Αν η πόλη σας στενεύει, αν ο νέος -μετά ΔΝΤ- μισθός σας δεν σας παρέχει τη δυνατότητα να κάνετε τη βόλτα σας (μα γιατί άραγε;) τότε γιατί να μην πάρετε τον αέρα σας κάπου αλλού με τη βοήθεια του ποντικιού σας. Το ΔΝΤ φροντίζει για ένα νέο τρόπο απόδρασης, τον εικονικό…
Δεν είναι μία απλή πανοραμική φωτογραφία, οι ήχοι της περιοχής σας ακολουθούν…
Είστε φιλότεχνος; πώς θα σας φαινόταν να αποκτούσατε ένα αυθεντικό έργο του Damien Hirst εντελώς δωρεάν; Λέτε να του έχει μείνει κανένας καρχαρίας; Μέσα από το προσωπικό του blog χαρίζει καθημερινά ένα έργο του αρκεί να είστε ο πρώτος που θα διαβάσετε την καταχώριση. Καλλιτεχνικό δρώμενο; Σκανταλιά του καλλιτέχνη;
Μία αναφορά στην καταστροφή της Σμύρνης ήταν αρκετή για να λογοκρίνει ωμά η τουρκική τηλεόραση την αμερικανική πολεμική σειρά «Τhe Ρacific», συμπαραγωγή δύο διάσημων υπογραφών του Χόλιγουντ: του σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ και του ηθοποιού Τομ Χανκς.
Τα τουρκικά σχολικά εγχειρίδια διδάσκουν στους μαθητές ότι η Σμύρνη κάηκε από τον ελληνικό στρατό κατά την αποχώρησή του.
Στις 31 Μαρτίου ο συγγραφέας και αρθρογράφος της εφημερίδας «Χουριέτ» Γιασάρ Ακσόι έγραψε, ωστόσο, ότι ο ισχυρισμός ότι η Σμύρνη κάηκε από τον ελληνικό στρατό «δεν μπορεί να ευσταθεί, αφού ο ελληνικός στρατός αποχώρησε από τη Σμύρνη στις 9 Σεπτεμβρίου και η φωτιάξέσπασε στις 13». Ο Ακσόι λέει ότι «στον βαθμό που δεν τεκμηριώνεται με αδιάσειστα στοιχεία», η άποψη ότι η Σμύρνη κάηκε από Τούρκους αποτελεί «συκοφαντία». Στο τέλος έκανε λόγο για διεθνείς παράγοντες που αναφέρουν ότι «την πυρκαϊά προκάλεσαν αρμένιοι τρομοκράτες». Η σειρά «Τhe Ρacific» θα ξεκινήσει να προβάλλεται στην Ελλάδα από συνδρομητικό τηλεοπτικό κανάλι στις 26 Απριλίου.
Ένα αρκετά χρήσιμο mashup που αξιοποιεί το το API των Google maps είναι το Pin Project. Ο κάθε επισκέπτης μπορεί να “επισημάνει” [pins απ’τις πινέζες] κάποιο σημείο στον Αττικό χάρτη που κρίνει ότι είναι επικίνδυνο για τους οδηγούς. Η διαδικασία είναι πολύ απλή μέσω μιας φόρμας. Βρίσκουμε το σημείο στον χάρτη, βαθμολογούμε την επικινδυνότητα του, το κατηγοριοποιούμε [π.χ. “κακή ορατότητα” “τυφλό σημείο”] τέλος μπορούμε να δώσουμε περαιτέρω σχόλια σχετικά με το σημείο!
Τι λέτε θα βάλουμε ένα χεράκι; θα την καρφώσουμε την καρφιτσούλα;
Αν δείτε βέβαια πώς έχει καταντήσει ο χάρτης, ίσως είναι ευκολότερο να βρίσκουμε τα μη επικίνδυνα σημεία
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΔιαβάστε περισσότεραΜη αποδοχή