mechanical Tusk κατηγοριοποίησαν τα μηνύματα για ένα μικρό αριθμό ταινιών, έτσι ώστε το σύστημα να διδαχθεί σταδιακά κάνει το ίδιο και μόνο του.

Αυτού του είδους οι αναλύσεις, οι οποίες εξετάζουν τις συναισθηματικές αντιδράσεις του κοινού, θα μπορούσαν πιθανότατα να προβλέπουν και άλλες τάσεις, για παράδειγμα την εμπορική επιτυχία νέων προϊόντων, εκτιμούν οι ερευνητές.

Δεδομένου όμως ότι οι χρήστες του Twitter δεν αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα του γενικού πληθυσμού, η πρόβλεψη για πολλά άλλα είδη ανθρώπινων συμπεριφορών θα ήταν δύσκολη έως αδύνατη.

Το Βήμα

Comments 0 σχόλια »

overdone.jpgΕπειδή πέρασε στα ψιλά και σχετικά ασχολίαστο το γεγονός ότι θα δούμε στις τάξεις μας να στριμώχνονται περισσότεροι μαθητές, ρίξτε μια ματιά σε έρευνες που συσχετίζουν τις επιδόσεις με το μέγεθος της τάξης.

Αλήθεια γιατί μόνο μερικές αποφάσεις περνάνε σε δημόσια διαβούλευση; ειδικά οι επώδυνες και βαρύνουσες σε σημασία αποφασίζονται πίσω από κλειστές πόρτες και απλά ανακοινώνονται…

Είναι στα πλαίσια του μότο “πρώτα ο μαθητής”; γιατί σίγουρα δεν εξυπηρετείται ο εκπαιδευτικός… Είχαμε ήδη πρόβλημα υπεράριθμων πριν τη ρύθμιση. 

Νομίζω έχουμε αρκετό καιρό να ακούσουμε μία πραγματικά καλή είδηση…

Comments 0 σχόλια »

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων