Αρχείο για 27 Μαρτίου, 2010

Οι ανιχνευτές κίνησης και οι ονλάιν κοινότητες παιχνιδιών βρίσκονται στο επίκεντρο του Συνεδρίου των Δημιουργών Βιντεοπαιχνιδιών, που διεξάγεται στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, και συγκεντρώνει κάθε χρόνο σχεδιαστές, προγραμματιστές και στελέχη εταιρειών λογισμικού απ’ όλον τον κόσμο. Tα βλέμματα έκλεψε η παρουσίαση ενός νέου χειριστηρίου του Playstation 3 από τη Sony. Μέσω του νέου εξαρτήματος, και μίας ειδικής κάμερας, η παιχνιδομηχανή θα μπορεί πλέον να ανιχνεύει και να ανταποκρίνεται στις κινήσεις του χρήστη, κάνοντας το παιχνίδι ακόμη πιο ρεαλιστικό.

Η Sony επέδειξε πολλά παιχνίδια που χρησιμοποιούν το νέο σύστημα, το οποίο έρχεται να ανταγωνιστεί το δημοφιλές Wii της Nitendo, που ήδη χρησιμοποιεί σύστημα ανίχνευσης κίνησης. Ανάμεσα στα παιχνίδια που παρουσιάστηκαν με τον νέο διαδραστικό τρόπο ήταν το «Motion Fighter,» το «TV Superstars» και το «Sports Champions» .

«Οι δημιουγοί παιχνιδιών δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει τις δυνατότητες που τους δίνει η νέα συσκευή», είπε στο Associated Press ο τεχνολογικός αναλυτής Σκοτ Στάινμπεργκ. «Αυτή τη στιγμή βλέπουμε μόνο κάποιες πρώιμες δυνατότητες».

Πάντως, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε το λεγόμενο «social gaming», τα διαδικτυακά παιχνίδια που επιτρέπουν τη συμμετοχή πολλών χρηστών, μέσω ιντερνετικών κοινοτήτων, όπως το Facebook. Η τεράστια επιτυχία των παιχνιδιών «FarmVille» και «Mafia Wars» στρέφει τη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών σε τέτοιου είδους «εύχρηστες» και «πολυ-συμμετοχικές» εφαρμογές.

Στα highlights του συνεδρίου συγκαταλέγεται και το Virtusphere, μία τεράστια σφαίρα εικονικής πραγματικότητας που επιτρέπει στον χρήστη που περπατά μέσα της να ελέγχει τον ήρωα του παιχνιδιού, ενώ συνωστισμός επικράτησε και στο περίπτερο όπου παρουσιαζόταν το Power Gig, το νέο παιχνίδι «μουσικής εξομοίωσης».

TA NEA

 

Comments 0 σχόλια »

screenshot11.jpegΕυφάνταστος ο τίτλος που διάλεξε ο σύνδεσμος φιλολόγων Αργολίδας για να προσκαλέσει τους συναδέλφους να ασχοληθούν με την τεχνολογική λαίλαπα που ενσκήπτει στα σχολεία μας.

Ο δικτυακός τόπος μας καλεί να μοιραστούμε εμπειρίες, να μάθουμε ο ένας από τον άλλον, ενσωματώνοντας τη χρήση των νέων τεχνολογιών στο “μάθημά” μας ώστε στη συνέχεια ο καθένας από εμάς να μπορεί να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία αυτά στο σχολείο του, στο καθημερινό του μάθημα.

https://sites.google.com/site/seminariosfa/

Comments 0 σχόλια »

4081168.jpg  H Βίλλυ είναι 15 ετών, μαθήτρια της Α΄ τάξης Λυκείου. Είναι μελαχρινή, με καστανά μάτια, ύψος 1,74 μ., μένει στο Μαρούσι και τα τελευταία τρία χρόνια παρακολουθεί μαθήματα χορού. Στις ελεύθερες ώρες της ανοίγει τον υπολογιστή στο δωμάτιό της και κάνει chat με συνομήλικούς της και όχι μόνο.

Η Βίλλυ όμως δεν είναι αληθινό πρόσωπο. «ΤΑ ΝΕΑ» υποδύθηκαν την ανήλικη Βίλλυ, προκειμένου να σερφάρουν στο Ίντερνετ και να συνομιλήσουν σε δύο από τα μεγαλύτερα chat rooms. Δεν ήταν όμως το μοναδικό προφίλ που δημιούργησαν. Παράλληλα με τη 15χρονη, άρχισαν να μιλούν στο Ίντερνετ παριστάνοντας τον 28χρονο Άλεξ. Αυτό που διαπιστώθηκε, έπειτα από πέντε ημέρες παρουσίας των δύο «προσώπων», είναι πως οι ενήλικοι χρήστες των chat rooms ήταν ιδιαίτερα επιθετικοί, όταν η ανήλικη συνομιλήτρια συνέχιζε τη συζήτηση παρά το σεξουαλικό περιεχόμενό της. Αντίθετα, τα παιδιά που έκαναν chat σταματούσαν απότομα κάθε συνομιλία, τη στιγμή που ο ενήλικας χρήστης προχωρούσε σε άσεμνες ερωτήσεις.

Την περασμένη Τρίτη, μέσα σε μόλις 20 λεπτά από την εγγραφή της σε ένα από τα δημοφιλέστερα chat rooms, η Βίλλυ συνομιλούσε ιντερνετικά ήδη με τρεις ενήλικους χρήστες, ηλικίας από 23 έως 35 ετών. Στην πενθήμερη έρευνα, «ΤΑ ΝΕΑ», με το προφίλ της ανήλικης, έκαναν chat με 10 χρήστες άνω των 23 ετών. Η πρώτη ερώτησή τους; Φυσικά, η ηλικία της μαθήτριας. Ακόμη κι όταν όμως μάθαιναν ότι συνομιλούσαν με 15χρονη, συνέχιζαν κάνοντας ερωτήσεις που την έκαναν να νιώθει άβολα.

Πρώτος άρχισε ο Δημήτρης, φοιτητής- κατά δήλωσή του- Φιλολογίας, ο οποίος όταν έμαθε ότι η μαθήτρια κάνει χορό σχολίασε: «Πρέπει να έχεις ωραίο σώμα». Δεν σταμάτησε όμως εκεί, αλλά ζήτησε από τη συνομιλήτριά του να του πει τι ρούχα και εσώρουχα φοράει. Πολύ γρήγορα οι ερωτήσεις είχαν μόνο σεξουαλικό περιεχόμενο, αφού ο ενήλικος απαιτούσε από τη Βίλλυ να του περιγράψει την εμφάνισή της και να του επισημάνει τα δυνατά σημεία του σώματός της. Αυτή η διαδικτυακή συνομιλία κράτησε δύο ημέρες, αφού και την Τετάρτη το απόγευμα, όταν το προφίλ της ανήλικης ήταν online, ο ίδιος θέλησε να συνεχίσει τη συζήτηση εκεί που την είχε αφήσει το προηγούμενο βράδυ. Οι απαντήσεις της ανήλικης παρ΄ όλα αυτά ήταν κοφτές και μετρημένες, επισημαίνοντας συνεχώς στον 23χρονο ότι είναι μικρή για τέτοιες συζητήσεις, ωστόσο η απάντηση που έπαιρνε ήταν μονίμως η ίδια: «Μην ντρέπεσαι».

«Μελαχρινός, με πράσινα μάτια, 69 κιλά και ύψος 1,74 μέτρα» είναι η περιγραφή που έδωσε για τον εαυτό του ένας 23χρονος φοιτητής. Ο ίδιος από την άλλη θέλησε να μάθει για το δυνατό σημείο της ανήλικης κι αν έχει αγόρι, ενώ δεν δίστασε να ζητήσει, και μάλιστα επίμονα, φωτογραφία της.

Υπήρχαν κι εκείνοι οι χρήστες, οι οποίοι ήταν αρκετά φιλικοί και μάλιστα δεν δίσταζαν να συμβουλέψουν την μαθήτρια ότι ένας τέτοιος χώρος δεν ήταν ο πλέον κατάλληλος για παιδιά της ηλικίας της.

Τα Νέα

Comments 0 σχόλια »

hgetimgora.jpgΤο Facebook, η παγκόσμια social networking αυτοκρατορία με τους περισσότερους από 400 εκατ. εγγεγραμμένους υπηκόους, μπορεί να είναι η μεγαλύτερη και δημοφιλέστερη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης εκεί έξω, ωστόσο δεν είναι η μόνη.
Εν έτει 2010 υπάρχουν ανά τον κόσμο κυριολεκτικά χιλιάδες εθνικά social networks. Οπως ο Οδυσσέας, έτσι και αυτά προσπαθούν να μην αφήσουν το «πλήρωμά» τους να παρασυρθεί από τις «σειρήνες» του κυρίαρχου (και ως εκ τούτου, εξαιρετικά δελεαστικού) «φατσοβιβλίου».

Αλλα τα καταφέρνουν (κάποια μάλιστα όπως το ολλανδικό Hyves και το γαλλικό Skyrock έχουν βρει τη συνταγή της κερδοφορίας την ώρα που το κατά πολύ μεγαλύτερο Facebook ακόμη την ψάχνει) κι άλλα όχι. Ωστόσο, όλα μετράνε απώλειες από την επέλαση του Μαρκ Ζούκενμπεργκ και της παρέας του.

Παρόμοια η κατάσταση και στη χώρα μας όπου παρά την πρόσφατη μαζική μετοίκηση κυβερνοναυτών στο μητροπολιτικό κέντρο του Facebook (ενδεικτικά, από περίπου 410.000 χρήστες που είχε αυτό στην Ελλάδα τον Μάη του 2008, σήμερα έχει σχεδόν 2,5 εκατ.), δεκάδες είναι τα ελληνικά κοινωνικά δίκτυα που είναι ακόμη ζωντανά στην εγχώρια «ύπαιθρο» του παγκόσμιου ιστού.

Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει το Me.gr, μια υπηρεσία με καθαρό interface (για τα ελληνικά δεδομένα), στον ιστοχώρο της οποίας οι χρήστες δύνανται να επικοινωνούν μεταξύ τους (forum, mail, blog, shoutbox, chat), να προσθέτουν οπτικοακουστικό υλικό (φωτογραφίες και βίντεο), να γίνονται fans των αναρτήσεων άλλων μελών της και να τοποθετούνται γεωγραφικά πάνω στον χάρτη («η θέση μου»).

Eικονικός κόσμος
Επιπλέον, το Me.gr διατηρεί τον δικό του εικονικό κόσμο, τον επονομαζόμενο «Me World», στην τρισδιάστατη επικράτεια του οποίου μπορεί να κινείται ο κάθε κυβερνοναύτης υπό μορφή avatar.

Περισσότερα στο Εθνος

Comments 0 σχόλια »

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων