Αρχείο για 24 Μαρτίου, 2010

Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει ποτέ… Κοίτα ξανά! Τα πράγματα σχεδόν ποτέ δεν είναι όπως φαίνονται ή όπως τα παρουσιάζουν οι άλλοι. Ακόμα και οι καρχαρίες μπορεί να γίνουν άκακα pets!

Comments 0 σχόλια »

Comments 0 σχόλια »

Comments 0 σχόλια »

p_2750.jpgΑν και η ζωή της ήταν σύντομη (έζησε μόνο 37 έτη), η Augusta Ada Lovelace, συμμετείχε για περισσότερο από ένα αιώνα σε αυτό που ονομάζεται “σύγχρονη επιστήμη υπολογιστών”. Το έργο της με τον Charles Babbage και τις Υπολογιστικές του Μηχανές ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη της σύγχρονης επιστήμης των υπολογιστών. Η Ada Lovelace είναι γνωστή ως η πρώτη προγραμματίστρια υπολογιστών. Έγραψε για την Αναλυτική Μηχανή του Charles Babbage με μεγάλη σαφήνεια και διορατικότητα, και έτσι η δουλειά της έγινε το πρώτο κείμενο που εξηγεί την γνωστή στις μέρες μας διαδικασία του προγραμματισμού.

Η ημέρα της Ada Lovelace Day είναι μία παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στο blogging σε μία προσπάθεια να προβληθούν οι επιτυχίες των γυναικών στην τεχνολογία και τις επιστήμες. 

http://findingada.com/

Comments 0 σχόλια »

large_laptops_092308.jpgΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ του Πανεπιστημίου Τζορτζτάουν της Ουάσιγκτον όπου διδάσκει ο καθηγητής Ντέιβιντ Κόουλ, τα θρανία είναι γεμάτα βιβλία. Εκείνο που λείπει παντελώς είναι οι υπολογιστές. Ο Κόουλ έχει απαγορεύσει τα λάπτοπ στις τάξεις του, υποχρεώνοντας τους φοιτητές να κρατούν σημειώσεις με τον ίδιο τρόπο που το έκαναν οι γονείς τους: στο χαρτί.

Πριν από μια γενιά οι ακαδημαϊκοί κύκλοι είχαν καλωσορίσει τη νέα τεχνολογία στις αίθουσες. Όμως στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας τα λάπτοπ άρχισαν να αποτελούν περισπασμό. Οι ασύρματες συνδέσεις του Ίντερνετ ωθούν τους φοιτητές να μην κρατούν σημειώσεις αλλά να στέλνουν e-mail, να γράφουν σε μπλογκ, να παρακολουθούν βίντεο στο ΥouΤube, ακόμα και να παίζουν στο Διαδίκτυο, την ώρα που βρίσκονται στην αίθουσα παράδοσης. «Μοιάζει σαν να αφήνουμε στο γραφείο κάθε φοιτητή πέντε διαφορετικά περιοδικά, αρκετά τηλεοπτικά σόου, μερικές ευκαιρίες για ψώνια και ένα τηλέφωνο και να του λέμε: “Εάν δεν μπορείς να μείνεις συγκεντρωμένος στο μάθημα, ασχολήσου με αυτά”», εξηγεί ο Κόουλ.

Αξιοπιστία
Καθηγητές έχουν απαγορεύσει τη χρήση λάπτοπ στις τάξεις τους σε αρκετά αμερικανικά πανεπιστήμια. Ο Κόουλ ήταν από τους πρώτους που το έκαναν το 2006 και μόλις πριν από μια εβδομάδα, ένας συνάδελφός του έδειξε άθελά του πόσο έντονα έχει αποικήσει το Ίντερνετ τις πανεπιστημιακές αίθουσες. Όταν ο καθηγητής Πίτερ Ταγκ είπε στους φοιτητές την είδηση για την παραίτηση του δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου Τζον Ρόμπερτς, εκείνοι το έγραψαν αμέσως στα μπλογκ τους. Λίγο πριν από το τέλος του μαθήματος ο Ταγκ αποκάλυψε ότι η είδηση ήταν ψευδής- αποτελούσε απλώς μέρος του μαθήματος για την αξιοπιστία.

via

TA NEA

Comments 0 σχόλια »

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων