Αρχείο για 22 Απριλίου, 2010

Οι Ισλανδοί γελούν με αυτούς που δεν μπορούν να προφέρουν το όνομα του ηφαιστείου τους…

Αν θέλετε να κάνετε τη διαφορά…

Comments 0 σχόλια »

Το ToonDoo μπορεί να αξιοποιηθεί για την on-line δημιουργία ενός comic. Ο δικτυακός τόπος  απαιτεί από τον χρήστη να δημιουργήσει, μέσα από μία εύκολη διαδικασία, έναν λογαριασμό (account).

Πατώντας κατόπιν ToonDoo Maker μπορούμε να εισέλθουμε στο πρόγραμμα. Το πρόγραμμα είναι αρκετά εύχρηστο και υποστηρίζει τη δυνατότητα να γράφουμε και ελληνικούς διαλόγους επιλέγοντας από τις καρτέλες αρχικά Texts και κατόπιν Foreign Text.

Comments 0 σχόλια »

50 χρόνια μαζί συμπληρώνουν φέτος τα μέλη του συγκροτήματος των Chieftains, που είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της ιρλανδικής φολκλορικής μουσικής από την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν.

Το όνομά τους το πήραν από το ποίημα του ιρλανδού ποιητή John Montague The Death of a Chieftain. 

Comments 0 σχόλια »

232.jpgΗ μάχη της Ιαπωνίας εναντίον του αποπληθωρισμού, αποφασιστικής σημασίας για την τύχη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, υπονομεύεται από έναν ιστότοπο που εκπέμπει και στα κινητά τηλέφωνα και από έναν στρατό από νοικοκυρές που μετρούν και τη δεκάρα.

Περισσότερα από 7.700 σούπερ μάρκετ στην Ιαπωνία ελέγχονται πλέον από τους 25.000 «περιφερειακούς ανταποκριτές» του ιστότοπου Μainichi Τokubai. Ουδεμία ειδική προσφορά, ανεξάρτητα από το πόσο μικρή είναι, περνάει απαρατήρητη από τους ανθρώπους αυτούς. Και οπλισμένοι μ΄ αυτή τη βάση δεδομένων που ανανεώνεται καθημερινά, εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες του ιστότοπου επικεντρώνουν την αγοραστική προσοχή τους στα φθηνότερα προϊόντα που προσφέρονται τη συγκεκριμένη ημέρα. Οι έμποροι λιανικής ξέρουν ότι οι καταναλωτές παρακολουθούν τον ιστότοπο σαν γεράκια και ρίχνουν τις τιμές τους για να ανταγωνιστούν τη χαμηλότερη προσφορά που υπάρχει στην περιοχή τους.

Σ΄ αυτό το αποπληθωριστικό περιβάλλον ήρθε ο ιστότοπος Μainichi Τokubai, που δημιουργήθηκε ως πείραμα πριν από αρκετά χρόνια, όμως έχει αποκτήσει τόσους χρήστες ώστε έχει γίνει μια σοβαρή αποπληθωριστική δύναμη. Οι ανταποκριτές παίρνουν μια μικρή αμοιβή για κάθε χρήσιμη πληροφορία την οποία αντλούν από τοπικές εφημερίδες, διαφημιστικά φυλλάδια και άλλες πηγές, και την ανεβάζουν στον ιστότοπο πριν από τις 10 π.μ. κάθε ημέρα- η ώρα που πολλές νοικοκυρές βγαίνουν για ψώνια. Τα σούπερ μάρκετ έχουν διαμαρτυρηθεί για τον ιστότοπο αυτό, λέγοντας πως προκαλεί έναν καταστροφικό ανταγωνισμό τιμών. Οι χρήστες του Μainichi Τokubai τον βλέπουν ως την εκδίκηση των καταναλωτών.

Τα Νέα

Ιδού ευκαιρία λαμπρή για ένα νέο δικτυακό τόπο που θα τον χρειαστούμε για πολλά-πολλά χρόνια…

Comments 0 σχόλια »

71204-qin_ming_shanghe_tu.jpg

“Οι όχθες του ποταμού κατά τη διάρκεια της γιορτής  Ching-ming” είναι ένας από τους πιο διάσημους πίνακες στο μουσείου του Εθνικού Παλατιού (Taiwan). Απεικονίζει χιλιάδες ανθρώπους, σπίτια και καθημερινές σκηνές της εποχής. Τώρα μπορείτε να τον θαυμάσετε και διαδικτυακά.

Virtual Media Area: Along the River During the Ching-ming Festival

Comments 0 σχόλια »

501061.jpgΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ κινδυνεύουν να εξαφανιστούν, στη Γαλλία εισέρχονται στην εποχή του Ιντερνετ. Ο λόγος για τους τηλεφωνικούς θαλάμους του μέλλοντος, τουλάχιστον όπως βλέπει το μέλλον στο Παρίσι η Οrange- France Τelecom, οι οποίοι λειτουργούν κατά κάποιον τρόπο σαν ένα γιγάντιο smartphone: διαθέτουν οθόνη αφής, πρόσβαση (δωρεάν)

στο Ιντερνετ και εφαρμογές.

Το κόστος χρήσης τους είναι το ίδιο με αυτό των παλιών τηλεφωνικών θαλάμων, 49 λεπτά τα τρία λεπτά συνομιλίας με σταθερά τηλέφωνα εντός της γαλλικής επικράτειας, 99 λεπτά για συνομιλία με κινητά.

Οι νεωτερισμοί
Ο αληθινός νεωτερισμός των νέων θαλάμων, εκτός από την οθόνη αφής, είναι η σύνδεση με το Ιντερνετ. Είναι δωρεάν για ένα χρονικό διάστημα 10 λεπτών και προς το παρόν περιορίζεται στα e-mail και τους τοπικούς ενημερωτικούς ιστότοπους. Ομως επιτρέπει επίσης την πρόσβαση σε εφαρμογές που δημιουργήθηκαν ειδικά για τα δημόσια τηλέφωνα. Υπάρχουν τηλεφωνικός κατάλογος, χρυσός οδηγός, υπηρεσίες αναζήτησης εστιατορίων και κινηματογράφων που βρίσκονται πιο κοντά στον τηλεφωνικό θάλαμο, μετεωρολογικές προβλέψεις, δημόσιες μεταφορές. Υπάρχει επίσης μια εφαρμογή γεωγραφικού εντοπισμού, η οποία προτείνει το συντομότερο δρομολόγιο από την καμπίνα έως τον προορισμό που θα ορίσεις.

Ο πρώτος απ΄ αυτούς τους νέους θαλάμους εγκαινιάστηκε την Τετάρτη στη λεωφόρο Σανζ Ελιζέ. Αλλοι έντεκα θα εγκατασταθούν σε διάφορες κεντρικές συνοικίες της Πόλης του Φωτός και θα δοκιμαστούν για έξι μήνες, οπότε η υπηρεσία θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη Γαλλία.

Τα Νέα

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων