Αρχείο για Αύγουστος 6th, 2008

zeitgeist21.jpgΞέρω πόσο σας έχω εντυπωσιάσει με τη γερμανική προφορά μου. Τόσα χρόνια που ξεροστάλιαζα έξω από το Goethe να περιμένω τους φίλους μου, όλο και κάτι έπιασα. Zeitgeist φίλοι μου, σημαίνει το πνεύμα των καιρών. Φυσικά το google και όλοι οι διαφημιστές ενδιαφέρονται πολύ, μα πάρα πολύ, για το τι μας ενδιαφέρει κάθε μέρα, τι μας κάνει κλικ και χτυπάμε τα πλήκτρα της αναζήτησης.

Στο google press , που λέτε, δημοσιεύονται ανά χώρα οι αναζητήσεις μας. Θαυμάστε:

Greece – Top Gaining Queries: June 2008
radio stations, hilarie burton, casio, planets, online radio, high heels, saxo vts, ελληνικα νησια, desperate housewives, butterfly tattoo, backstreet boys, εφημεριδα espresso, sniper, xbox, grand resort lagonissi

Τι συμπεράσματα να εξάγει κανείς για αυτή τη χώρα; Οτι κάποιοι άνδρες ψάχνουν για ψηλά τακούνια ενώ οι γυναίκες τους δηλώνουν νοικοκυρές σε απόγνωση; Ότι όσοι είναι στη δουλειά αναζητούν τη συντροφιά του ραδιοφώνου ενώ σκέφτονται αποδράσεις σε ελληνικά νησιά; Τώρα τους backstreet boys που τους θυμηθήκαμε πάλι;

Διαβάστε το σχετικό άρθρο: Τι ψάχνουμε στο Google του Ε-τύπου

Comments 0 σχόλια »

forest.jpg

Σχεδόν 500 φωτογραφίες του Γάλλου φωτογράφου και περιβαλλοντολόγου Yann Arthus ? Bertrand αποκαλύπτονται στο Google Earth, απεικονίζοντας τον πλανήτη γη, όπως ποτέ άλλοτε. Οι φωτογραφίες παρουσιάζονται σε ένα ξεχωριστό πλαίσιο μαζί με εκπληκτικά δεδομένα, πληροφορίες και σχεδιαγράμματα για τον πλανήτη μας σήμερα. Ο Yann Arthus ? Bertrand και ο μη κυβερνητικός οργανισμός που δημιούργησε, ο GoodPlanet.org, έχουν ως στόχο την προώθηση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, τονίζοντας την ομορφιά, αλλά παράλληλα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας, μέσω της φωτογραφίας.

Το νέο «φίλτρο πληροφόρησης» (layer) του Google Earth το οποίο ονομάζεται ?Earth from Above? θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με νέες φωτογραφίες, δεδομένα και διαγράμματα προεχόμενα από τον GoodPlanet.org, ο οποίος χρησιμοποιεί διάφορα πρακτορεία ανά τον κόσμο. Η πρόσβαση θα γίνεται μέσω του φακέλου Global Awareness του Google Earth. Για να έχει κανείς πρόσβαση στο φάκελο Global Awareness θα πρέπει να μπει στο φάκελο Layers στο αριστερό μενού εργαλείων του Google Earth. Το Google Earth μπορεί να το προμηθευτεί οποιοσδήποτε χρήστης δωρεάν από τη διεύθυνση http://earth.google.com .

Οι εκπληκτικές φωτογραφίες του Yann Arthus-Bertrand είναι προσβάσιμες από το ?Earth from Above? στη διεύθυνση www.google.com/earthfromabove  ενώ δίνονται οι ακριβείς συντεταγμένες τους προκειμένου να τις εντοπίσετε για μία επιτόπια επίσκεψη.

Στο δικτυακό τόπο του Yann Arthus-Bertrand εκτός της πρόγευσης που σας δίνεται μπορείτε να ανανεώσετε την ταπετσαρία του υπολογιστή σας.

Comments 0 σχόλια »

google-maps-proposal1.jpgΟι κομπιουτεράδες χαρακτηρίζονται συχνά geeks & nerds. Αυτή η πρόταση γάμου ξεπερνά όμως και την πιο προχωρημένη nerdy φαντασία. Ο νεαρός εκμπεταλλευόμενος την υπηρεσία street view της  google στην οποία έχουμε αναφερθεί κατά συρροή και κατ΄ επανάληψη, κάνει πρόταση στην καλή του, απαθανατίζεται φωτογραφικά και από δω και πέρα θα τον βλέπει η υφήλιος στο διηνεκές μέσω του google maps. Τι θα γίνει όμως αν η πρότασή του απορριφθεί ή μετά από χρόνια το μετανιώσει;

Ο Michael Weiss-Malik στο Google maps

Comments 0 σχόλια »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων