Αρχείο για Αύγουστος 12th, 2008

Είναι εξαιρετικά σπάνιο στα συνέδρια να συναντήσεις έναν ομιλητή που ξέρει να παρουσιάζει τα ευρήματα της εργασίας του με ενδιαφέροντα τρόπο. Τι να πρωτοθυμηθώ; εκπρόσωπο του Π.Ι. που προσέρχεται σε ημερίδα επιμορφωτών ΤΠΕ κι επιμένει να διαβάζει το αναλυτικό πρόγραμμα αδιαφορώντας για τη δυσφορία των ακροατών που άλλοι διακριτικά και άλλοι θορυβωδώς αποχωρούσαν; Οταν έμεινε μόνος του στην αίθουσα άραγε αναρωτήθηκε τι έκανε λάθος;

Οι φιλόλογοι συνήθως φτιάχνουν παρουσιάσεις αρκετών gigabyte, καθώς το σκανάρισμα δεν είναι το δυνατό τους σημείο και φορτώνουν τις διαφάνειες τους με 150+  λέξεις (σε κάθε μία). Νομίζω ότι είναι χρειαζούμενες οι συμβουλές από τη μεταπτυχιακή σχολή των εκπαιδευτικών του Πανεπιστημίου Buffalo.

Presentation Tips

View SlideShare presentation or Upload your own. (tags: presentation gse)

Comments 3 Σχόλια »

Κάποιοι το στέλνουν στην πυρά άλλοι το χρησιμοποιούν για εκπαιδευτικούς σκοπούς

Comments 0 σχόλια »

timelines.jpgΈχετε ιστορικές ανησυχίες;  Η ιστορία είναι ένα συναρπαστικό αντικείμενο μάθησης που καταστρέφεται όμως από τις κακές συναναστροφές με την ξαδέρφη της, τη σχολική ιστορία. Αν αναζητάτε τους ανθρώπους πίσω από τα ονόματα, τα αξιώματα, τα φλάμπουρα, τα μνημεία, τα κείμενα , τα γεγονότα, τότε το Timelines.tv είναι μία εξαιρετική πηγή γνώσεων. Μία πλούσια γκάμα από ντοκυμαντέρ που επιλέγετε από μία διαδραστική χρονογραμμή. Το timelines.tv διατρέχει τους αιώνες και μας δείχνει κυρίως την ιστορική συνέχεια, πως οι λεπτομέρειες είναι ο συνδετικός κρίκος των γεγονότων. Γιατί αν δεν αφουγκραστούμε τους ανθρώπους κάτω από τα χαλάσματα δεν πάμε μακριά… Παίρνουμε και μία ιδέα για τη σύγκλιση των τεχνολογιών.Και φυσικά ζηλεύουμε, γιατί μία ανάλογη ελληνική προσπάθεια με το αρχείο της ΕΡΤ έχει τόσο δύσκολο περιβάλλον διεπαφής και μία μηχανή αναζήτησης που επιστρέφει άλλα΄ντ΄άλλων αποτελέσματα.

Comments 1 σχόλιο »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων