Αρχείο για 10 Αυγούστου, 2008

grandma.jpgΣτο κομμάτι της Κοινωνίας της Πληροφορίας και ειδικότερα στην προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών του πολίτη με το Δημόσιο έχουν επενδυθεί μέχρι σήμερα περί τα 10 δισ. ευρώ, μέσω των διαφόρων Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης (ΚΠΣ). Το αποτέλεσμα όμως είναι εξαιρετικά πενιχρό, στα όρια του απογοητευτικού, θα μπορούσε κανείς να πει.

Διαβάζω στις ροζ σελίδες της Καθημερινής, στις οικονομικές εννοώ, μην πάει ο νους σας…
Αχ, τι μου θυμίζει; τι μου θυμίζει; Πόσα χρήματα έχουν ξοδευτεί για την εφαρμογή των νέων (όχι τόσο πια) τεχνολογιών στην Ελλάδα; Βάλτε μέσα το πρόγραμμα επιμόρφωσης, τα 120+ λογισμικά, τα προγράμματα εξοπλισμού εργαστηρίων. Τι ποσοστό επένδυσης έχει φτάσει στο μαθητή; Μμμ…. Θα φτάσει κάποτε;

Και συνεχίζει το άρθρο: “Το φαινόμενο που συνήθως παρατηρείται είναι αυτό των μισοτελειωμένων έργων, τα οποία δεν μπορούν ακόμα να εξυπηρετήσουν το κοινό. Οσοι γνωρίζουν καλά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το σύστημα, επιβεβαιώνουν ότι ο τρόπος με τον οποίο παραδίδονται τα έργα στο εξαιρετικά κρίσιμο κομμάτι του e-goverment παραπέμπει ευθέως στον …κατασκευαστικό κλάδο. Τι εννοούν; Τα περισσότερα από τα προγράμματα είναι ημιτελή και σε τέτοια κατάσταση, που τις περισσότερες φορές οι αρμόδιοι φορείς αρνούνται να τα παραλάβουν, οι διαχειριστές τους πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά στην πραγματικότητα όλα παραμένουν «στον αέρα». Κι αν στην περίπτωση της κατασκευής δρόμων, για παράδειγμα, τα έργα έστω και ημιτελή, παραδίδονται κατά τμήματα στην κυκλοφορία, στην περίπτωση του e-goverment κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει λόγω της φύσης των προγραμμάτων”.

Για αυτό οι βάσεις δεδομένων σε κάτι (και καλά) πύλες μου δίνουν άλλα ντ΄άλλων αποτελέσματα; Ημουν νια και γέρασα…

Μάλλον να πλέξουμε μερικά σεμεδάκια, να τα στολίσουμε αυτά τα άχαρα πι-σιά λίγο. Πιάνουν και τόσο χώρο πάνω στα γραφεία, νισάφι…

Comments 2 σχόλια »

generationM
Είναι μια γενιά που, όπως άκουσα τον συνιδρυτή της Google να λέει σε πρόσφατο διεθνές συνέδριο, είναι πιθανό να εργασθεί όλη της τη ζωή χωρίς ποτέ να έρχεται σε επαφή με κανέναν. Ολα θα γίνονται μέσα από το Διαδίκτυο και πίσω από μια οθόνη στο σπίτι ή σε ένα κουβούκλιο σε κάποιο γραφείο.Είναι πια σαφές πως έχουμε μια νέα γενιά που σκέπτεται και επικοινωνεί πολύ διαφορετικά. Μια γενιά που δεν έχει καθόλου υπομονή για διάβασμα ή γράψιμο και με κύκλο προσοχής που δεν ξεπερνά τα λίγα δευτερόλεπτα. Ενα μεγάλο μέρος της γνώσης της προέρχεται από το Διαδίκτυο. Και αυτό έχει τα καλά και τα κακά του. Το θετικό είναι πως τα νέα παιδιά έχουν απίστευτη πρόσβαση σε πληροφορίες και γνώση, μπορούν εύκολα να «ταξιδέψουν» σε πολλές γωνιές του κόσμου ή να διαβάσουν ένα σύγγραμμα που δεν υπάρχει σε καμία ελληνική βιβλιοθήκη.

Άρθρο του Αλέξη Παπαχελά στην  Καθημερινή 10/8/2008

Διαβάστε σχετικά: The Multitasking Generation

Comments 0 σχόλια »

software.jpgΣας αρέσει το καραόκε; ψάχνετε στίχους τραγουδιών; έχουμε το κατάλληλο plugin. Το minilyrics αναλαμβάνει να βρει τους στίχους του αγαπημένου σας κομματιού και να τους παραθέσει στο πρόγραμμα που ακούτε μουσική.

Θέλετε να εμπλουτίσετε τις εγκυκλοπαιδικές σας γνώσεις; Μπορείτε να κατεβάσετε τη wikipedia, 25Mb η light version, 3.5 Gb η full. To wikitaxi αναλαμβάνει  να σας κάνει ένα τέρας γνώσεων!

Θέλετε να κόψετε και να ράψετε αρχεία PDF; Σας έχουμε βρει τη λύση για την κοπτοραπτική σας. Το PDFMerge 1.18 θα σας λύσει τα χέρια. Μπορείτε να ορίσετε ποιες σελίδες θέλετε να αποκόψετε ή να ενώσετε δύο αρχεία PDF.

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων