Αρχείο για 5 Αυγούστου, 2008

Η Guernica, ο πασίγνωστος πίνακας του ιδιοφυούς Picasso, μεταφέρθηκε πρόσφατα στις τρεις διαστάσεις, απεικονίζοντας έτσι σημεία του έργου που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά και δίνοντας μια άλλη διάσταση στον πίνακα, τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά.

Ο Picasso εμπνεύστηκε το έργο μετά την φρίκη που αντίκρισε από τον βομβαρδισμό της πόλης κατά την διάρκεια του Ισπανικού εμφυλίου πολέμου, όπου για 45 λεπτά, τα βομβαρδιστικά ισοπέδωναν την πόλη, ενώ μαχητικά αεροπλάνα εξολόθρευαν με πυροβόλα αμάχους που αναζήτησαν καταφύγιο στους αγρούς.

Comments 0 σχόλια »

‘Οταν για πρώτη φορά είδα τους διαδραστικούς πίνακες, θυμήθηκα τον Tom Cruz στο Minority report. Φυσικά ως διεστραμμένος νους, ενώ έβλεπα την ταινία, σκεφτόμουν, τι ωραία που θα ήταν να είχα έναν τέτοιο πίνακα στην τάξη μου. Τελικά φαίνεται πιθανόν να το προλάβω – ας είναι καλά και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που μας ετοιμάζουν.

Στο βίντεο οι ερευνητές Michael Schmitz, Christopher Endres, Andreas Buzz μας αναλύουν πως ο κινηματογράφος επηρεάζει τους κατασκευαστές, οι οποίοι αφού δουν την ταινία σκέφτονται: “ε αυτό δεν είναι δύσκολο να το φτιάξουμε” και μετά από μερικά τέρμινα, το βλέπουμε στις προθήκες των καταστημάτων. Θα σας πρότεινα λοιπόν να αντικαταστήσετε το αντικείμενο του πόθου σας, τον βιντεοπροβολέα, με έναν διαδραστικό πίνακα. Ισως έτσι αφήσουμε λίγο και τους μαθητές να παίξουν – αφού ξελυσσάξουμε εμείς πρώτα. Καλή η επίδειξη, αλλά αυτά τα χασμουρητά πίσω στα θρανία τι μας λένε;

Η παρουσίαση είναι σήριαλ τεσσάρων επεισοδίων.

Μέρος 2ο, μέρος 3ο, μέρος 4ο

Comments 0 σχόλια »

03sites.jpgΈνας μαθητής ενός Λυκείου του Μιζούρι μοιράζεται μαζί μας τα τρία διδάγματα που του χάρισε η σχολική εμπειρία. Η παρουσίαση διαρκεί 9 λεπτά και θα πρέπει να έχετε εγκαταστήσει το quicktime. Ο μαθητής είναι ένας από τους bloggers του http://students2oh.org

Mπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε το video

Comments 0 σχόλια »

[google 4026562148210999773]

της δημοσιογραφίας  και της οικονομίας σε ένα νέο ψηφιακό κόσμο. Μία ομιλία του Cory Doctorow δημιουργού του Boing-Boing, του 11ου μπλογκ σε επισκεψιμότητα. Το video προέρχεται από το 8ο συνέδριο Information Security www.ToorCon.org  30/9/-1/8, 2006 στο συνεδριακό κέντρο του San Diego.

Αν σας ενέπνευσε υπάρχει και πιο πρόσφατη ομιλία του, της 22ας Ιουλίου 2008, στο Cambridge

Comments 0 σχόλια »

tech-usability-katre.jpgΟ Ιάκωβος Nielsen μας φροντίζει: το τοπ-τεν των πιο συχνών λαθών στο blogging.  Το άρθρο αρχικά εντοπίζει  τις ιδιαιτερότητες των blogs καθώς α) μας απελευθερώνουν από τα προβλήματα του σχεδιασμού για το διαδίκτυο, επιλέγουμε ένα πρότυπο και όλα γίνονται εύκολα.

β) αντλούμε υλικό από το διαδίκτυο. Δε χρειάζεται να γράψουμε ολόκληρη εισήγηση, ένας δεσμός, ένα σχόλιο κι έξω από την πόρτα.

γ) ανήκουμε σε ένα οικοσύστημα. Στην περίπτωσή μας το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Αυτό λειτουργεί ανατροφοδοτικά. Οι δικτυακοί μας γείτονες παραπέμπουν στα άρθρα μας, σχολιάζουν. Μας ενθαρρύνουν -φροντίζουμε να δημοσιευτούν τα σχόλιά τους, μας βρίζουν και εξαπολύουν αρές… τους σβήνουμε και νιώθουμε άμεση αγαλίαση.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Για τους πολύ μελετηρούς: Top 10 Sins of Blog Usability και Top 5 Ways to Improve Your Blog?s Usability

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων